Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Monday, February 17, 2014

Tips Kejayaan Tupperware Team Power : Pasang Matlamat dalam Mencipta Kejayaan

Salam..
semalam memang satu hari sangat sangat bertuah sebab dipertemukan dengan Dr. Azizan.. Jutawan yang sangat sangat berinspirasi..

pagi tu memang sangat menakjubkan.. memang sebagai seorang yang BOB.. badan orang besar... saya berbangga tengok Dr. azizan.. saya menjadi semakin kuat dan hebat.. motivasi tu akan menjadikan kita semakin yakin dan ada aura yang sama.. aura kejayaan..



salah seorang speaker yang Dr. azizan osman jemput adalah afliun shauki.. memang aura aflin sangat hebat dan dia seorang yang samgat mesra dan baik.. best sangat dapat salam dengan orang berjaya.. memang dapat menyedut auranya sehabis mungkin..

jadi.. apa yang saya belajar dari apa yang Dr. azizan ajar adalah beberapa perkara..

1. Jadi Kaya untuk membantu orang berjaya juga
Dalam menjadi KAYA, usaha dan cara dan teknik yang betul.. harus dipelajari.. kekayaan adalah matlamat kita bukan untuk meriakkan kita.. tapi kaya boleh bantu dan bela nasib keluarga dan ramai orang yang dekat dengan kita

Kekayaan juga bukan untuk menjadikan kita takbur.. tapi nak buktikan.. kita boleh bantu mak ayah.. family ke mekkah dan itulah sasaran kita... jadi.. jom cita cita jadik KAYA !!

2. Ubah mindset kepada sesuatu yang positif dan lihat potensi diri yang ada
Melihat potensi diri. kita perlu melihat kepakaran kita dari aspek mana,. kita kena bersedia dengan apa yang kita ada.. ibarat nak berperang.. senjata dan makanan serta perubatan perlu cukup.. dan potensi diri dilihat dari kecintaan kita pada apa yang kita boleh buat.. dan akhirnya.. bile kecintaan kita pada satu perkara.. kita akan mudah menjalankan urusan tersebut... minda kita pun akan terus positive terhadap apa yang berlaku disekeliling kita..



3. Syukur atas nikmat yang Allah beri dan rajin bersedekah
Sekiranya anda seorang yang sangat sangat liat nak mengeluarkan wang untuk tujuan bersedekah.. .. bile kita KAYA.. sedekah ini menjadi satu perkara yang tak ada masalah.. kita ringan tangan nak bersedekah.. dan ini membantu ramai orang.. dan paling penting, setiap kejayaan dan rezeki yang kita dapat.. kita hendaklah bersyukur.. itulah tandfa kita berterima kasih kepada ALLAH..


4. Tambah ilmu dengan seberapa banyak dan dapatkannya dari Mentor yang dah makan garam
Ilmu.. mereupakan sesuatu yang subjective.. memang benar.. ilmu theory sangat berbeza.. ilmu nyata adalah dunia nyata.. kita di berikan ilmu theory dan kita harus masuk kedalam dunia itu secara realiti... baru kita tahu tentang kepentingan ilmu dan disitu kita perlu cari MENTOR untuk berjaya.. supaya jalan yang kita tuju ini benar dan akan sampai kegarisan kejayaan..


5. Visualise kejayaan dan tentukan result apa yang kita nak
vission board merupakan satu perkara yang melibatkan pemikiran tanpa sedar yang memacu kita menjadikan ia kenyataan.. dengan melihat vission board.. kita akan merasakan kejayaan itu dekat dengan kita dan kita akan rasa betapa dekat kejayaan itu dan kita mampu mencapainya.. jom kita buat vission board dan realisasikannyer..



Dahulu.. saya tak terfikir pun nak berpendapatan RM 18 ribu.. malah.. tak pernah terfikir pun nak gaji komisen RM10k dan malah tak pernah berangan nak dapat RM1k.. kini saya berjaya mendapat RM18 ribu dalam masa sebulan dengan 480 ribu sales dalam team power semua.. sesungguhnya.. TEAM POWER adalah satu group yang sangat sangat berpotensi jauh dan gemilang..





No comments:

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang