Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Thursday, January 9, 2014

Tupperware Executive Director (ED) menjadi milikku : impian menjadi kenyataan di Tupperware Brands Malaysia

Salam semua..
Januari 2014
telah tertulis dalam perjalanan hidup ku.. tentang kejayaan ini..

Rank Up

Join Member = Ogos 2010Director = Disember 20103 Star Director = Januari 20115 Star  Director = Mei 2012AED = Mac 2013ED = Januari 2014SED = Oktober 2014

 inilah yang dikatakan kemunculan saya dalam Tupperware.. berbekalkan beberapa tips dari upline dan BCO.. shireen dan kak sahliah kasmani.. 2 sifu saya ini telah membimbing saya.. lalu seorang lagi sifu ditemui iaitu lai peng yang berpengkalan di tawau.. dialah yang banyak follow up dan menjadikan saya dewasa dalam tupperware.. walaupun begitu.. Michele.. Upline atas 3 line dari saya.. adalalah pembakar semangat saya dengan menunjukkan yang dia mampu mendapat kereta honda city.. sangat sangat mengujakan..

lalu saya naik dan rank up secara perlahan dan bertahan..

saya cuba untuk merangkak.. dan kemudian saya belajar untuk duduk.. dan seterusnya bangun dan bertateh.. lalu berjalan dengan perlahan dan kemudian berjalan lalu dan terus berlari.. esok .. dengan izin Allah.. saya akan terus mendari puncak sehingga kemercu,,

harapan saya agar saya dapat membantu mereka yang sedang merangkak seperti mana saya dulu dan memimpin tangan mereka sehingga mereka dewasa dalam  business nie..

Tupperware memang satu business yang membuktikan siapa sahaja yang berusaha akan membuahkan hasil dan inilah tempat saya mencari rezeki demi mengubah kehidupan menjadi lebih sempurna..


jadi kisahnya.. saya meneruskan karier dalam Tupperware ini secara Part time memandangkan saya sangat sayangkan profesion saya sebagai seorang pensyarah di KKTM Petaling Jaya.. dan saya tak berniat untuk berhenti.. kerana saya sangat sangat cintakan bidang ini. jadi saya memutuskan untuk menjadikan business tupperware ini sebagai kerjaya sambilan saya bagi menjana pendapatan sampingan.

namun.. diluar jangkaan.. kini saya boleh merasai dan mendapat komisen tupperware lebih 3 kali ganda gaji saya sebagai pensyarah.. namun begitu saya tetap tidak meninggalkan kerjaya saya yang sudah 12 tahun saya ceburi seprti menjadi darah daging.. saya mahu.. anda yang bekerja dan mahu menjana pendapatan menjadikan saya contoh dimana.. hanya melakukan Part time sahaja boleh menjana pendapatan sehingga RM12 ribu sebulan.. dan pada bulan Januari 2014, saya cukup yakin pendapatan sebulan saya mencecah RM15 ribu ringgit.. dan paling membanggakan saya memiliki sebuha kereta HONDA civic secara percuma dari Tupperware.. syukran..
oleh yang demikian.. marilah kita memulakan kerja sampingan yang akan boleh membantu keluarga kita..
usaha yang pertama itu yang menentukan masa depan kita yang seterusnya..jadi.. saya nak share beberapa tips untuk anda semua..


Inilah 5 SEBAB kenapa harus pilih TEAM POWER sebagai TEAM Tupperware anda..

1. Komited 
Kami sangat mementingkan silaturrahim didalam team. kerjasama dan kerja kuat secara bersorangan memang sangat tak best. kita mahukan antara satu sama lain.. support motivasi dan sama sama komited untuk buat bersama sama dalam satu team dan inilah rukun damai yang menyebabkan sales TEAM POWER dah mencecah RM200 ribu pada bulan Mei 2013. Konsep komited dalam bisness memang diamalkan mestipun hampir 90% dari team power semua mempunya kerja tetap dan ada kerjaya yang tersendiri. walau bagaimanapun mereka tetap komited pergi ke unit meeting tupperware dan juga membuat promosi jualan serta party..
2. Konsep Sharing

 Kami sangat mengutamakan perkongsian strategi dan tips secara berkumpulan. kami mempunyai what apps dan inilah yang menjadikan TEAM kami special dan konsep sharing ini bukan sahaja kearah perkongsian strategi tupperware tetapi kami juga  berkongsi kisah sedih dan pilu jika berlaku kecelakaan dan musibah..  sharing juga tentang info dan berita terkini tentang apa sahaja. kami mempunyai ramalan tentang hot item jika keluar sahaja katalog.

3. Kreatif

 Kami sangat menggalakkan usaha kreatif dalam membuat marketing dan strategi. kami mengiktiraf mereka yang membuat perubahan kecil dalam team seperti mengadakan party.. recohnition, roadshow dan macam macam lagi. kreatif dalam penciptaan poster juga memberikan kami lain dari yang lain.. sesungguhnya.. kami sangat inovasi dalam perniagaan di internet.


4. Ketelusan

 Kami sangat telus dalam menyampaikan maklumat dan info.. kami tak mahu berselindung soal komisen dan diskaun.. kami telus agar apa yang kami buat seperti startegi menjadi DIRECTOR dilihat mudah dan telus. ketelusan kami terhadap cara mendapatkan komisen memberi peluang kepada semua untuk belajar dan menyertai team kami.. telus itu kejujuran dan kejujuran itu adalah rahsia kejayaan TEAM power..

5. Kasih Sayang

 Kami sangat menitikberatkan kasih sayang sesama ahli keluarga.. support dengan motivasi sesama ahli dan kami sayang antara satu sama lain. jika ada berlaku sesuatu.. kami support mereka dan sangat menganggap mereka adek beradik. kasih sayang ini dicerminkan dengan setiap bulan akan diadakan recognition untuk mereka yang capai target..


No comments:

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang