Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Wednesday, August 17, 2016

Rahsia Niaga Tupperware Berjaya : Syamputra Razali buat pendedahan

Assalammualaikum.. apa khabar anda yang sedang baca
saya menulis kali ini setelah saya bangun awal dan terdetik nak menceritakan kisah saya yang mungkin u olz yang baca boleh mengambil sebagai pedoman dan sebagai motivasi untuk berjaya..
insyallah.. saya sedang juga belajar dan mengorak langkah mencipta kejayaan.. jadi cerita saya ini.. adalah cerita seorang yang sedang bergelumang yang mencari cahaya kejayaan..

baiklah ..
sebelum tu saya nak ucapkan terima kasih kepada anda yang membaca blog saya ini setelah blog lama saya pihak HQ meminta untuk menggunakan addres blog itu sebagai web mereka.. saya terpaksa melepaskannya .. di situ telah berjuta orang review dan masuk.. namun.. saya akur dengan keputusan hq untuk menyuruh saya menutup blog itu.. lalu saya menubuhkan blog ini...
ini addres yang lama.. kalau boleh buka.. alhamdulillah...

www.tupperwarebrandsmalaysia.blogspot.com

apa apa pun.. seseorang yang hidup pasti kena berwaspada dengan apa juga rintangan.. dan saya kena prepare benda yang suprise ini dengan awal agar tak terkejut beruk..

oklah u olz.. saya bagi balik dari Jubilee dengan 20 orang sahaja geng team power yang join dan saya hanya dapat sikit sahaja allocation kerana tiket memang sikit.. tapi tak pe.. sikit sikit pun berkualiti..

memang sangat sangat mengujakan.. bile tahun ini dapat on stage award COC dalam tupperware kategori ED.. memang sangat sangat seronok..

memang sesuatu yang sangat membanggakan bile on stage bagi menerima award yang betul betul berprestij... alhamdulillah/..



ini antara motivasi yang saya bina untuk diri sendiri dan saya nak ramai downline dalam team power akan pergi ke Bandung.. insyallah
 

 saya pun dah mula nak berikan training kepada new consultant saya untuk terus tahu mengira duit hasil dari tupperware... syukur mendapat sambutan..

 saya juga memang nak cari lebih ramai irang untuk terus bersama saya pandai melihat dari mana duit itu datang dan bagaimana nak menambah angka 0 pada jumlah komisen.

 saya juga cube berikan yang terbaik.. dan semua idea tu adalah dari ilham saya mengelamun,. hahahahha

 minggu ini adalah focus saya kepada genggeng yang duduk dikawasan kediaman saya dahulu,, insyallah akan terus mendapat potensi yang sebenar..
 antara poster yang saya suke adalah poster berfikiran positif ini.. memang sangat sangat baik nilainyer.. kita kena selalu berfikiran positif.. dan kita akan focus pada orang yang nak focus..
 inilah ganjaran yang saya janjikan untuk mereka yang lepas untuk ke bandung trip tupperware percuma.. insyallah.. sasaran 20 orang akan menjadi kenyataan..




  
niat saya.. kalau top 5.. nak hitamkan rambut.. dan nampak lain sikit kan.. tok uban dan muda sikit..


 ini gambar cari makan saya dengan honda civic yang saya sayangi.. sesungguhnya.. saya bersyukur menerimanyer...
 untuk yang belum yakin dan nak tanya macam mana saya dapat komisen yang lebat setiap bulan,.. boleh tanya.. saya jawab dengan sebaik mungkin


sasaran 1 bas.. inilah target saya untuk mereka yang ke bandung nanti.. insyallah.. mesti ramai yang akan berjaya,.,,




inilah product hot kat katalog bulan ini dan jom.. kita promote dan kita sendiri beli untuk kegunaan kite.. kalau anda nak tengok full katalog.. saya post kan yer.. boleh send alamat kat whats app saya
012-3993947

----------------------------------------------------------------------------------
oklah.. jenuh saya nak cerita tentang jubile.. now nak cerita rahsia berjaya dalam bisness ini.. dari hati ke hati..
saya bagi 5 TIPS kejayaan..

1.Motivasi setiap hati
 Perkara paling penting dalam perniagaan adalah motivasi.. sangat sangat penting.. semalam pergi jubile.. rasa semangat.. bangun tido hari ini jadi malas sikit.. dan seterusnya kita down dan bile ada bisness baru terus kita tukar bisness dan kata " buat tupperware susah".
abis berbakul alasan digunakan.. dan last last orang lain dah berjaya.. dia masih nak mematangkan product baru.. kita dah kepuncak..
apa yang saya buat.. adalah.. merenung tentang kejayaan yang kita dah buat dulu dulu.. kita boleh come back.. dan kalau tak ada kejayaan.. kita ingat org yang kita sayang dan kita nak dia selesa dengan apa yang kita berikan..
impian saya yang terdekat nak bawak mak ayah saya jalan jalan la... hujung minggu ini... ingat macam nak bawak jalan ke sungai congkak..



2. Rumah jadi stokis sementara
 .. memang takut kan kalau umah bersepah.. saya juga umah tak terurus sebab kotak tupperware sana sini.. tapi tak per.. kotak tu lah yang membantu kita buat umah baru.. syukur dengan berniaga tupperware saya dah berjaya beli 3 biji rumah dalam masa 2 tahun. tahun 2015 saya beli di ampang dan tahun 2016, saya beli di taman medan dan di ukay perdana.. memang umah kita kecik.. tapi untuk orang yang berniaga.. stok mesti ada.. dan kita kena alocatekan 1 bilik untuk stok sahaja.. kini saya dah ada 1 kedai untuk letak stok dan senang downline atau customer nak beli tupperware..
jadi.. para suami.. jangan marah kalau umah penuh tupperware.. tupperware tu lah harta kita dan itulah yang akan memberi kita kekayaan.. insyallah..



3. Ajak suami buat bisness sekali
 .. ramai juga orang antara kita cakap " suami tak izinkan".. bagi saya.. suami memang tak izinkan kalau kita abaikan tanggungjawab kepada dia.. kita tak masak.. anak bertempiaran.. dan kalau kita elok je jalan kewajipan.. suami mana tak suke bini kaya.. dia lagi lah suka.. pendapatan keluarga bertambah.. jadi... untuk solution.. ajak suami juga join bisness.. ajak dia pergi asembly dan jubile.. lepas tu memang dia akan teruja dan insyallah.. dia yang akan excited untuk buat bisness ini seab bisness ini bukan bisness makcik makcik lagi..
untuk suami yang bekerja.. u olz isteri.. belikan lah stokin ke.. baju ke.. apa sahaja yang suami suke.. dengan duit komisen.. supaya berkat sikit.. sedikit sebanyak suami nampak u olz dah berjaya.. dan satu lagi.. buktikam sesuatu itu dengan betul betul..  supaya nanti suami tak cakap " semalam tupperware.. hari nie binaware plak.. esok?.." bisness macam tukar baju je.. awas !!!


4. Rajin gile gile (terlajak teruja)
 .. saya percaya,, kalau kita rajin dan tingkatkan action kita 100%.. result yang dapatkan 100% meningkat dan kita akan rasa heppy.. macam mendulang emas... kalau dah dapat 1 tempat tu emas.. takkan kita nak berlengah.. mesti tak cukup tangan nak mendulang.. silap hari bulan.. kita tak tido malam nak mendulang je.. sebab tahu.. kawasan itu ada emas.. dan kalau kita tak mendulang.. orang lain akan mendulang emas disitu..
ayuh.. terlajak untuk lebih sedikit rajin yer.. dan tengok hasilnya..


5.Try and Adjust
 .. Paling penting dalam perniagaan adalah try and asjust.. setiap percubaan kita harus kita tambah baik dan adjust supaya kita dapat formula yang kita nak.. kita juga kena mahirkan diri supaya membuat sesuatu dengan cekap dan pantas.. macam buat kek..
hari pertama kek bantat.. kita pun adjust tepung dan adunan pukul kuat sikit.. esok buat.. dah tak bantat.. tapi warna kek hangit dan agak rentung.. kita adjust plak apinya.. dan lusa masak.. kita rasa dah tak bantat dan warna cantik.. rasa plak manis sangat.. kita adjust plak gula.. dan akhirnya.. kita akan mendapat FORMULA kejayaan itu dengan terbaik.. masa tu.. kita share ngan downline supaya mereka lebih senang dan short cut untuk berjaya,,



semoga dengan perkongsian ini akan memanfaatkan semua..









No comments:

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang