Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Tuesday, June 7, 2016

Tupperware leaflet June 2016 - special edition online

Assalam
Malam ini saya nak offer satu offer yang paling meletop..

Buat pertama kalinya.. Saya hadiah  saya kepada anda yang join jadi ahli.

Bunyi macam menakutkan.. Tapi saya berikan komitmen kepada u olz sebenarnya..

Ini promosi saya petang tadi...




=====================
DAFTAR AHLI DAPAT SAYA!!
=====================

Akhirnya, saya menJUAL diri saya juga !!
Setiap pendaftaran keahlian akan memiliki diri saya..
Ambiklah apa sahaja yang saya ada!! (Ilmu & pengalaman)

SAYA dah 5 tahun bergelumang dengan kehidupan Tupperware ini. Memang ada zaman pahit, masam dan ada juga manis dan tawar..
.
Orang kata "BERMULA dari bawah untuk kepuncak !!"
dan saya sedari..
"TAK PERLU bermula dari bawah.. kita boleh short CUT"
.
Ambil iktibar dari pengalaman saya dan loncat sahaja terus kepuncak.. sebab semua jalan yang berlubang telah saya beritahu.. tempat yang lecak... semua saya akan tunjukkan..

Jadi.. JOM JIMAT 5 tahun.. biarlah saya.. yang melaluinya sorang sorang.. supaya saya dapat berikan anda CEPAT berjaya !!

jika anda nak tahu rahsia dan pengalaman itu...
isikan daftar keahlian sekarang !!

--> bit.ly/BorangKeahlianTupperware
--> bit.ly/BorangKeahlianTupperware
--> bit.ly/BorangKeahlianTupperware

sebelum baca lagi.. tengok video la pulak yer..

leaflet bulan jun 2016

Saya juga semua terlebih rajin plak buat promosi yang all out

Ini antaranya..
==================================
TAWARAN KEMASUKAN USAHAWAN BARU 
==================================
Syukur alhamdulillah, setelah sekian lama saya berangan menubuhkan UNIVERSITI.. akhirnya  BERJAYA juga saya menubuhkan.."UNIVERSITI TUPPERWARE TEAM POWER" yang berlokasi secara ONLINE diseluruh Malaysia

Konsep Universiti ini adalah dimana.. usahawan baru akan diberikan bimbingan secara terus melalui medium media sosial dan dipantau pergerakkannya setiap hari dan saya akan pastikan.. anda akan success dengan tips yang saya berikan..

Kemasukan untuk bulan ini.. dibuka untuk 20 orang usahawan sahaja yang mematuhi syarat berikut :
1. MINAT YANG MENDALAM NAK CARI DUIT
2. SANGGUP KERJA KERAS SIANG MALAM
3. CEKAL DAN HATI KERING (BUKAN MANJA DAN KUAT SENTAP)
4. SEDIA BELAJAR & TAK BODOH SOMBONG
5. BERANI BUAT PERUBAHAN.

* Jika anda ada syarat - syarat ini.. dan harus diingat "YURAN MASUK UNIVERSITI adalah PERCUMA" - Yuran Jadi Ahli Tupperware sahaja kena bayar.

FAEDAH masuk UNIVERSITI
1. SENANG SENANG DAPAT ILMU FREE
2. PEMBIAYAAN MODAL MENIAGA 
3. SAMBIL BELAJAR SAMBIL KAYA 
4. BELAJAR ILMU NIAGA (PEMASARAN)
5. DUDUK UMAH PUN DAN DALAM CLASS SECARA ONLINE

NAK CUBA??
kalau ada terdetik perasaan nak cuba.. maknanye.. andalah yang saya cari..

daftar segera dibawah ini..-->

bit.ly/BorangKeahlianTupperware 
 bit.ly/BorangKeahlianTupperware 
bit.ly/BorangKeahlianTupperware 

boleh juga direct whats app saya -->
 ** 0123993947 (Syamputra Razali TP)
** 0123993947 (Syamputra Razali TP)
** 0123993947 (Syamputra Razali TP)

#tupperwareteampower
#universititupperware
#tupperwareonline

1st time buka puasa bagaikan perantauan. Dengan berbilang kaum.. Ada indonesia, pakistan, nepal dan bangla.. Terus sama sama berbuka puasa sama sama. Juadah memang sederhana iaitu kueh donat dan karipap serta kurma 4 biji untuk 1 pinggan besar. Ada 3 jug air,air teh tarik, sirap ais dan air kosong. Masa berbuka, aku terasa ditampar dengan nikmatnya reseki yang aku cari.. Kekadang membazir makanan sedangkan mereka ini berkongsi sebijik karipap. Terus pasang niat nak buat kueh dan masak something menjamu mereka..    Semalam memang rasa terpukul dengan kurniaan reseki kepadaku dan ada orang yang memerlukan.. Rasa insaf sangat ..

#rasasyukur #syukur #bukapuasa #puasa #bulanramadhan

Cantik tak sampul raya saya..

Pergi ziarah kak nor aka anugerah ilahi.. Kak nor plak bagi abg jug air comel. Sangat suke. Tq kak nor

Meletops tak tong air saya.. Memang inilah yang menjadi saya tak menang tangan..
Alhamdulillah. Terima kasih customerku..

Inilah eco botol yang menggile orang cari. Memang ajaib.. Dasyat..

Saya tak nak propa tapi tak realiti. Saya propa dan ini BENAR.. Ini akan membuat ke impresan anda semua

---------------

Ini adalah bebelan saya di whats app

Assalam.
Group whats app ini diwujudkan untuk sharing idea dan strategi tentang pemasaran secara online.

Marketing secara online dengan penggunaan media sosial adalah cara terbaik dan paling efektif dimasa kini.

Ketahui rahsia untuk mendapat jualan dan marketing product anda..

Saya Syamputra Razali, akan memberikan anda tips dan trick untuk menjiwa hati pembeli dan penggunaan ayat ayat mesra pelanggan.

Assalam semua.
Terima kasih sebab sudi hadir meeting dialam maya.

Sebelum tu abg nak ucapkan terima kasih sebab u olz masih stay di group ini. Ada yang aktif berbual, ada yang silent reader.. Ada yang hilang dari radar. Namun, abg yakin.. Kita baca dan sesekali tengok pun dah kira alhamdulillah.

Sebelum tu abg mohon u olz yang ada downline yang ber"nyawa" untuk minta izin dan tanya dia untuk masuk dalam group ini. Abg bimbang upline main masukkan dan dia terkezut beruk dan akhirnya dia left. Bile dia left .. Akan memberikan kesan kat yang lain sebab ini penyakit berjangkit. Jadi, kita tanya dia.. Dia sudi ke dimasukkan dan bersedia belajar. Abg bukan apa.. Nanti orang yang tak minat.. Kita push push.. Kita jugak kena maki. Jadi, kita kena ushar dia dulu. Tanya dan berikan semangat. Kemudian baru masukkan. Barulah dia akan jadi yang meletops dan shinning star kat group ini.. GROUP orang baru TUPPERWARE.

Rasanya tak terlewat juga nak ucapkan tahniah pencapaian team power menembusi ke RM500k dan sikit lagi utk 600k dan abg dapat tengok satu rahsia. Yang mana angka itu adalah disebabkan kejayaan kita recruit hampir 300 orang dalam bulan april. Jadi, bulan mei.. Orang baru semua buat sales dan semangat. Dan seperti yang menjadi trend. Mereka akan kehabisan duit sebab salah strategi. Beli yang bukan HOT dan bukan wajar disimpan. Bukan barang promo. Dan akhirnya mereka jadi fedup dan terus beralih ke bisness lain yang konon nyer mudah dari business tupperware..

Part 2

Bile april kita semua usaha cari ahli sebab ada cabaran. Makanya.. Dari 3 orang yang kita recruit.. Mungkin 1 yang hidup.. Dan bulan mei mencatatkan daftar diq paling banyak.. Tahun ini. 2 Tahun lepas paling banyak rekod dengan 55 diq dalam 1 bulan. Dan bulan lepas mencatatkan 28 orang diq dan bulan lepas 8 orang muncul jadi director. Kasi tepukkan.

Untuk orang baru.. Mesti tak tahu apa apa diq dan director. Korang dengar lah dulu yer..

Jadi, utk bulan ini, abg rasa.. Strategi kita kena tukar sikit dan kita start untuk beberapa perkara.. Abg dah buat dan terbukti berjaya.. Abg start buat bulan 3 dan bulan 4 dan 5 nampak hasilnya..

Nak tahu tak?

Part 3

Selama ini, abg tak henti henti beri galakkan u olz(director) untuk buat video

Syukur, abg impress dengan video dari

Jue orkid biru
Eddy
Bunga april
Shyma
Ateh amirah
Mukmin
... Abg nampak yang itu je ( maaf kalau abg tak perasan)

Tapi abg tak pernah paksa.. Sebab abg tahu.. U olz malu dan tak sedia.. Mungkin tunggu 5 tahun lagi baru nak sedia kot (opps gurau je)

Hahhahaha

Dan abg observe beberapa perkara yang lain juga iaitu

1. PROPA strategi
- cara ini memang abg guna dari awal niaga.. Ada orang kata abg menipu dan x betul.. Tapi "ada aku kesah!!" Abg tetap buat strategi ini.. Dan abg rasa teknik propa ini memang membuahkan hasil.

Maaf abg amek contoh bunga april.. Dia beli tong air pink tu dan abg pun beli. Kami bergabung dan susun dikala panas terik. Pastu kami sakan bergambar dan buat video. Dan hasilnya..

--- art bunga april -- sila beritahu apa impak dari strategi tu??

Nak dengar art cakap .. Sila cakap
"Nak!!"

Part 4

Itulah hasil strategi 1 iaitu PROPA.. Art tak menang tangan orang tanya dan beli sampai dia suruh orang STOP utk msg. Sebab orang akan cari yang nampak banyak dan nampak aktif..

Baiklah.. Itu cara propa.. Abg guna cara tu yang boleh raih kepercayaan orang. Macam orang kat online. Dia jual ubat jerawat.. Muka penjual pun lebih kurang je.. Sure dia tak nak..
Pasti kat fb dia penuh jual barang lain. Dan tak fokus. Sah sah bukan carva merba. Seriusly abg tak melarang jual barang lain. Tapi mohon buat page dan fokus utk buat pages yang khusus.

Jangan marah taw.. Abg sendiri jual kueh raya. Tapi korang ada nampak nampak tak??

Oklah. Setel strategi pertama. Ada soalan atau komen???

Ok.. Kita sambung strategi ke-2 untuk part 5
------

2. Inilah strategi yang orang tak nak buat sebab "malu" .. Maybe sebab dia nak make up tebal. Dan abg siap bagi cadangan lagi.. Pakai tangan je..
Iaitu VIDEO..

Syabass yang latest.. Video iaitu kak nor. Buat pakai VIVA video je. Senang gile. Nak tak nak je buat. Tak yah bercakap.. Amek gambar gambar katalog ke. Gambar apa sahaja.. U olz terus buat dan siap letak lagu lagi dan fone..

Boleh try buat yer --> apps dia vivavideo

Ini akan buat u olz lebih dikenali dan memang akan beri keyakinan kat orang. Kalau abg orang baru.. Sure abg akan seronok dengan orang yang happy dan berani. Takkan kita nak jadi upline low profile je. 

Sebagai contoh..
Junaidariani.. Dulu, kalau bergambar mesti dia akan tutup muka dan lari. Tapi kali ini.. Dia sendiri rempet kat stokis dan amek gambar. Memang gambar dia dah digunakan seantero malaysia dah..

Cube u olz tengok gambar ini.. Dia amek
Sendiri. Tak yah tunggu laki amek. Dia redah selfie je. Dan dia tak malu. Sales dia punya team dah 80k bulan lepas.. Nak dengar tak kata kata dari junaidariani????

Kalau nak angkat tangan...

Ohh ya.. Dulu pun, sharifah aini.. Tunjuk muka pun malu taw. Semua gambar kat fb dia.. Gambar katalog je. Tapi sekarang. Dia sikit sikit dan tunjukkan diri dan hasilnya.. Dia meraih kepercayaan orang baru dengan dia. Tu bulan april.. Hampir 30 orang ahli baru dan sales memang rm100k lebih.. 

Sila komen aini.. Hehhe nak dengar tak?? Aini komen


Discusion dengan nizam yang meletops. Nizam seorang aed yang dasyat !!

Saya memang tak sangka OT inindapat banyak order. Hehhehe

Cantik kan dan sepadan tak kami??

----------
Meh lah kita dengar ala ala tazkirah sikit..

PUASA bulan Ramadan adalah salah satu rukun Islam. Setiap detik sepanjang bulan Ramadan adalah sebaik-baik masa dan sebaik-baik hari di atas muka bumi ini.
Allah telah memberikan kelebihan yang banyak kepada bulan Ramadan berbanding dengan bulan-bulan yang lain.
Rasulullah S.A.W bersabda yang ertinya : “Apabila tiba awal malam dalam bulan Ramadan diikat semua syaitan dan jin-jin yang derhaka, ditutup semua pintu neraka dan tidak dibuka walau satu pintu, dan dibuka pintu-pinta syurga dan tidak ditutup walaupun satu pintu.
Penyeru pun menyeru: “Wahai orang yang mengharapkan kebaikan! Terimalah. Wahai orang yang mengharapkan kejahatan! Brhentilah, dan (yang ikhlas) kerana Allah dibebaskan daripada api neraka dan (penyeru itu akan menyeru) pada setiap malam Ramadhan”. - (Riwayat at-Tirmizi dan Ibnu Majah)
Hadis ini menerangkan beberapa keistimewaan bulan Ramadan, antaranya akan dibuka semua pintu syurga untuk menerima amalan-amalan soleh yang begitu banyak yang dilakukan oleh orang mukmin pada bulan ini.
Syaitan diikat
Begitu juga akan ditutup semua pintu neraka kerana sedikitnya bilangan maksiat yang dilakukan oleh orang mukmin pada bulan ini. Syaitan-syaitan juga akan diikat apabila tiba bulan Ramadan.
Kelebihan bulan Ramadan juga ialah difardukan puasa di dalamnya. Puasa merupakan setinggi-tinggi amalan bagi mendekatkan diri kepada Allah Subhanahu wa Taala dan puasa juga sebagai penghapus dosa-dosa atas maksiat yang dilakukan.
Dalam sebuah hadis daripada Abu Hurairah Radhiyallahu Anhu, bahawa Rasulullah S.A.W telah bersabda yang ertinya: “Sesiapa yang berpuasa Ramadan dengan penuh keimanan dan pengharapan, akan diampunkan segala dosa-dosanya yang terdahulu”. - (Riwayat al-Bukhari dan Muslim)
Antara keistimewaan puasa juga, Allah akan menggandakan pahala orang-orang yang berpuasa melebihi amalan-amalan lain di mana kadarnya hanya diketahui oleh Allah.
Rasulullah S.A.W telah bersabda yang ertinya: “Semua amalan anak Adam digandakan kebaikannya sepuluh kali ganda serupa dengannya sehingga tujuh ratus kali ganda.”
Allah berfirman: “Melainkan puasa, kerana ianya untuk-Ku dan Aku sendiri yang akan membalasnya, mereka meninggalkan syahwat dan makanannya kerana-Ku”. Bagi orang yang berpuasa akan mendapat dua kegembiraan ketika berbuka puasa dan kegembiraan ketika menemui Tuhannya, dan bau busuk (dari mulut orang yang berpuasa) kerana berpuasa lebih wangi di sisi Allah daripada bau Musk” - (Riwayat al-Bukhari dan Muslim)
Ganjaran di akhirat bagi orang yang berpuasa tentunya lebih besar, kerana nikmat dunia walau sebesar mana sekalipun tidak mungkin menyamai sekecil-kecil nikmat akhirat.
Rasulullah bersabda yang ertinya: “Sesungguhnya di dalam syurga ada satu pintu yang dipanggil ‘al-Rayyan’, masuk melaluinya orang-orang yang berpuasa pada hari kiamat, tidak boleh masuk melaluinya seseorang pun selain mereka.
Diseru: “Mana orang-orang yang berpuasa?” maka mereka pun bangun, tidak akan masuk melaluinya seorang pun selain mereka, maka apabila mereka (orang berpuasa) masuk, pintu itu akan ditutup, maka tidak boleh masuk melaluinya seorang pun.” - (Riwayat al-Bukhari dan Muslim)
Dalam riwayat al-Nasa’i dan Ibnu Huzaimah pula disambung lagi. “Sesiapa yang masuk akan minum, dan sesiapa yang telah minum tidak akan dahaga selama-lamanya.”
Antara bekalan yang boleh diperoleh dari ibadat puasa:
Sifat ikhlas
Puasa merupakan ibadah yang paling hampir dengan makna keikhlasan bagi seorang hamba. Ini kerana ibadat puasa merupakan rahsia antara hamba dan tuhannya.
Seorang yang berpuasa boleh berbuka tanpa diketahui oleh orang lain, tetapi kerana ketakwaannya kepada Allah yang mengetahui zahir dan batinnya dan kerana mengharapkan pahala dan reda Allah, dia tidak melakukannya.
Itulah sebabnya ibadat ini istimewa dari yang lain. Sifat inilah yang paling berharga dalam kehidupan seorang Muslim kerana amalan yang tidak disertai dengan keikhlasan tidak diterima oleh Allah dan tidak membuahkan hasil.
Mujadalah dan kekentalan jiwa
Puasa memaksa kita meninggalkan keinginan nafsu syahwat walaupun pada perkara yang telah dihalalkan kepada kita untuk melakukannya sebelum Ramadhan.
Ini mendidik kita untuk lebih tegas dan meninggalkan perkara yang sememangnya telah diharamkan oleh syariat di luar bulan Ramadhan.
Sabar
Puasa melatih kita supaya bersabar dalam berhadapan dengan keinginan diri dan godaan luaran sepanjang Ramadan.
Sabar seperti ini amat perlu dalam berhadapan dengan segala kemungkinan dan kehidupan.
Memelihara fizikal
Puasa menyebabkan kita terpaksa memelihara perut, telinga, lidah, tangan dan kaki daripada perkara-perkara yang boleh membatalkan puasa.
Prihatin dan belas kasihan
Puasa melahirkan rasa prihatin dan belas kasihan kepada fakir miskin, lantaran itulah disyariatkan zakat fitrah pada bulan ini untuk menguatkan lagi perasaan tersebut.
Perasaan ini adalah titik tolak kepada rasa tanggungjawab untuk melakukan pembaikan dalam masyarakat.
Membuka hijab antara diri dengan Allah
Ibadat yang dilakukan dalam bulan Ramadan berupaya membersihkan roh dan hati. Dengan itu terbukalah hijab antara hamba dengan tuhannya.
Mengenali erti kejayaan sebenar
Puasa mengajar mukmin erti kejayaan sebenar. Bukanlah harta atau kedudukan menjadi kayu pengukur kepada kejayaan tetapi tercapainya matlamat yang telah digariskan oleh Allah adalah kejayaan yang hakiki. Orang yang berpuasa akan memperoleh dua kejayaan, pertama ketika berbuka dan kedua ketika menemui tuhannya.
Rasa belas dan lemah lembut
Rasulullah S.A.W mengajar umatnya, apabila seseorang mencaci atau memperli orang berpuasa, maka hendaklah dia berkata “Aku berpuasa!.” Seorang mukmin yang hakiki amat berhajat kepada latihan seperti ini, kerana tidak mungkin dakwah dapat disebarkan dengan kekerasan.
Bahkan ia memerlukan sikap berlapang dada dan kemampuan menahan diri dari perasaan marah. Permusuhan dan perbalahan tidak sedikit pun mendatangkan keuntungan kepada dakwah, bahkan merugikan masa dan tenaga.
Memperkukuhkan kesatuan ummah
Orang Islam di seluruh pelosok dunia berpuasa dalam bulan yang sama. Masing-masing merasakan nikmat kebaikan bulan Ramadan dan perasaan ini dikongsi bersama oleh seluruh umat Islam tanpa mengira bangsa keturunan,warna kulit, bahasa dan melampaui batas geografi. Merasai wujudnya kesatuan umat adalah perkara ‘dharuriah’ atau yang paling utama yang perlu ada dalam diri setiap mukmin.
Merapatkan hubungan dengan alam
Penentuan Ramadhan dan Syawal, membawa umat Islam memerhati perjalanan bulan dan bintang. Demikian itu melahirkan rasa keagungan kepada Penciptanya.
Menjaga masa
Puasa mengajar seorang Muslim supaya teliti dengan masa dan jadual hidup. Ketika bulan Ramadan, seorang Muslim perlu teliti dalam menentukan waktu berbuka dan sahur kerana sedikit kesilapan akan membatalkan puasanya. Disiplin masa seperti ini amat perlu dalam kehidupan seorang mukmin agar setiap perancangan hidupnya berjaya dan tepat pada masa yang ditetapkan.
Kesihatan tubuh badan
Pakar-pakar perubatan mendapati puasa boleh menyembuhkan pelbagai penyakit yang tidak boleh dipulihkan oleh sesetengah ubat-ubatan moden atau tradisi.

Selamat berpuasa
Syamputra Razali

jom saksikan...

No comments:

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang