Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Thursday, August 15, 2013

Katalog Tupperware Ogos 2013 sangat mengancam dan Share TIPS faktor yang membuatkan seseorang TIDAK BERJAYA dalam Tupperware

Salam semua..
oleh kerana hari ini baru 16 ogos.. dan katalog akan start 18 Ogos.. maka tak manis lah kalau saya publish awal.. tapi saya nak berkongsi sedikit tentang item dalam katalog itu yang cukup BEST.. memang anda akan teruja..
saya pasti.. Ogos adalah kemuncak kepada sales paling tinggi dan pecah rekod bulan Julai iaitu RM329 ribu organisation sales..
Alhamdulillah.. syukur pada ALLAH atas nikmat dan rezeki yang diberikan.. dan  bulan julai terasa letihnya bila mana semua director TEAM POWER berjumlah 35 orang berjaya melepasi cabaran saya iaitu RM5000 team sales dan 5 Recruit..
dan bulan lepas mencatat recruit paling ramai dengan jumlah keseluruhan seramai 215 orang.. sangat impress dengan pertambahan ahli keluarga team power.. siapa kata orang dah jadi ahli semua..
kalau kita lihat.. jumlah yang sudah jadi ahli.. belum pun sampau 700 ribu orang pun.. belum pun cukup 1 juta.. rakyat Malaysia.. dah nak dekat 30 juta pun.. dan mereka yang online di Malaysia.. dah mencapai 18 juta..
takkan lah 0.00001% dari jumlah total kita tak mampu nak pujuk dan bantu dia untuk jana pendapatan dan seterusnya menjadi ahli.. kalau kita ada caranya.. pasti sesiapa sahaja akan mencuba dan berjaya.. nak tahu caranyer.. jom SAYA BONGKAR..

sebelum pergi lebih jauh..
saya nak bagi anda semua cuci mata sikit lah..

 
 inilah saya diluar stokis dengan selamba membelek katalog ogos yang mengancam dan membuatkan saya tak kelip kelip.. dan sekali tengok saya dah tahu.. pasti BOOM.. kali ini dengan Katalog Tupperware Ogos 2013 yang meletoppp..




inilah gambar Katalog Tupperware Ogos 2013 yang telah disiap sediakan oleh Azira.. antara director yang cukup berdikari yang terawal mengecop katalognyer.. Azira merupakan Director yg mempunya daya tarikan yang tersendiri.. Syabass



Inilah Azah.. dari wangsamaju.. walaupun kami bukan 1 team.. tapi azah sangat baik.. mendermakan katalognya kepada kami.. thanks azah..




gambar Katalog Tupperware Ogos 2013 ini pula katalog yang dah siap untuk diedarkan oleh Director TEAM POWER dari Seremban iaitu Orkid Biru.. beliau sangat gigih dalam menjalankan business ini. pendapatan beliau setiap bulan mencecah RM2000. Hebat luar biasa Orkid Biru..

Inilah kerja saya dirumah.. mengemas dapor sebab sasaran bulan Ogos nak memasak dengan lebih kerap.. suapaya dapat makanan yang berkhasiat dan fokus nak menjaga pemakanan seimbang..
inilah dapor saya.. heheheh dapor bujang..

 gambar bawah nie.. Kak Jay.. baru sahaja saya pulang rumah dia.. dialah penerima katalog saya yang pertama.. dan kak jay serta hubbynya sangat baik dengan memberikan perkongsian ilmu yang sangat berguna.. mudah mudah apa yang saya impikan tercapai yer kak,,

 

setiap bulan sahaja.. ada sahaja DIQ yang mendaftar.. dan bulan ini.. DIQ team power sudah mencecah 14 orang dan saya mendoakan agar anda semua berjaya dan success !!
 Katalog Tupperware Ogos 2013 pasti dapat membantu anda..

antara gambar saya beraya.. hari raya pertama berbusana merah.. dan impian saya nak berbaju melayu 11 pasang tercapai apabila memborong baju tu malam raya.. yahoooo bestnyer



 seperti biasa.. recognition harus diberikan pada makcik saya yang memberi layanan istimewa kami sekeluarga di kampung,..



 inilah rumah pertama saya beraya.. di Rumah Jue mizi di taman gadong. labu.. memang best sangat masakan jue dan bondanyer.. dan layan borak hubby ju.. memang sampai jam 1 baru sampai rumah.. borak memang best.,
 ole ole untuk jue mizi.. yang penting ikhlas.. dan tanda ingatan.. jue mizi antara director yang membuka booth sebulan di Royal Hotel seremban.. kagum dengan semangat jue.
 seperti biasa.. memang dah lama tak pergi ke stokis dan kali ini.. saya nak mengajak anda yang ada kelapangan untuk ke stokis ampang bagi mendengar kata kata peransang dalam menjalan perniagaan ini.. Katalog Tupperware Ogos 2013 juga akan launching pada sabtu ini..
ini adalah ana nawawi.. adalah shinning star saya yang saya berjanji temu di Pavalion.. dan saya nak ucap Thanks sebab belanja saya makan lunch kat sana.. lumayan sungguh.. nyata.. saya sepatutnya belanja.. tapi ana berbesar hati nak belanja,, sangat teruja,, ana sangat peramah dan sangat bersemangat dalam menjalankan bisness ini.. all the best ana..
 






Jadi sebagai meneruskan leteran saya saya nak share 1 tips la..

TIPS
TIPS / faktor yang membuatkan seseorang TIDAK BERJAYA dalam Tupperware

1. NAK FREE KEAHLIAN - BERKIRA RM70
Antara faktor dan sikap yang bile kita tengok.. sebab dia gagal dalam bisness Tupperware adalah sebab ini.. jadi secara positifnya kena terbalikkan yang negetif ini jadi POSITIF.. inilah first time saya menulis hal yang negetif,, sebagai satu kesedaran pada anda. 

Bile ada orang nak masuk ahli.. dan dia excited.. tetibe tang bayaran RM70 untuk set kit beg dia dah mengeloh dan nak mintak diskaun ala ala RM50.. paling melampau.. nak suruh kita sponser atau FREE jer.. saya boleh bagi FREE tapi boleh ke dia cari 10 orang ahli dan beli RM10 dalam sebulan.. 
sebab sikap nak melabur RM70 pun liat nak bayar.. inikan pula nak bermodalkan duit kita untuk beli stok.. memang alamatnyer.. keahlian itu akan DROP.. ikut pengalaman saya.. memang akan drop.. biarlah dia nak jadi ahli lain... (bukan berlagak) tapi memang hakikat.. kalau RM70 pun dia dah berkira.. macam mana plak dia nak beli katalog plak.. mesti nak harapkan upline membeli..

saya memang selalu berjumpa orang macam nie.. angan angan nak jana pendapatan beribu,, tapi modal keahlian RM70 pun dia nak free.. memang orang ini JANGAN DAFTARkan.. ia akan kelak memeningkan kepala..

tapi baru baru ini saya berjumpa dengan sepasang suami isteri di giant kelana jaya.. namanyer suhirman dan siti.. mereka ini tak ada sedikit pun rasa nak menawar.. malah mereka sangat sangat komited utk menjalankan business ini.,. belum saya nak abiskan penerangan saya.. dia dah keluarkan RM70 dan bayar. Ini bukan soal dia mampu atau kaya.. tapi soal dia mahukan sesuatu.. dia akan invest awal.. kekadang geram betul bile ada yang cakap " tak nak lah jadi ahli.. KALAU FREE nak lah" .. atau pun.. "saya nak jadi ahli.. tapi RM70 tu encik syam bayarkan".. nasib baiklah saya nie tak pandai mencarut.. kalau tak sia sia jer.. kena carut.. heheheh (maaf emosi plak)

cadangan saya.. bile berdepan dengan orang macam ini.. cakap sahaja.. RM70 tu adalah komitmen.. RM70 tu bukan bayar saja saja.. dapat barang kit beg dari tupperware yang mana ada tupperware yang limited edition.. lembut lah hati dia.. jangan la pulak kita leser dia.. so.. kena senantiasa fikiran positif

2.  NAK LEBIH DISKAUN ALA ALA 30%

Ada lagi satu sikap yang selalu kita jumpa yang gerenti dia tak boleh kemana mana.. sikap nak menawar sampai tahap murah giler.. saya biasa juga menghantar barang ke downline saya dan dia tak dapat ke stokis.. ada sekali.. saya hantar lah barang nie.. bile di total dalam RM200 dan itu adalah harga ahli yang saya dah tolak  siap siap 25%.. ala ala sebenarnyer RM204.. tapi 4 ringgit halal.. tapi dia boleh mintak saya RM150.. ala ala diskaun RM50.. dengan alasan.. saya dapat cek RM11 ribu last month.. 
memang tak dapat dinafikan saya dapat 11 ribu dan apakah saya patut belanja begitu kat dia.. RM11 ribu adalah usaha saya dan downline yang komited.. dan disebabkan saya kaya.. dia nak kurang.. memang saya terpaksa minta RM 204 .. dan itulah kali terakhir saya jumpa dia.. dan bile dia nak order.. saya suruh dia pergi ke stokis .. bayangkan.. nak parking.. mengharungi JEM dan juga kemungkinan exsiden.. semua tu dia tak pikir.. 
tapi nak buat macam mana.. dia adalah customer.. duit ditangan dia.. dan kita harus hormat customer walau apa keadaan sekali pun.. cadangan saya.. kalau orang yang nak murah ini.. kalau boleh,.. bagitahu kat dia.. cas minyak dan juga masa.. supaya mereka tahu.. duit komisen itu bukan semudah itu nak dapat..

dan kalau boleh cakap lah secara baik contohnya.. " kak.. inilah harga beli kat stokis.. saya beli atas nama akak.. nah riset".. penghantaran percuma kak... pasti hati dia akan lembut sikit


3. NAK HADIAH BESAR TAPI SALES SEDIH
 Antara kesukaan kita adalah dapat hadiah dan recognition.. tapi ada juga yang buat sales tak sampai RM100 dah claim nak hadiah itu ini.. pastu cakap.. macam macam dan menganggap RM100 tu macam RM100 ribu.. memang lah RM100 tu pun menyumbang pada cek kita setiap bulan.. tapi kita kena tengok juga..RM100 x 3% x 0.75 .. tak sampai RM3.00 pun.. dan perkara ini kena dijelaskan.. takut dia ingan RM100 sales dia menyumbang kepada RM50 komisen kita.. so.. penerangan yang telus perlu.. cakap je.. kalau u buat RM100 saya dapat 3% dari sales awak.. dan selalunya kalau kita explain clear.. mereka akan sedar diri dan tak meminta minta.. tapi kalau dia mintak juga.. memang kena bagi TIPUware lah sebesar alam.. memang tak dpt dinafikan dalam family team saya dah hampir 2000 orang ini.. ada yang berpelakuan begini..

jadi cadangan saya.. kena slow talk dan bagi dia cabaran awal.. contohnya.. cakap " boleh.. saya bagi besarrrr hamper.. insyallah.. jadi director yer".. pasti dia akan betul betul pulun dan bile jadi director.. harus bagi.. betul2.. tak pasal pasal kita pulak kena belasah sebab janji palsu.. heheheh

4. MALAS NAK PERGI STOKIS
 Ini memang masalah yang lazim kita dengan.. mereka kerja.. balik malam.. dan tak ada masa nak ke stokis.. adakala memang benar.. mereka tak ada masa.. tapi kita beri cadangan kat mereka.. supaya try pergi ke stokis dan berjinak jinak dengan stokis.. agar boleh dapat aura dari stokis.. bile dia pandai buat pembelian sendiri.. pasti dia tak ada masalah nak menawar.. kalau menawar.. kena tumbuk je ngan budak stokis.. dan kalau mereka liat nak ke stokis.. saya cadangkan.. anda cakap macam nie.. " pergilah stokis.. boleh cuci mata kat sana... mana tahu.. kat katalog lain.. kalau live kita tengok lain".. insyallah.. terbuka hati mereka.. dan jangan sesekali paksa mereka.. sebab bisness nie tak leh paksa paksa.. mereka akan rasa tak best dan akhirnya.. mereka request tukar upline.. melopong kita..

untuk yang rumah ngan stokis jauh.. kemungkinan boleh pakat pakat ngan downline untuk bantu belikan dan post.. ye lah.. kalau duduk kat pelusuk kampung.. susah juga nak kuar pergi stokis.. soi.. mohonlah upline belikan.. dan sesekali.. pergi lah asembly stokis anda tu.. tak kiralah BCO siapa,.. baik baik ngan mereka dan boleh share dan belajar dari mereka yang terdahulu.


5. KEDEKUT NAK HARGAI DOWNLINE


Penyakit yang ada pada semua Upline adalah kedekut nak kuarkan duit atau tupperware atau apa sahaja untuk menghargai downline,.. rasa tak patutlah kalau downline dah buat beribu ribu,.. kita biarkan.. kalau kita tak mampu nak bagi hamper.. bagilah ole ole ker.. belanja makan ker.. ataupun kalau ala ala komisen pun sikit.. just ucapkan TERIMA KASIH pun dah salah satu hadiah yang bermakna.. jangan sesekali kedekut nak buat pelaburan pada mereka.. kita kena letakkan sesekali diri kita kat tempat mereka dan kita akna rasa.. betapi bestnyer kalau dapat sesuatu atas usaha gigih kita.. jadi.. cadangan saya.. selalulah beri galakkan moral support pada mereka..


____________________________________________________

disebabkan entry dan tips kali ini seakan negetif.. saya memberikan buah fikir dan cadangan padaanda.. dan jangan  lupa bile baca tips tu.. anda jadi takut nak JOIN.. inilah hakikat kita bile menceburi apa sahaja bisness.. sikap dan penghargaan perlu ada.. sebab kita berhubungan dengan manusia.. dan harus diingat.. senantiasa bersyukur atas rezeki yang ALLAH beri..

semoga anda yang nak tahu lebih lanjut bisness ini yang mana memberikan pendapatan kepada saya sehingga RM11 sebulan.. jom call atau what apps saya
012-399 39 47 Syamputra Razali









ini saya lampirkan katalog yang baru untuk tatapan anda.. jika berminat nak order 25% untuk ahli sahaja yer.. nak 25%.. kena jadi ahli dulu.. TQ






















No comments:

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang