Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Sunday, July 21, 2013

Katalog Tupperware Malaysia Julai 2013 mencipta rekod baru TEAM POWER

salam.. hari ini.. betapa seronok dan meloncatnya saya bile bukak twbiznet dan tengok Organisation sales mencecah RM210 ribu.. jauh dari anggaran cuma RM200k.
teringat satu masa dulu.. saya pelik dan aneh melihat kawan kawan satu BCO mendapat 200k dan mereka masing masing ada downline yang ramai dan sangat sangat berjaya. terdetik dalam hati dan kata./. "aku pun BOLEH" .. dan nyata sekarang.. saya dan berjaya ditahap itu dan saya akan cube untuk menjadi yang lebih baik dan senantiasa mencari formula terbaik untuk TEAM POWER.

untuk anda yang baru membuka blog saya.. saya kenalkan diri saya.. masuk bulan 8 ini maka genaplah saya 3 tahun dalam Tupperware dan .. selama 2 tahun lebih saya berhempas pulas untuk tahap ini...
4 bulan yang pertama.. saya cume membeli untuk diri sendiri dan tak pandai nak membuat cek.. hanya membeli atas nama sendiri dan hasilnya adalah kepenatan..
kini selepas saya dibantu oleh beberapa otai OTAI kalau tupperware.. iaitu Kak sahliah kasmani.. Kak shireen tan suan see dan Kak Laipeng serta paling rapat iaitu inge darmawan.. saya membuka langkah dengan menjadi director lepas 5 bulan masuk ala ala tak tahu apa apa..
saya punyai UPLINE dan dia langsung tak amek tahu tentang saya.. 2 upline saya mungkin hanya tahu sendawa kekenyangan dan saya  mula mula geram jugak.. lama lama saya dah lali.. dan anggap itu rezeki dia..
saya redha...

oleh kerana saya tak mahu DIRI orang lain terumbang ambing.. saya peka dengan nasib downline,.
downline yang berpotensi saya gilap.. dan downline yang daftar saya bertanya khabar..
saya faham situasi mereka yang di biarkan sengsara tanpa berita.. saya faham.. UPLINE penting.. maka nyer saya mengadu nasib pada seorang kakak iaitu Kak sahliah..
dia banyak membantu.. dalam pada yang sama.. saya mendapat MOTIVASI yang hebat dari BCO paling hebat di Malaysia iaitu Shireen tan.. memang dialah inspirasi saya.. dan saya dijaga oleh Upline tahap 4 line atas.. dan saya berterima kasih kat Michele atas tunjuk ajar nyer.. berkat kesabaran.. saya menjadi director selama 2 bulan dan bulan disember 2010.. saya menjadi DIRECTOR dan bulan Januari saya terus mendapat 3 orang director sekali gus dan bergelar 3 star director dengan sales RM60 ribu pada bulan Januari.. saya terus dapat dan layak untuk ke beijing iaitu trip pertama..

bayangkan dengan sales sebulan,., saya dapat ke Beijing.. mimpi sangat. bile dah ke beijing.. memang semangat berkobar kobar.. namun  bile balik Malaysia.. saya semakin hilang taring dan kehilangan 1 demi satu director saya yang lama,.. dan akhirnya saya kembali keseorangan..

Maka, bile tak pernah kenal putus asa.. saya terus gigih mencari bintang dan berjumpa 3 bintang yang hebat.. iaitu Tupperware Comel Lote , Tupperware Bulan Bintang dan Hyqal Tupperware.. mereka masing masing membakar semangat saya dan terus saya menghasilkan jualan lebih 20k setiap bulan.. berkat kesabaran.. saya naik rank up pada tahun 2012 iaitu mac.. dan tika itu saya dah nampak cara yang sebenar macam mana orang boleh berjaya..

dan pada bulan Mac 2013.. selang setahun saya.. saya berjaya mendapat gelaran AED yang mana ramai kepinginkan pangkat itu sebab komisen semakin besar.. dan kini TEAM POWER telah melahirkan 35 orang director dan jualan bulanan mencecah RM200 ++

saya sudah mempunyai rakan niaga yang hebat dan saya sangat sangat bersyukur kepada ALLAH sebab memberikan saya peluang menggilap bakat dalam Bisness ini..

dan diblog ini.. saya nak KONGSIkan Formula yang mana boleh menjadikan anda WIRA dalam diri anda..
saya akan kirimkan anda email.. yang pastinya.. saya memberi keutamaan pada keluarga TEAM POWER untuk berkongsi tips ini.. anda yang lain pun boleh,.,. kita boleh berkawan..

insyallah subuh nanti saya nak share TIP tentang menjadikan Impian menjadi kenyataan..

inilah impian hidup saya.. nak hantar Mak dan Ayah ke Mekkah.. Doakan yer menjadi kenyataan.

recognition semasa 5 star director. 

kejayaan paling manis 2013.. champion sales growth in 2012-2013.. syukur

succes story saya keluar dalam inspira.. majalah Tupperware

Team Power yang ke Jubliee 2013 seramai 20 orang


inilah nadi saya..


kadang kadang orang kata saya OVER.. tapi ada aku kesah..


semua yang saya papar ini bukan untuk bermegah.. tapi sebagai suntikan semangat pada yang lain.. JOM sertai kami..





1 comment:

Anonymous said...

tahniah sham...hebat sahliah kasmani...

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang