Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Saturday, November 23, 2013

Awal Muharam : Tahun baru yang bertuah dan deklarasi persaudaraan

salam semua.

terpanggil malam ini setelah beberapa kali nak menulis..
saya tak mahu nak membuka pekung didada orang lain.. dan saya tak mahu menyebut namanya..
kelak ia mengundang keparahan orang yang empunya nama

namun saya terasa hairan..
sepanjang hampir 3 tahun saya menceburkan diri..
dugaan yang saya terima adalah dari bangsa saya sendiri..
saya lihat.. bangsa saya sendiri yang mencetuskan pelbagai dugaan
dan saya juga sedih dengan tindakkan orang kita yang sanggup melaga lagakan bangsa sendiri..
demi berpuas hati melihat orang lain jatuh

 demi ALLAH.. saya katakan.. saya merasa kagum dan rasa bangga jika membaca kisah kisah orang kita yang berjaya.. dan sedaya upaya mengikut jejak mereka.. antaranya seperti Haji Razali yang berpengkalan di Kelantan, Mama yang berlokasi di seremban dan Hajjah sahliah kasmani.. yang berstokis di Aman suria.. mereka inilah idola saya dan saya banyak membaca kisah mereka..
sedikit pun saya tak rasa iri hati malah saya tumpang bangga..
saya berfikiran.. sebab itulah hidup saya penuh diberkati.. dan perjalanan hidup kita senantiasa dimurahkan rezeki.. kerana bersikap baik pada semua orang..

namun.. saya tak menafikan.. lain padang lain belakang.. lain hulu lain parang.. rambut memang sama hitam.. namun hati lain lain..
sebagai pesaing dan muka baru dalam arena Tupperware.. saya mungkin dianggap terlalu drastik untuk berlari.. dan dalam masa 2 tahun,, komisen cek saya dah mencecah ke angka RM11 ribu.. dan barangkali.. ada mata dan telinga yang memerhati dan mendengar.. mungkin terasa pedih dan sakit..
atas dasar itu.. ada panggilan dari aura negetif masuk kecorong hati mereka dan mengatakan
kebencian pada saya langsung terus menghukum seluruh warga TEAM POWER..


pelbagai fitnah dan dakyah palsu dikeluarkan oleh mereka..
mereka tahu.. ia akan boleh menjatuhkan saya dan maruah saya.. jadi.. mereka berniat yang tak baik dan saya dapat rasakan.. gelombang itu..
namun begitu.. saya perlu bersikap profesional dengan berunding dan bertanya apa yang tidak elok dipandangan mata mereka..
namun.. hampa mendapatkan jawapan..
saya masih bertanya tanya.. apakah kesalahan saya sehingga.. sikap iri hati mereka berlalu banyak dan membeku..
saya TIDAK PERNAH membuat atau mengacau periuk nasi orang lain..
dan kenapa saya menerimanya..

saya dengan ini.. membuka pintu hati saya menerima kritikan dan teguran.. andai kata saya melakukan kesilapan dan saya sangat sangat menghargainya..

beginilah..

bila saya dah gunakan diplomasi.. saya dah ajak berunding..
dia masih tak nak menjawab dan tak nak berbincang secara baik.
jadi saya TERPAKSA juga membela diri disini dan tak mahu orang lain lagi yang seakan nak PIJAK KEPALA..

marilah saya cerita kisah dia..

sesi perkenalan kami berlaku lewat 2 setengah tahun lepas.. sewaktu saya masih baru dalam industri..
saya melihat dia dikenali.. mesra dan baik orangnya..
kami pernah berjabat tangan beberapa kali bila bertemu di conference dan event tupperware. orangnya kemas dan ada gaya..

saya banyak melihat dan mengambil semangatnya berniaga.. dan dalam bebarapa bulan selepas itu saya melihat dia dah bertukar bisness dimana tidak lagi berniaga Tupperware. namanya sudah bertukar kepada "MONAVIE" yang masa tu sedang rancak diperkatakan,..

saya merasa sedih sebab kehilangan seorang teman lelaki yang rancak berniaga tupperware kini dah beralih arah.. namun begitu.. bila mana selang setahun.. dia kembali untuk berniaga tupperware dan kembali menyarung nama Tupperware..

namun.. agaknya dan kemungkinannya.. dia masih ditahap yang sama.. dan tiada perubahan.. dan saya pun semakin menjadi jadi.. dan dalam masa setahun saya berjaya hasilkan 50 director.. dia terasa tergugat dan iri hati.. itu perasaan saya..

saya dia menunggu masa sahaja untuk bermain api dengan mengambil poster yang saya buat dan terang terang disitu saya tuliskan nama TP dan Team Power.. tindakkan dia mengundang nama TEAM POWER agak tercelaru dan saya masih mengizinkan dia untuk mengambil poster saya..

yang saya sedihnya.. dia kerap dan tak putus putus menyebarkan fitnah dan mengeluarkan kata kata sindiran yang mengebabkan reputasi TEAM POWER tercalar.. ini telah mencuit hati saya untuk bertindak balas..

SAYA TIDAK BOLEH BERDIAM DIRI bila mana nama baik TEAM POWER diperkotak katikkan..

saya tak mahu orang menaburkan pasir keperiuk nasi kami..









personalitinya memang sempurna.. bergaya.. namun... kenapa dia ada sifat untuk menjatuhkan sesama MELAYU.. sedih dan kesal saya sebab sepatutnya dia harus bertindak menegur dan juga berunding secara baik.. tapi dia masih tak membalas msg dan PM saya.. saya nak tanya.. apa sebab dia jadi begitu..



ini fb dia yang terbaru.. dan saya tak faham.. apakah dia masih ada sifat itu.. saya suka saingan.. tapi
tolooooong jangan saingan yang menjatuhkan sesama bangsa..


dah hampir sebulan saya berfikir.. untuk publish atau tidak.. bile fikir fikir.. saya kena buat sesuatu untuk menjaga nama baik TEAM POWER agar tak mudah di perlekehkan..
dan saya nak satu MALAYSIA dan satu duania tahu sikap dan apa yang dia buat..

untuk PERCAYA atau tidak percaya.. saya menyatakan dari pihak saya dan saya mahu seluruh team saya tahu akan dia..

dalam Islam menuntut agar kita menjaga persaudaraan


dan saya tak pernah nak buruk kan nama sesiapa..
namun.. saya tak mampu dan saya dah beri amaran.. masih dia nak bertindak tidak elok.. jadi.. saya terpaksa..

maafkan saya BOOM BOOM .. atau safi atau achik..
saya syamputra razali.. atas entry ini.. tetapi saya buat ini untuk menjaga nama baik team saya..

jika ada sesiapa yang nak memberi buah fikiran.. saya berbesar hati mendengar
012-3993947 
sms atau call la saya..


No comments:

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang