Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Tuesday, April 30, 2013

REKOD BARU Tupperware April 2013 - TEAM POWER Organization Sales mencecah RM135 000. Nak Tahu Rahsianya?

Salam semua..
minggu lepas dan bulan April 2013 bukannya sibuk sebab TUPPERWARE.. tapi sibuk tentang Pantun dan pantun..
memang menjadi kegilaan saya dengan Pantun..
maka..
saya pun.. dipanggil untuk jadi hakim dan penceramah..
namun tak menghalang TEAM POWER sales mencipta rekod baru..
alhamdulillah..
syukur mempunyai TEAM yang hebat dan luar biasa..
mereka datang dari SELURUH NEGARA dan mereka adalah downline yang berdikari dan sangat mempunya kepakaran tersendiri...

dan saya dengan rendah hatinya.. ingin mengucapkan TERIMA KASIH yang tak terhingga kepada 26 orang DIRECTOR saya yang bertungkus lumus untuk mencapai team sales sebegitu..


Dan bulan APril lah paling banyak KEJAYAAN dalam bisness Tupperware  .. dimana

 saya mendapat champion dalam % increasing sales dari tahun 2012-2013. hadiah disampaikan di Conference Tupperware di Hotel Gardin Mid Valey..
% yang saya dapat adalah 318% yang mana merupakan rekod baru dalam Tupperware sendiri..


yang kedua.. saya dah berjaya menganjurkan Family Day TEAM POWER Tupperware Malaysia
 di kolej kemahiran tinggi mara petaling jaya dan menghimpun lebih 50 orang downline seluruh Malaysia.. downline Tupperware Malaysia yang hadir.. akan diberikan tips dan dorongan yang mana disampaiakn oleh saya dan team director saya...


 inilah 3 star director saya yang mana sangat hebat dan luar biasa.. beliau yang saya maksudkan " M'clong Tupperware " yang komited dan beliau bercita - cita membuka stokis TEAM POWER Tupperware Malaysia  di kelantan.. insyallah.. Tahniah JUN..



inilah yang dinanti nantikan..
TEAM sales RM 135 000 memang macam mimpi.. tapi inilah yang dikatakan.. kalau kita kekal berusaha.. kita pasti berjaya !!.. terima kasih semua downline TEAM POWER.. dalam  TEAM POWER Tupperware Malaysia.. kami akan membimbing dan berkongsi strategi untuk berjaya seperti KAMI...




inilah yang menjadi buruan semua director.. dan dalam team power... ada 15 orang director yang berjaya mendapat VENT smart tupperware dan cabaran tupperware.. hebat kan !! semoga TEAM POWER Tupperware Malaysia akan terus mempunyai downline yang hebat !!



inilah saya yang sempat plak memberikan ceramah dalam kursus kejurulatihan PANTUN.. saya memang tak pernah terfikir untuk berada ditengah gambar dan sebenarnyer saya dah nampak macam TUA sangat.. walaupun saya baru mencecah 34 tahun.. nampak pakcik - pakcik sangat kan.. OMG..


sempat jugak saya ke UNiversiti Malaya untuk mengadili pesta pantun bestari 2013 yang mana menyaksikan USM bertempur dengan musuh tradisi UIA.. dan gambar diatas adalah UIA bertemu KUISZA di peringkat saringan.. syabas..

inilah keluarga TEAM POWER yang hadir di family day TEAM POWER Tupperware Malaysia.. sangat meriah.. saya memang mahukan family hadir untuk suami dan anak tahu kegiatan isteri yang berkeinginan menambah pendapatan sampingan.. untuk keluarga

inilah hadiah dari pengasas team power.. sangat terharu mendapat jam ini... thanks sekali lagi

inilah poster yang menyelami suasana pilihan raya yang akan berlangsung 5 mei ini.. semoga kita berbuat keputusan yang bijak ya...
tapi untuk Tupperware.. pilih dan undilah saya sebagai Upline anda.. insyallah.. kita akan saling membantu..




 untuk anda yang mencari UPLINE dan nak cuba JOIN Tupperware bisness.. TEAM POWER sedia membantu..



Tuesday, April 23, 2013

TEAM POWER Champion in % increase sales GROWTH in 2012 vs 2013 (Q1)

salam..

Kita BERJAYA !!. Team Power mendapat tempat PERTAMA (Champion) untuk % highest percentage Sales GROWTH in Q1 (2012) vs (2013). Alhamdulillah.. TEAM POWER terus mengunguli Rank 1st. Recognition disampaikan pada Executive Conference di Hotel Garden (Mid valey). Tahniah untuk semua downline saya, Ternyata.. andalah nadi TEAM Power dan Andalah Pembakar obor semangat saya!!



memang rasa mustahil untuk peningkatan sales untuk 318%.. tapi saya dan TEAM POWER memang telah buktikan.. Kami memecahkan REKOD % sales increase itu dengan paling tinggi.. saya sangat bersyukur memiliki pasukan downline dan director yang sangat sangat bekerja KUAT untuk mencapai target team kita yang melepasi RM100k setiap bulan.. dan director dalam team power pun dah mencecah kepada 25 orang..

saya sangat mengalu alukan anda yang ingin join TEAM POWER (yang belum jadi ahli) untuk menjadi DIRECTOR dalam team power.. inilah pasukan yang PERTAMA di Malaysia yang memperkenalkan konsep TEAM dan satu KELUARGA.. team power berkongsi maklumat dan idea serta mempunyai target yang jelas setiap bulan..

mengisahkan saat saat diumumkan sebagai PEMENANG.. tempat pertama .. saya memang terkejut dan sangat sangat tak sangka.. tambahan pula saya ini orang baru dalam dunia bisness tupperware ini..
bile diumumkan.. saya rasa sangat seronok.. bangga dan sangat excited..
inilah saat yang paling saya gembira..
memang inilah detik yang menjulang nama TEAM power dan saya diarena tupperware..
berkat sokongan dan kerja kuat semua ahli keluarga TEAM POWER..
kita dah buktikan.. Perniagaan ONLINE adalah satu cara untuk kita maju dan menjana pendapatn..

meh lah tengok saat manis ini..





http://www.facebook.com/photo.php?fbid=506580069404516&set=a.103025389759988.4121.100001575820042&type=1&theater

Sunday, April 21, 2013

Kenapa Orang Tupperware ada sikap PHD ?

salam..
tersenyum mendengar rungutan seorang hamba ALlah ini.. tak tahulah agama apa?.. tapi dah dapat kesan orangnya,. sebab bile saya tanya dan korek punya korek.. saya menjumpai.. orang yang suke komplen tentang saya.. itu tak kena .. ini tak kena..
dan pompuan yang komplen tu memang muka dia LAWA.. sebab ada hidung dan mulot.. tapi hati dia BUSUK..

macam nie lah.. saya cerita kisah nyer..
Ingat lagi tak POSTER "Kempen Tukar Uplline Tupperware" yang yang buat..
kempen tu.. sah sah saya ada letak syarat.. yang mana yang paling penting  iaitu saya cakap
"JIKA ANDA TIADA UPLINE ATAU PUN TERAWANG - AWANG"..
ini yang saya tulis..
dan saya juga cerita.. KALAU ANDA YANG DAH DROP...
boleh sertai TEAM POWER..

al-kisahnyer.. PEREMPUAN DURJANA ini.. rasa sentap.. dan sakit hati (nasib baik dia tak santau aku)..
sebab downline dia dah tukar ke TEAM saya.. saya tak paksa.. downline yang nak sangat JOIN team saya.. dan saya guide dia sampai dia dah BERJAYA jadi Director.. yang paling best.. dia jadi director selama sebulan nie.. (fast Track ) gituew.. dan selama KAKAK X ini jadi downline POMPUAN UPLINE MEROYAN (PUM) ini.. memang langsung dia tak jaga.. kakak X ini setiap bulan buat sales atas nama sendiri hampir 3-4 ribu sebulan dan langsung dia tak amek campur.. dan yang paling menyedihkan..  katalog pun dia chage RM0.70.. heyyy.. memanglah kita beli.. tapi jangan la sampai tahap berkira sebiji katalog.. so BAD !!!

saya pun just bagitahu je.. yang KONSEP team power ini berkongsi semua strategi.. poster dan yang paling.. kami support each others.. buktinya.. 27 hb ini bakal berlangsung hari keluarga TEAM power..

so.. alkisahnya.. kakak yang giler meroyan ini.. dapat tahu yang downline dia seperti dirampas oleh saya.. dia pun marah.. tapi tak BERANI plak nak berdepan dengan saya.. just.. meREPORT kat HQ.. memang pengecutt.. kalau berani. marilah berdepan ngan aku.. pandai lah aku nak buat mulot ko macam mana aku aku SENTAL jamban aku.. DASAR POMPUAN TAK GUNA>. harap muka je suci.. hati macam syaitan !!
"astarfurrullah....
tetibe je saya emosi..
tapi tak pe.. siapa yang benar.. ALLAH akan lindung dia..
bile saya kaji tentang dia.. memang dia ini ada maSALAH JIWA..
1. TAK BOLEH TENGOK ORANG SENANG
2. TERCABAR BILA MANA ORANG LAIN BOLEH JADIKAN DOWNLINE DIA DIRECTOR
3. SUKE TENGOK ORANG MENDERITA.

jadi. saya pun mendapat email dari HQ.. suke buang poster.. ala ala tukar Upline tu la..
so.. saya pun ikut je kehendak HQ.. malas nak bising bising..
jadi.. saya gantikan dengan poster ini



saya ingat dah abis..
rupanya.. dia marah jugak. sebab rasa TERHINA.. kata dia..
so.. HQ pun kata.. tolong buang ENTRY itu..
ewah ewah.. banyak songeh..
PEDULI apa aku..
aku dah buang poster.. kira bagus la..
ini nak plak buang poster kempen makan buah buahan aku ini..
PERGI MAMMMM la...

jadi.. saya pun buanglah.. bile dipujuk oleh BCO saya..
saya gantikan dengan poster ini pulak.


dan saya rasa.. dia memang tak suke saya buat kempen la..
memang dia dok memerhatikan dia..
saya tak nak block dia sebab kesian dia nanti nak kena buat fb yang baru..
saya serahkan kat ALLAH la.. nak membalasnya..
saya tak KACAU orang pun..
cume saya nak BELA nasib mereka yang masih tak boleh nak maju sebab di bawah UPLINE yang keji macam dia..

Sorry to.. say.. saya memang mulot jahat.. tapi hati saya.. ALLAH sahaja yg tahu..
saya bile fikir fikir..
rezeki ALLAH yang tentukan.. banyak atau sikit.. kalau berkat.. ia tetap jugak berkat dan CUKUP..
alhamdulillah.. Rumah PERTAMA saya hasil duit komisen tupperware akan selamat dipindah milik..
yeahhh

jadi.. saya anggap.. pompuan puaka itu sebagai HANJING je lah.. menyalak lah kat atas bukit..
dah penat nanti .. diam lah.
saya tak akan give up..
ini syam la.. nama TEAM POWER.. Allah adalah pelindung saya..
saya tersenyum bile tengok fb dia.. penuh dengan penderitaan..
anak sakit.. laki tak balik umah..
pastu.. itu ini.. masalah dia..
memang itulah balasannyer..
dari dia busy body hal orang.. baiklah MUHASABAH diri..
so.. akak yang baik budiman *****.. bawak bawaklah BERTAUBAT yer..
TUKARLAH.. sifat kepada sifat yang lebih mulia..

BILE teringat balik.. patutlah ramai downline saya yang kena report sana sini.. sebab nak UPLOAD katalog awal pun jadi issues..
jadi untuk TEAM POWER..
buat bodohh je pada hanjing hanjing ini.. dari komplen orang je.. buat lah sales awak tu.. atau jaga anak.. ajar mengaji ke. supaya besar nanti tak ada lah jadi macam awak tu..

jadi.. saya mohon maaf kalau kasar sikit bahasa saya nie
tapi tak sampai mencarut..
sesungguhnya.. kalau saya jumpa... saya tahu lah nak buat apa kat muka dia...
siap kau!!!

ini ada sedikit bingkisan agama.. moga jadi sikit baik hati tu..
tentang azab orang dengki...


Tujuh Faktor Kenapa Penyakit Hasad Dengki Menguasai Diri Manusia
Sahabat yang dirahmati Allah,
Hasad dengki adalah satu sifat mazmumah yang dibenci oleh Allah S.W.T. Sesiapa yang ada sifat ini sebenarnya ia tidak meredai ketentuan Allah S.W.T yang telah dikurniakan sesuatu kelebihan atau nikmat kepada seseorang dikalangan hamba-hamba-Nya.
Terdapat tiga ciri sekiranya ada pada diri seseorang ia mempunyai penyakit hasad dengki.
1. Iaitu menginginkan nikmat yang diperolehi oleh orang lain hilang atau berpindah kepadanya.
2. Seseorang yang bersifat dengki tidak ingin melihat orang lain mendapat nikmat atau tidak ingin melihat orang lain menyerupai atau lebih daripadanya dalam sesuatu perkara yang baik. Orang yang bersifat demikian seolah-olah membangkang kepada Allah subhanahu wata‘ala kerana mengurniakan sesuatu nikmat kepada orang lain.
3. Orang yang berperangai seperti itu juga sentiasa dalam keadaan berdukacita dan iri hati kepada orang lain yang akhirnya menimbulkan fitnah dan hasutan yang membawa kepada bencana dan kerosakan.

Di dalam kitab Ihya’ Ulumuddin karangan Imam Al-Ghazali ada disimpulkan tujuh faktor yang menimbulkan perasaan hasad dengki tersebut.
Antara lain :-
1) Perasaan Permusuhan dan Kebencian
2) Merasa Diri Mulia
3) Takabbur
4) Ujub
5) Takut Terlepas Sesuatu Tujuan dan Habuan
6) Ghairah Menjadi Ketua dan Mencari Populariti
7) Busuk Hati.
Huraian faktor-faktor tersebut adalah seperti berikut.


PERASAAN PERMUSUHAN DAN KEBENCIAN

Ini adalah sebab yang paling banyak menimbulkan kedengkian. Kerana sesiapa yang disakiti oleh seseorang lain atas sebab-sebab tertentu atau menyangkalnya dalam tujuan-tujuan tertentu lantaran alasan-alasan tertentu, hatinya pasti marah lalu membenci orang yang menyakitinya itu, maka tertanamlah bibit dengki dalam dirinya. Dengki mengundang perlakuan yang agresif untuk memuaskan hatinya.
Pendekkata perasaan hasad dengki sentiasa bergandingan dengan perasaan marah dan permusuhan. Semua manusia pada dasarnya memiliki sifat marah, kerana marah adalah salah satu tabiat manusia. maka agama tidak melarang marah, tetapi kita diperintahkan untuk dapat mengendalikan marah dan senantiasa menjadi pema’af.
Fiirman Allah s.w.t yang bermaksud : “Jadilah pemaaf dan suruhlah orang mengerjakan yang makruf, serta jangan pedulikan orang-orang yang bodoh”
(Surah Al-A'raaf ayat 199)
Sabda Rasulullah s.a.w. yang bermaksud : "Orang yang terkuat di kalangan kamu semua ialah orang yang dapat mengalahkan hawa nafsunya di ketika dia marah dan orang yang tersabar ialah orang yang suka memberikan pengampunan di saat dia berkuasa memberikan balasan (kejahatan orang yang menyakitinya)"
(Hadis Riwayat Baihaqi)

MERASA DIRI MULIA

Perasaan ini manifestasinya ialah seseorang itu merasa keberatan kalau ada sesiapa yang dianggapnya mengatasi dirinya. Dia tidak rela kalau ada orang lain melebihinya. Kalau ada orang –orang sepertinya yang mendapat lebih pangkat, kuasa, ilmu dan harta, dia bimbang kalau-kalau orang tersebut akan bersikap sombong terhadapnya. Dia tidak boleh tahan dengan sikap mengatasi yang ditunjukkan oleh saingannya itu. Malah dia tidak boleh menerima apa yang dirasakannya sebagai sikap mengatasinya.

TAKABBUR

Jelasnya seorang itu mempunyai watak membesarkan diri terhadap orang lain, selalu memperkecilkan dan mempergunakan seseorang untuk kepentingan dirinya. Ia menganggarkan seseorang itu mematuhinya. Apabila orang berkenaan menerima atau memperolehi sesuatu kurnia ia khuatir kalau-kalau orang itu tidak lagi merelakan diri untuk mengikut arahannya. Akhirnya orang yang telah mendapat kurnia tersebut akan enggan mengikutinya, atau boleh jadi ia menganggap orang tersebut akan cuba pula menyainginya.
Allah S.W.T. berfirman (di dalam Hadis Qudsi) : "Kesombongan adalah selendangKu dan kebesaran adalah sarungKu. Maka barang siapa menyamai-Ku salah satu dari keduanya, maka pasti Kulemparkan ia ke dalam Jahannam dan tidak akan Kupedulikan lagi."
Apabila kita meneliti maksud hadis ini, ia dengan jelas menyatakan bahawa kesombongan dan kebesaran itu hanya milik Allah s.w.t. semata-mata, tetapi bagaimanakah perasaan ini masih boleh timbul di dalam hati manusia?
Sebenarnya, perasaan sombong atau takabbur boleh berlaku apabila timbulnya suatu pandangan terhadap orang lain dengan pandangan yang kecil dan hina.

UJUB (BANGGA DIRI)

Terdapat tiga ciri-ciri ujub iaitu :
a. Iaitu merasai atau menyangkakan dirinya lebih sempurna.
b. Orang yang bersifat ‘ujub adalah orang yang timbul di dalam hatinya sangkaan bahawa dia adalah seorang yang lebih sempurna dari segi pelajarannya, amalannya, kekayaannya atau sebagainya dan ia menyangka bahawa orang lain tidak berupaya melakukan sebagaimana yang dia lakukan.
c. Dengan itu, maka timbullah perasaan menghina dan memperkecil-kecilkan orang lain dan lupa bahawa tiap-tiap sesuatu itu ada kelebihannya.
Pernah Allah Subhanahu Wata’ala jelaskan kepada kita perihal umat-umat di zaman silam. Mereka merasa takjub dengan diri mereka sendiri. Hal ini menghalang mereka menurut kebenaran. Hujjah mereka selalunya ialah seperti yang tertera di dalam Al-Quran :-
“Bukankah kamu tak lebih dari manusia(biasa) seperti kami juga?”
Dan ungkapan yang berbunyi: “Dan mereka berkata adakah wajar kami mempercayai manusia yang seperti kami juga?”
Golongan tersebut merasa aneh melihat orang yang berjaya mendapat pangkat kerasulan, menerima wahyu dan martabat yang dekat di sisi Allah Subhanuahu Wata’ala ialah manusia seperti mereka. Sebab itu mereka menaruh rasa dengki kepada Rasul-Rasul tersebut.

TAKUT TERLEPAS SESUATU TUJUAN DAN HABUAN

Biasanya perasaan ini wujud dalam kalangan orang yang saling berlumba-lumba merebut sesuatu habuan. Tiap orang akan merasa dengki kepada saingannya apabila saingannya mendapat suatu kelebihan yang boleh membantu dirinya sahaja membolot habuan yang menjadi tujuan mereka tadi.

GHAIRAH MENJADI KETUA DAN MENCARI POPULARITI

Umpamanya seseorang yang bercita-cita untuk menjadi manusia pertama yang tidak ada tolok bandingnya dalam salah satu cabang seni. Apabila keghairahan terhadap pujian dan jolokan – bahawa dialah satu-satunya pakar yang tidak ada taranya di zaman itu – telah menguasai dirinya, tiba-tiba dia mendengar ada orang lain yang dapat menandinginya di tempat lain. Hal ini nescaya akan menyusahkan hati perutnya. Ia bercita-cita kalau tandinganya itu mati sahaja atau kemahirannya menurun dan pupus.

BUSUSK HATI

Keadaan ini kalau ada pada seseorang maka ia akan bersikap tidak suka sesuatu kebaikan diperolehi oleh hamba Allah yang lain. Apabila disebutkan dihadapannya tentang kesenangan mana-mana hamba Allah, sempit hatinya mendengar perihal tersebut. Akan tetapi apabila dinyatakan pula sebaliknya, umpama tentang kesusahan, kegagalan dan nasib malang menimpa orang lain maka ia merasa gembira dan suka hati.
Sahabat yang dimuliakan,
Marilah sama-sama kita buangkan sifat hasad dengki ini samaada di dalam hati atau di dalam tindakkan dan amalan kita. Sifat yang keji ini bukan saja mendapat kebencian manusia tetapi yang paling penting sifat ini di benci oleh Allah S.W.T. Hidup di dunia ini adalah sementara dan kehidupan di hari akhirat adalah kehidupan yang kekal abadi maka tinggalkanlah sifat hasad dengki ini kerana sesiapa yang menuruti sifat ini dia sedang mengikut hawa nafsunya dan mengikut bisikan syaiatan dan akan mendapat azab seksaan dihari akhirat nanti.




Friday, April 19, 2013

SENSASI TERKINI... clik sahaja kalau nak tahu?

salam..
inilah yang dikatakan sensasi..

TUTORIAL bersama Proffesor Noorhisyam Razali
jom belajar !!


Tuesday, April 16, 2013

Kenapa Orang MARAH Poster "Kempen Buah buahan tempatan " yang saya cetuskan?

salam..
nak cakap bahasa tHAI boleh tak?




สกสก hmmmm K ได้รับจากกองบัญชาการ .. ดูเหมือนจะวุ่นวาย .. พวกเขาได้รับหนึ่งร้องเรียนจากผู้กำกับของหนึ่งใน oppppsssa .. ดาวน์ไลน์ได้กลายเป็นพาวเวอร์ทีม ..
วิธีที่จะทำ .. หนึ่งใคร? ..
ทำไม awk สามารถคิดถึงเขาจนกระทั่ง opps?

สิ่งที่ฉันเป็นสมาชิกฟรี >> .. ไม่เคย ..
เป็นสไตล์ของฉันสิ่งหลายร้อยของขวัญสไตล์? >> ohhh ไม่ถ้าคุณไม่บรรลุเป้าหมาย

สาเหตุนี้คุณ (โจทก์ @ บ่น) .. การดูแลที่เหมาะสมของดาวน์ไลน์ของคุณไม่ถูกต้อง ...
LIAR
นั่นคือสิ่งที่พวกเขากล่าวว่า ..
1 ดาวน์ไลน์ระดับที่ amek suke?
2 ที่บอกขายดาวน์ไลน์ curik และ kat ที่จอดรถตัวเอง
3 ที่ไม่ได้ต้องการที่จะขอน้ำดีของเธอขอบคุณที่แนะนำสำหรับการขาย based?
4 ลิมมัตที่ไม่ได้ขอให้เขา .. และไม่ได้เพื่อเป็นแนวทางหรือดุด่าเขา ..
5 ที่บอกความเต็มอิ่มคนเดียวคนเดียว!


แต่อย่างไรก็ตาม ..
ผมเห็นด้วยที่ตำหนิน้ำดี ..
และฉันทิ้งโปสเตอร์เก่า .. และฉันวางใหม่ ..

นานนี้



โปสเตอร์ขัดแย้งที่ทำให้ร้อนนี้ .. สงสารเขา .. คนที่เขาอ้างว่ามีต้นฉบับยึดต้นฉบับฉัน .. ไม่ต้องบ้าที่ฉัน yer ..



ไม่ต้องหยิ่ง .. น้ำดีจะแสดงความเห็น ... ฉันยอมรับตำหนิ .. และฉันทำใหม่ ..




เขากล่าวว่าสุภาพกว่านะ .. อิสลามน้อยมาก .. การย้ายถิ่น! .. ร่วมอยู่?



ดังนั้น ..
คำแนะนำของฉัน ..
ถ้าคุณไม่ต้องการให้รันดาวน์ไลน์ของคุณ ..
ข้อควรระวังขวาขึ้น!
ไม่ Roslan รสชาติ .. น้ำดีไม่สามารถซื้อสิบของค่าจ้างหลายพัน!



meh la..
saya letakkan poster sensasi saya..

KEMPEN makan buah buahkan tempatan..
suke tak?..






Sunday, April 7, 2013

Tupperware Malaysia : TIPS untuk Director Bertahan Lama dalam Business Tupperware

salam semua..
memang dah berbulan saya tak menulis dan berkongsi TIPS
sesungguhnya.. saya suke menulis.. dan dengan menulis saya boleh kongsi dan insyallah.. ilmu itu untuk anda tak kira TEAM POWER mahupun team lain.. mana lah tahu ada yang nak tukar upline.. masuk team power... anda sangat kami perlukan,.. heheheh

baiklah.. sebab saya tengok ramai sekarang orang dah semakin berkobar kobar nak jadi director dan kita tengok jugak mereka tetibe hilang dan lenyap dari pandang.. apa sebab nyer

setelah menyelaminya.. saya berikan petua hasil pengalaman saya 2 tahun dalam bisness ini dan saya jugak masih belajar dari anda dan orang lama yang menceburi business MLM tupperware ini..
kalau ejaan OUT maaf yer.. taip ikut suke.. tak check spelling nyer..
sudi sudikan membaca yer


TIPS UNTUK MEREKA YANG NAK JADI DIRECTOR TUPPERWARE YANG TAHAN LAMA

1.       BERDIKARI KE STOKIS UNTUK BELI TUPPERWARE SERTA DAN PANDAI ISI FORM RECRUIT
Tangga pertama untuk seseorang yang dikatakan dah melepasi kategori director ialah dia dah sanggup spend time pergi sendiri ke stokes dan beli.. susah payah dia beli itu pasti dia tak akan sia siakan dan terus berusaha.. jangan marah pada yang beli online.. tapi itulah hakikat.. saya dah ramai melahirkan director.. dan director yang bertahan dan mampu buat RM3000 setiap bulan adalah director yang tahu amek dan beli barang sendiri kat stokis Tupperware. Isnyallah.. ini pengalaman saya. Betapa susah payah kita nak berkira kira nak beli barang.. ada yang dah abis stok.. ada yang back order.. nak membuat percaturan tu la.. yang buat kita rasa payah dan kepayahan itu lah ubat kepada kejayaan. Betapa indahnya kejayaan dengan melepasi tahap kesukaran itu

2.       RAJIN BUAT AKTIVITI CONTOHNYA BUAT POSTER SENDIRI, BLOG, PROMOSI LELONG DAN PARTY MASAK
Director yang tahan lama ialah sirector Tupperware yang ada platform dia yang tersendiri.. dengan facebook yang khas untuk Tupperware ditambah lagi dengan pembinaan blog yang kerap di update dan kerja promosi ini tak semua orang sanggup.. yang sanggup itulah yang akan mencipta kejayaan..  da nada director saya yang dah pandai clon cara saya buat party dan senantiasa pergi assembly dan yang paling best.. dah pandai pergi redah kampong desa untuk buat party.. hebat luar biasa..


3.       PANDAI BUKA BIZNET UNTUK FOLLOW-UP DOWNLINE DAN TENGOK KOMISEN
Perkara paling penting mereka yang dah jadi ahli.. adalah belajar buka biznet dan tengok serta pantau kegiatan dan sales diri sendiri dan downline.. beri recognition pada mereka yang capai target team anda.. dan dalam team power, saya memberi target bulanan yang cukup mudah dan capai.. dan kebanyakkan director saya akan capai bile mana ada aktiviti.. jadi jangan lupa.. ajar  downline anda buka biznet dan tengok keadaan komisen supaya bermotivasi sedikit mereka.. jom click sini….  www.twbiznet.com.my

4.       START WRAPPING HAMPER UNTUK BERI PADA DOWNLINE YANG CAPAI TARGET
Memang orang kata.. kalau nak RM1000 pendapatan harus berzakat atau sedekah sedikit wang untuk meraikan downline.. dan anda yang sudah bergelar director.. jangan ada perasaan “SAYANG” atau sifat “KEDEKUT” kat barang Tupperware anda.. ambil 1 atau 2 barang dan wrappingkan hadiah tu supaya ia Nampak cantek dan boleh jadi sesuatu yang bernilai buat downline anda.. dalam team power… saya cube bersikap adil kepada semua downline yang Berjaya.. mereka bukan dating dari KL atau dari pelbagai tempat dan mereka boleh Berjaya.. jadi.. mulakan target atau sasaran downline anda mengikut kemampuan mereka.. contoh. Yang baru masuk.. bagi challenge cari 2 recruit dan seterusnya.. insyallah pasti mengembang

5.       BERANI KELUAR DUIT BELI KATALOG MINIMA 200 UNIT SETIAP KEMPEN DAN TAHU NAK TARGET BARANG APA DAN TAHU CAPAI LEVEL 1, 2 DAN HOSTESS.
Penting sangat kalau nak kemana mana pasti ada katalog.. kalau jumpa kawan atau prospek.. katalog lah ole ole kita.. pasti dalam 10 orang yang kita bagi.. 8 orang akan berminat.. 6 akan belek belek dan order dan 2 orang pasti nak jadi ahli dan 1 orang akan sign up ahli.. kalau kita jumpa 100 orang.. pasti setiap bulan aka nada 10 orang.. dan dalam team power.. boleh dikatakan setiap hari saya  akan menerima sms atau panggil nak daftar ahli.. nak tukar upline dan macam macam lagi.. yang tak tahan.. kebanyakkan mereka nak FREE jadi ahli.. saya tegas katakana.. kalau jadi ahli FREE.. dia akan liat nak bergerak.. semua nak FREE.. lori emas pun abis jugak akhirnya.. kena usaha dan RM70 tak banyak dibandingkan komisen yang kita dapat.. kalau semua nak FREE.. downline pun akan jadi macam anda nanti.. hokum karma… dan paling utama juga.. kena ajar downline capai RM480 untuk dapat level 1.. RM880 untuk level 2 dan RM 680 untuk dapat hostess.


 director lelaki yang hebat luar biasa hyqal dan eddy (pink)

pelopor team power m'clong dan comel lote (merah)

meeting dengan mereka.. atur strategi dan kongsi tips

ingat mak ayah.. ingat tupperware,. insyallah tahun ini nak bagi mereka pergi haji

pergi stokis.. memang menyeronokkan..

serius bab buat order.. ini farah yang cekap gile buat order.. tak pernah salah..

kenangan di boot camp dan andrea sangat membantu.. ilmu dia hebat.. dan saya menang tempat PERTAMA di pertandingan memasak dan demo party


jadi untuk anda yang membaca.. saya ucap terima kasih.. dan jika anda berminat nak join kami
boleh hubungi saya
012- 399 39 47 Syamputra Razali

ini contoh party saya buat kat opis.. mudah dan rekod saya jual 9 biji set kuali pada kawan kawan opis..

Friday, April 5, 2013

April 2013 : Dare To Challenge : Tupperware Vent Smart PERCUMA

Salam semua..
pagi hari nie saya nak maklumkan ada challenge oleh Tupperware Brands Malaysia..
HQ yang berikan cabaran ini hanya bulan april sahaja...
VENT SMART.. inilah nama nyer.. untuk April 2013.. yang mana Tupperware Malaysia sekali lagi nak bagi hadiah ini untuk mereka yang dapat pulun habis untuk Katalog APril - Mei 2013.

Katalog Tupperware April 2013 ini sangat best dan ada ahli TEAM power yang capai dalam masa 3 hari sahaja.. syabass!!!

untuk dapatkannya perlu patut pada syaratnya yang sangat dan boleh dicapai..
jom.. sahut cabaran ini !!!








Komisen Tupperware : Siapa sangka income saya RM5000

salam..
sangat mengujakan bulan Mac diakhiri dengan kejayaan da REKOD BARU yang mana saya berjaya  membenam rekod lama RM115 ribu dalam masa sebulan.. dan siapa sangka saya dapat mengumpul komisen terkumpul RM5000 +++.. saya cukup terharu dan rasa amat seronok hasil usaha selama 2 tahun membina rangkaian downline.. akhirnya membuahkan hasil.

saya mengucapkan terima kasih kepada semua downline saya.. director saya yang sudah mencecah 25 orang.. saya sangat teruja dan andalah NADI saya..



inilah yang dikatakan reseki.. dan saya dah kumpul cek saya selama 4 bulan yang bernilai RM16000
yahooo...







Jika anda mahu jadi seperti saya.. saya berikan FORMULA dan tips untuk anda..
ingat.. semua terpulang pada anda..
anda yang layak dan berhak menentukan hidup anda..
hubungi saya untuk daftar sebagai ahli
012-3993947
Syamputra Razali




Tuesday, April 2, 2013

Pertandingan Gambar Hidangan Makanan Didalam Tupperware

salam..
sangat teruja bila saya melancarkan malam /pagi subuh ini
pertandingan LIKE terbanyak untuk gambar hidangan..
hadiah yang menanti ialah

SET level 1 dan Level 2..
wawwwww





JOm ke Facebook saya
" syamputra razali tupperware TP "

Anda inginkan LEVEL 1 & 2 secara PERCUMA ?.. Jom sertai PERTANDINGAN Gambar Hidangan didalam Tupperware. Hantar Gambar kepada saya melalui PM/Inbox dan saya akan publishkan di Album Pertandingan. Gambar paling banyak "LIKE" adalah pemenang. Tarikh tutup hantar gambar adalah 2 Mei dan tarikh Tutup LIKE adalah sehingga 11 Mei. Ia bermula HARI ini.. JOM !!!   http://www.facebook.com/photo.php?fbid=498433726885817&set=a.103025389759988.4121.100001575820042&type=1&theater

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang