Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Monday, August 19, 2013

Katalog Tupperware Malaysia Ogos 2013 - JOM cuci Mata

salam semua..
seharian semalam sibuk men SPEND masa ngan mak ayah dan keluarga di Ampang.
best plak cuti semalam.. boleh lepak bereJAM seumpama gaji dapat macam goyang kaki.. Terfikir dalam kepala ini semalam..
"kalau aku tak gigih dan kental jiwa 3 tahun lepas.. aku tak mampu dapat rezeki seperti hari ini" dan berkat memberikan ilmu dan berkongsi ilmu.. serta sharing sedikit rezeki.. adalah satu strategi untuk memenangi hati downline..

jadi pagi pagi selasa ini.. selain dari saya UPLOAD katalog baru.. saya nak juga share sedikit tips untuk anda yang baru dan nak masuk duania perniagaan tupperware ini. sesungguhnya bermula bulan januari 2013. komisen Tupperware saya bermula dengan Angka RM5000.00 dan bulan lepas.. alhamdulillah.. saya mencapai RM11 ribu. sales pada bulan lepas berjumlah RM329 ribu... siapa sangka.. anugerah dan Rezeki Allah..


ini baca tips dulu yer..

TIPS untuk Mendapat Sales dan komisen yang TINGGI

1. MeMENANGi hati downline
Tangga PERTAMA dalam tips kali ini adalah DOWNLINE kita.. sebab itulah penyumbang terbesar dalam komisen.. meskipun mereka menyumbang RM100 pun pembelian.. ia tetap sumbangan.. dan kalau boleh.. cuba sedaya upaya berinteraksi dengan mereka yang membuat sumbangan ini.. dan beri sedikit recognition pada mereka.. dan kalau boleh adakan acara seperti recognition supaya hadiah yang diberi dilihat oleh semua.. mereka pun suke.. kalau boleh dapatkan tarikh hujung minggu dan adakan dalam sejam dua sahaja.. nak gosip tupperware lepas itu..  kalau downline kita jauh nun.. seperti sahaj di utara.. selatan.. pantai timur .. sabah dan sarawak.. kita berutuskanlah hadiah pada mereka.. dan kalau boleh cari masa nak melawat mereka ditempat mereka tu.. insyallah..

2. Info yang CEPAT kepada Downline & Customer
Tangga KEDUA adalah berkisahkan kepantasan kita menyalurkan maklumat seperti maklumat cabaran trip melancong.. cabaran yang dikeluarkan oleh Tupperware dan sangat sangat elok kalau kita menggunakan medium seperti whats app dalam menyampaikan maklumat ini.. saya menggunakan kaedah YOUTUBE sebagai cara saya untuk berkomunikasi kepada downline dan customer saya.. info yang cepat ini menyebabkan downline dan kita mudah menyusun strategi

3. Moral Support setiap hari dengan Challange !!
Tangga KE3 adalah dimana setiap hari kita terdedah dengan situasi yang perlabagi jenis.. gembira.. sedih.. marah dan sebagainya.. kita harus senantiasa follow up tentang keadaan ini .. tapi jangan lah sampai bz body jaga hal kelambu dan tepi kain orang plak.. hehhehe..  cukup senantiasa memberi moral support melalui gambar dan apa yang kita buat. contohnya.. kita suruh downline buat party.. dan kita sendiri kena tunjukkan dan turun padang bantu downline agar dia dapat rasakan getaran semangat dari kita. inilah MORAL support bagi saya..


4.Keep tracking TWBIZNET
Tangga ke4 adalah twbiznet.. jam 9.00 pagi kita harus ingatkan punch card kat twboznet kita.. kat situ lah kita nak menjerit bile mana sales tetibe je melonjak terus berganda dan komisen dah mencecah kepada RIBU RIBAN nilainya.. pasti hidup kita akan jadi berbunga bunga. kat twbiznet pun kita akan dapat tengok dan tracking downline yang mempunyai potensi yang tinggi untuk dapat komisen yang lebih tinggi. jadi.. tracking downline selalu untuk lahirkan DIQ yang baru.. dan DIRECTOR anda akan terus success !!

5.Buat sedikit sahaja perubahan dalam Strategi Anda
Tangga ke5 adalah kesimpulan dari semua.. iaitu.. kebanyakkan orang mahukan perubahan atau keputusan yang LUAR BIASA.. tetap strategi dan kaedah yang digunakan adalah sama dan berulang sama setiap bulan.. dan dia senantiasa berharap dia akan berjaya.. itu tak mungkin.. jika anda nak sesuatu yang luar biasa berlaku.. mulakan untuk membuat perubahan kecil pada kaedah anda.. contohnya.. jika selama ini asyik dok promote kat facebook je.. apa kata.. try promote menggunakan poster di facebook.. ia lebih menarik.. dan perubahan yang dibuat .. jangan terlalu drastik sebab ia akan menyebabkan kita akan culture shoock.. nanti dah lupa diri pulak.. heheheheh


selamat mencuba !!


seperti yang dijanjikan.. silakan CUCI mata anda..

















No comments:

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang