Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Wednesday, October 16, 2013

Tupperware Malaysia : Antara Minat, Bakat dan Keupayaan, Tips pembahagian masa untuk BERJAYA..

Salam semua..
apa khabar semua..

inilah Logo yang dihasilkan oleh Nizam .. kekasih hati Syarifah aini.. dari bangi.. dengan blog khairina selection.. sebagai hadiah kepada saya untuk diletakkan dalam FB.. terima kasih kepada Pae dari kelantan juga kerana menghasilkan logo Team Power Tupperware. 
cuma nanti saya paparkan logo tu yer.. memang chantek..

hari ini hari pertama selepas Hari Raya Haji.. tahun ini disambut dengan sederhana. pakaian raya pun ala ala pakai yang lama gituew,.. tapi seronok sebab dapat jumpa 3 orang jejaka terhangat dalam tupperware..
1. Aidil Putra
2. Yoshitaka a.k.a mukmin
dan 3. Buck lee

kami ber4 bertandang ke rumah Qaisara di selayang.. nak di buat cerita.. kereta saya breakdown di Ampang Point.. so.. naik kete buck ke selayang..

memang tak disangka.. my feberet menu.. mee kari fa.. OMG OMG.. sedapppp sangat..

habis kami belasah sampai licin..



inilah dia.. sangat sangat best...

jadi.. dalam pada kami dok berbual bual nie.. sempat lah saya dok menghafal sajak.. memandangkan ada buck lee yang sangat aktif masuk pertandingan sajak.. dan juga juru latih saya.. mukmin..
eddy dan fa.. tercengang je lah tengok kami bersajak beramai ramai..

oklah.. kali ini saya nak ceritakan sikit.. tentang pengurusan masa..
kadang kadang kita sering menyalahkan masa.. 

5 Alasan tentang MASA 

1. Tak cukup MASA..
2. Masa tak sesuai
3. MASA untuk berniaga tak ada
4. Takut Tak ada MASA
5. Terlalu buang MASA

inilah dikatakan orang yang asyik nak salahkan masa.. nak berapa jam sehari ?.. 100 jam?..
cukup lah 24 jam tu..
8 jam untuk tidur..
8 jam untuk kerje..
dan 8 jam untuk yang lain lain..
so.. yang lain lain tu.. kalau spend 1 jam sehari untuk Online business.. pasti akan membuahkan hasil,
Ini tidak.. DUIT nak... tapi kerje MALAS.. asyik nak menrungut je duit TAK ADA..
saya dulu pun macam tu.. asyik dok menanti gaji bulan sahaja..
bile dah sampai 15 hb setiap bulan.. dah kering sampai tak tahu nak cedok mana lagi.. sampai tahap.. masak meggie je la kat rumah.. so.. memang sangat sangat tak nak lagi benda tu menghantui.. saya nak jadi KAYA !!



kekadang.. kita dah terlupa pasal tarikh gaji masuk.. tahu tahu je dah GAJI.. bagus kan.. hehehhe


lagi yang menakutkan bile harga barang meningkat dan gaji kita meningkat dengan sedih,, kekadang sama je.. sebab mata wang dah semakin menurun.. contohnya RM1.. dah sampai beli donat sebijik.. dulu.. seringgit tu.. beli donat 4 biji.. bayangkan.. kalau gaji kita masih ditahap itu.. itu sebab nya.. ramai orang yang sedar tentang kesedihan makan gaji bertukar kepada pernigaan.. sebab perniagaan mengikut nilai semasa... wah.. hebat plak saya bercerita ala ala pakar ekonomi gituew...



inilah saya dimasa daulu kata.. nak tengok ceritanya.. boleh layari link ini..


ohh ya.. kalau diikutkan.. rutin saya setiap hari

6.00 pagi bangun, solat dan buat sarapan..
7.00 pergi ke pejabat / kolej
8.00 pergi pergi class
1.00 petang pergi makan/ tidor sikit atau ke stokis
2.00 petang masuk class dan mengajar dengan jayanya..
5.00 punch out..
6.00 sudah berada di stokis .. membeli dan memborong.. jam 7.00 sampai umah.. masak plak makan malam..
8.00 makan.,, solat dan menonton TV.
jam 9.00 start on facebook.
10.00 stop sekejap.. untuk bagi makan kucing dan tidur kan kucing
11.00 malam tidur dan mengulangi rutin itu..

soalannyer..
berapa lama saya spend time dengan facebook?

1 jam sahaja kan?

kalau 1 jam kerje boleh hasilkan RM11 ribu..
nak tak?

caranya.. adalah kerajinan dan sangat sangat menuntut kegigihan dalam proses awal ini.. macam macam nak dibuat.. buat sahaja.. bile dah orang kenal dan maklum tentang kita,, pastinya.. semua akan datang bagaikan semut mencari manisnya..

percayalah.. dalam perniagaan.. kepercayaan itu adalah sangat penting.. orang yakin dan dia dapat menilai dari apa yang kita lakukan.. SHOW it !!.. kenapa nak low profile..

dulu .. orang cemoh saya.. sebab asyik dok berangan nak jadi AED.. dan akhirnya.. saya buktikan.. saya lah AED lelaki pertama yang buat betul 2.. atas nama sendiri..


inilah cek yang saya dapat dan.. jumlahnya adalah 40 ribu untuk 5 cek.. terus beli rumah



inilah poster yang orang gelakkan satu DEWAN masa david wong paparkan gambar ini.. david yakin saya akan boleh jadi aed.. tapi kena semua orang tak percaya.. sebab itulah saya berazam untuk buktikan.. LELAKI pun mampu untuk berjaya..



inilah kejayaan saya.. dan saya dah buktikannyer..

kini.. saya dah pun tak putus putus diminta untuk berikan success story atas kejayaan saya.. dan semuanya adalah kerana TEAM POWER.. mereka lah yang menjadikan saya berjaya.. dan saya nak bantu mereka...

beginilah.. saya nak cerita sedikit kenapa saya masuk dan menceburi bidang perniagaan online dan memilih Tupperware sebagai produk jualan saya

Kenapa Pilih TUPPERWARE

1. Jenama Tupperware di Kenali
Inilah ranking pertama dalam sebab kenapa saya pilih tupperware . orang dah kenal dan apa sahaja bekas plastik pun orang panggil tupperware.. sampai tapaw pun orang guna.. sama plak bahasa cina..  jadi bile kita cerita buat tupperware.. orang dah maklum.. tak yah susah nak tunjukka hebatnya kualiti tupperware. sebut dan tunjuk katalog dah orang maklum...

2. Penjual ramai tetapi pembina rangkaian boleh dikira
Inilah ranking kedua.. kat facebook dan laman sosial memang dah ramai orang meniaga Tupperware.. YAAAA.. memang ramai.. tapi saya nak tanya.. ada tak mereka jenis yang membina rangkaian..  nak tahu dia pembina rangkaian atau tidak.. setiap bulan .. dia ada tak daftar DIQ atau dalam sebulan dia.. daftar berapa orang recruit sebagai ahli baru.. kalau dia ada 5 orang keatas.. dia serius dalam bisness.. alhamdulillah.. TEAM POWER dalam sebulan dah mendaftar hampir 200 orang dan menjadi REKOD paling baru dalam recruiter terbanyak... inilah TEAM yang membina rangkaian.. dan bukan peniaga sahaja...

3. Jaringan pengguna online dah semakin matang
Inilah ranking ke3  yang saya rasakan.. pengguna di ONLINE semakin matang. mereka yakin ngan sistem perpindahan wang melalui online dan mereka order dari rumah dan kita post.. inilah kita yang membina rangkaian dan sekali gus menjadi peniaga.. sebab nak berniaga.. perlu juga turun padang untuk menempuhi ala ala pengalaman berjual beli. so.. kesimpulannyer.. sebelum membina jaringan.. kena lah dulu jadi peniaga dulu.. ala ala baru tahu apa keinginan pelanggan.

4. Modal air liur dan keyakinan
Inilah ranking ke4.. adalah bermodalkan air liur.. kita boleh berniaga.. just publish katalog dan amek order./. order ini mereka bayar Full payment baru kita post.. dan duit post pun mereka bagi.. jadi tak ada masalah kalau kita nak beli.. tak ada alasan nak cakap tak ada duit lah.. tak ada modal la.. semua tu alasan.. tapi kalau dapat komisen,. boleh modalkan dulu duit utk beli barang dan desplay kat kawan kawan.. jangan dapat komisen.. nak enjoy dan joli sana joli sini..

5. Jumlah komisen yang pelbagai dan insentif yang bagus
Inilah ranking terakhir yang juga penting.. kalau pilih tupperware ini.. jangan risau pasal company tak bagi komisen.. emmang 10 haribulan dah sampai cek.. tak pernah lewat pun.. dan insentif yang ditawarkan.. memang meletop.. dan saya dah 2 tahun setangah nie.. dah 4 tempat saya menjelajah.. alhamdulillah..
1. Beijing
2. Indonesia
3. Korea
4. Vienna dan Prague




inilah antaranya kemeriahkan TEAM POWER.. anda pasti sukakan team seperti kami.. JOM mulakan sekarang !!









inilah antara gambar saya di eropah.. sangat seronok..





 JOM jadi ahli ??

Ruangan ini adalah ruangan untuk anda melihat dan mendalami betapa pentingnya untuk menjadi ahli dan mendaftar keahlian bersama Tupperware.
Pelbagai faedah  dan kelebihan apabila menjadi ahli..

Tahniah diucapkan.. kerana anda terus membaca apa yang saya tulis.. saya perkenalkan diri saya.. Saya Noorhisyam Razali dan mempunya nama niaga (nama pena) Syamputra Razali. saya dari TEAM POWER yang mana merupakan peneraju perniagaan Online di Malaysia atau pun organisasi yang paling HEBAT di Malaysia. mengekalkan Rangking pertama sudah 7 tahun dan mampu mencapai jualan 3 JUTA sebulan (data : 2012) dan TEAM POWER adalah bernaung di bawahnya. ini adalah sedikit data dan fakta tentang TEAM POWER

# Setakat Januari 2013 - sudah mempunyai 21 Director
sehingga kini Oktober 2013 - 51 orang director dan 2500 orang downline
# Kerap mengadakan pertemuan dan aktiviti di setiap negeri
#  Ahli dan Wakil Mini Stokis seluruh Negara termasuk Brunei dan Singapura
# Aktif mengadakan Perniagaan Online dan Urusniaga berdasarkan ONline
# Menggunakan Strategi pemasaran yang sama seperti facebook dan blog
# Mengadakan Roadshow setiap minggu di pusat membeli belah
# Pemberikan Hadiah adalah dilakukan setiap bulan dengan mengumumkan nama yang berjaya archive challange yang dilakukan
# Semua ahli TEAM POWER adalah ceria dan sangat bersemangat waja



Anda sudah tentu mencari - cari perkara berikut :
1. Business apa yang paling sesuai untuk ONLINE
2. Nak cari duit poket / side income
3. Mencari TEAM yang supportive dan bersemangat
4. Tempat mengadu jika mengalami kesusahan
5. Pakar dalam business

JAWAPNNYA adalah :

KAMI memenuhi semua perkara yang anda cari


1. Business apa yang paling sesuai untuk ONLINE
Tupperware - kerana produk tupperware telah dikenali umum dan tidak susah dan payah kita nak explain kehebatannya yang ternyata HEBAT dan luar biasa. Produk tupperware berbeza beza mengikut katalog dan ini memberi peluang kita untuk mendapatkan pembeli yang sama ataupun yang baru untuk membeli. kepelbagaian produk tupperware tidak terlalu banyak sehingga sukar ingin membeli. Fokus setiap bulan adalah 2-3 item sahaja yang cukup istimewa.

2. Nak cari duit poket / side income
 Tupperware - melalui business Tupperware, potensi untuk mendapat komisen dan untung adalah terbuka luas. cara pengiraan komisen pun jelas dan transperance. tak selindung .. memang siapa yang beli dengan ahli di stokis dapat 25% dan anda perlu ingat juga, 3% - 8% komisen dalam bentuk cek.. kesimpulannya lebih dari 30% sebenarnya diskaun yang kita dapat.. tapi jangan lah anda nak mintak 30%.. apa yang kami nak makan.. 25% pun dah untung apa.. dan setiap bulan jika anda terus berusaha.. memang boleh mencapai angka 5-10k sebulan.. memang terbukti !!.. tapi jangan lah baru sebulan nak masuk terus nak 10k.. kena usaha dari bawah.. kita ini bukan business yang hari ini masuk esok dapat JUTA juta.. ini business yang memerlukan kesabaran dan pembinaan rangkaian. dan berkat kegigihan .. dalam masa 2 tahun sahaja.. saya mempunya lebih 1300 downline seluruh Malaysia..

3. Mencari TEAM yang supportive dan bersemangat
 Tupperware TEAM POWER - itulah jawapannya, saya membina rangkaian team power ini dengan kaseh sayang dan penuh kawalan emosi.. yang mana yang serius dan ingin berkembang saya berikan fokus dan semangat. mana yang masih belum bermotivasi.. saya berikan kata kata peransang dan semestinya.. saya SENDIRI sangat positif dan sangat bermotivasi dalam business ini. dan sedia maklum, saya akan sahut cabaran yang mana membuktikan bukan sahaja perempuan yang boleh berjaya dalam perniagaan bekas makanan atau tupperware.. tetapi saya juga ada hak dan peluang sebab rezeki itu datang kita kita berusaha dan jujur dalam perniagaan. setiap perkara yang dilakukan harus ikhlas dan perlu mengambil kira soal perasaan kerana kita deals with people that have emosion..

4. Tempat mengadu jika mengalami kesusahan
 Tupperware TEAM lah tempatnya.. kami membangunkan facebook group "TEAM POWER" untuk berkongsi strategi dan kami senantiasa keep in Touch dalam what apps yang sememangnya medan untuk kita terus mendapatkan maklumatan dan peransang. tradisi TEAM power adalah membuat "welcoming greeting" kepada siapa sahaja yang baru menyertai team power. kami juga senantiasa PROTECT rakan team power  yang lain yang berdepan dengan masalah.

5. Pakar dalam business

 Tupperware TEAM POWER lah tempatnya. kami bukannya terlalu lama didalam dunia tupperware tetapi ilmu dan sikap ingin tahu kami membuatkan kami seakan lebih dari 30 tahun dalam industri Tupperware. maka itu, usia anda bukan penghalang.. walaupun baru menceburi.. jika rajin explore dan belajar.. pastinya kita akan mahir dan menjadi PAKAR dalam Business Tupperware ini..















No comments:

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang