Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Thursday, May 1, 2014

Tupperware Tips : "saya dan puas berusaha namun gagal juga.. kenapa?"

Salam.semua..

Sudah lama abg tak berbicara soal tips..
Ye lah.. keadaan tugasan hakiki dan urusan yang lain lain.. namun.. abg yakin.. ALLAH pasti akan beri abg ruang dan peluang utk menotakan sesuatu utk anda..

Sebelum tu.. abg bercerita ini atas dasar pengalaman.. dan mungkin banyak kaitan dengan team power dan abg sendiri dalam menempuh cabaran sebagai seorang usahawan tupperware..

Sebelum.itu.. bulan 8 nanti adalah tarikh keramat.. abg didaftarkan oleh kakak.. atas dasar nak lengkapka  target dia nak recruite.. maka dengan selamba dia mendaftar semua adek beradik .. dan abg salah satu nya..

Dan dia tahu abg x mungkin akan jual tupperware.. dan dia cube juga dan akhirnya dia bagi katalog dan suruh tunjuk kat kawan opis.. sejak tu la bermula sejaraha bisness ini..

Bulan pertama sahaja sales abg sah 4 ribu sebab kawan opis order.. jual tanpa ada diskaun plak tu.. dan abg nampak dah keuntungan runcit dan langsung tak tahu adanya komisen. Semua pembelian atas nama sendiri san kat situ.. abg belajar.. bahawa.. kita macam nak RAAAKK berusaha.. kita tetap ditakuk yang sama.. kita kena banyak bertanya.. membaca dan explorea apa yg sepatutnya kita dapat...kita harus dapat..

Berbekal kan perasaan ingin tahu.. abg membaca buku manual dan baru tahu adanya biznet dan disitulah abg tahu.. ada komisen dan abg rasa sangat teruja.. hari hari membelek buku manual itu dan berangan nak naik pangkat..

Bile nak naik pangkat bukan sales sahaja. Cari orang juga perlu utk syarat wajibnya.. kat situ bermula lah kempen abg cari ahli..
Macam macam abg buat.. tapi orang tak nak masuk..

Jadi.. apa yang abg terfikir..

" kenapa aku tak nak join XXX product dan masuk bawah dia"

- "sebab aku tak yakin ngan dia.. siapa.dia.. boleh bantu aku ke tak.. aktif tak??"

Dan abg dapat idea.. macam.mana utk dapat recruite sampai 68 orang dalam sebulan.. seorang.. dan team.power kini mempunya lebih 4000 downline dan kini sales team hampir setengah juta..

Jadi.. untuk yang nak tahu rahsia abg.. sila whats app abg yer  0123993947 Syamputra Razali

No comments:

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang