Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Saturday, June 8, 2013

Tupperware Malaysia Online : Tips Recruit New Member Tupperware daftar ahli / Membership

Salam semua..
malam nie balik dari Party Kak Sahliah di Aman suria damansara sangat seronok.. bile selepas Kursus Buat Blog sampai Pandai dengan kak ella dari melaka dengan suami..
terus dia berjaya dalam masa 1 jam..
 


http://ellanutrimetics.blogspot.com/

ini blog yang berjaya dibina.. dasyatkan .. 1 jam sahaja..

 

siri kursus buat blog sampai pandai ini.. adalah kali ke 2.. selepas kejayaan memberi kursus pada 7 orang downline saya yang juga berjaya semuanya mendaftarkan blog masing masing..


ini gambar mereka yang terlibat kursus blog siri pertama.. syabass !!


ohh sambung cerita tadi..
lepas sahaja buat blog.. saya membawa akak ella dan suami serta anak ke stokis
memang dasyat.. punya la ramai orang.. dan kak sahliah sangat hebat membuat asembly yang mana banyak info.. kebetulan mereka ada buat recognition dan mereka nie ada pelancaran product baru.. POMEGRANATE .. sangat bagus..










sampai jam 6.. kami masih setia dan ada jamuan dan pertandingan masakkan.. hebat sangat..

banyak yang dipelajari..
salah satunya.. product pomegranate  yang cukup elok untuk kesihatan lelaki.. yang lebih 30 tahun
memang dia melambatkan penuaan dan boleh menghindarkan dari gejala postat.. nanti saya cerita yer.. hehehhe

ohh kisah tentang recruit nie.. dalam pada saya dok bertandang ke party.. ada 3 msg masuk dan bertanya nak masuk ahli.. dan saya sangat sangat mengalu alukan lah.. yang best nyer.. kali ini mudah sungguh nak mintak butiran,, mungkin perjalanan saya dalam Tupperware , ALLAH dah permudahkan..

sebelum ini.. masalah ini yang saya alami bile nak recruit


5 cara atasi MASALAH ME RECRUIT new Consultant

1. Nak jelaskan kehebatan menjadi ahli
 inilah masalah yang saya rasa sangat leceh.. bile orang yang nak jadi ahli banyak bertanya.. tentang apa kelebihan nak jadi ahli. apa yang kita dapat bile jadi ahli Tupperware.. dan macam macam lagi.. tapi saya melayan mereka dengan cukup bagus dan menggunakan ayat ayat yang mengeluarkan aura yang positif.. memang akhirnya kini.. tak perlu saya nak bagi tahu apa kehebatan.. mereka terus kata nak jadi ahli.. nak nak bayar macam mana.. paling best,.. ada yang terus bayar dalam account dan terus bagi tahu.. memang mengujakan.. apakah mereka sudah explore sebelum ini dan memilih TEAM POWER sebagai team mereka.. dan saya cukup bersemangat sebab kini.. setiap hari ada sahaja orang msg nak menjadi ahli.. dan bulan lepas sahaja saya menerima lebih 45 orang jadi ahli baru under saya dan total organization lebih 120 orang.. bulan lepas dimenangi oleh Hyqal yang sangat rajin menyergah orang di kenduri kendara..
hyqal nie juru gambar kahwen,.. dan sangat expert bab me recruit..

* untuk ke tips seterusnya.. click dibawah ini... untuk ke TIPS 2 - 5..



click untuk ikuti cerita seterusnya...   
2. Nak explain apa dapat kalau jadi ahli
 recruit.. dahulu semua kata susah.. kini saya merasakan.. RECRUIT ahli lebih mudah dari membuat sales.. sebab membuat sales secara online dah terlalu ramai.. dan merecruit orang tak nak fokus.. padahal.. dengan recruit yang ramai.. kita akan banyak sales..  contohnya.. HAYATI tupperware.. telah merucruit lebih 25 orang bulan lepas dan melahirkan 1 orang director dan ada 4 orang DIQ.. beliau fokus untuk buat recruit dan akhirnya beliau berjaya mendapat sales paling tinggi iaitu 23 ribu bulan lepas.. terus mendapat TOP 5 dalam senarai top sales TEAM POWER.. dan untuk bulan mei.. ada 12 orang director yang berjaya melepasi sales 10 ribu dan 10 recruit !!!.. memang mereka hebat..

berbalik persoalan nak explain apa bile orang tanya nak jadi ahli.. jawapannyer adalah Dapat KIT BEG.. dahulu .. zaman saya ala ala susah baru nak buat bisness Tupperware ini.. saya bagi hadiah Tshirt dan apa sahaja yang saya ada dirumah.. bahan bahan yang saya dapat FREE.. contohnya majalah.. hadiah orang kahwen.. dan macam macam.. dan mereka yang jadi ahli sebenarnyer  tak kisah sebab mereka bukan nak hadiah pun tapi mereka nak penghargaan dan rasa dihargai.. bagi je lah sudu ala ala 50 sen.. mereka tetap suka dan bersyukur.. jadi..  bagi extra gift mana yang termampu.. jangan bagi rice dispenser plak.. itu memang menjunamkan diri sendiri ke gaung kegilaan..


3. Nak melayan mereka yang demand nak extra hadiah ala ala besarrr
 recruit.. dan  bakal new member yang demand hadiah.. nak hadiah itu lah. ini lah.. dulu saya layan jugak orang macam nie.. nak hadiah level.. dan hadiah FREE dari paris.. nak hadiah Pink.. semua dia demand.. bile kita daftar dan bagi hadiah siap POST kit beg free.. RM150 pun langsung dia tak buat.. lepas tu macam macam lah alasan dia keluarkan.. tak pandai la.. tak tahu la.. .. memang frust jugak.. tapi lama lama.. bile kita tak tahu.. sebenarnyer.. orang yang nak berjaya.. bukan orang yang meminta minta.. lebih baik saya amek orang yang nak buat tapi tak ada modal.. dari orang yang anggap RM70 tu terlalu besar sampai nak hadiah extra itu ini.. so sad.. sepanjang pengalaman saya.. orang yang suke meminta minta ini memang tak lama.. sebab buat sikit sales.. dah dia mintak.. kalau dia baru buat RM1000.. entah entah dia nak mintak hadiah kereta.. so.. kepada anda yang suke minta minta.. ingat lah. RM70 tu untuk pendaftaran dan post kit beg kena bayar.. dan macam macam lagi.. syukur lah dapat hadiah walaupun kecik..



4. Nak mintak RM70 di bank
 kekadang bile nak cari orang masuk ahli Tupperware, kita berdepan dengan orang yang liat membayar.. saya pernah kena.. seorang nie. memang nak suruh saya dahulukan duit RM70 dan janji nak bayar.. lepas saya daftar.. dia kata dia tak sedia lagi.. dan padahal.. saya dah daftar dah.. dan ini yang buat kita angin.. so.. bile berdepan dengan orang yang liat nak bayar RM70.. bermakna .. nanti kalau ada apa apa event dan nak beli barang pun.. COMFIRM mesti liat nak kuar duit.. orang macam nie perlu dijauhkan dan diawasi.. jangan kita dahulukan duit kita kalau kita tak benar benar kenal dia.. dan satu lagi.. JANGAN TAKUT dan malu nak TUNTUT hutang.. kekadang mereka nie lupa dan memang nak halal jer.. so.. awas.. daftar orang.. biar duit masuk dahulu.. biar kita hilang recruit dari dapat orang yang ala ala sebegini.. tapi kena ada budi bicara juga.. kalau adek beradik atau kawan yang bersingguh sungguh nak buat.. saya sanggup TAJA sahaja dia.. tak payah bayar pun saya sanggup sebab dia komited.. so.. tepuk dada kenal dia..



5. Nak mintak salinan IC

Satu perkara yang saya anggap dulu paling sukar ... ialah nak mintak IC.. dulu susahnyer nak mintak ic.. sebab orang TAKUT nak bagi .. takut kita salah guna..
banyak jugak reject saya bile saya mintak IC terus senyap dan tahu tahu je.. dah daftar.. so.. apa yang saya belajar.. saya gunakan 1 cara yang cukup berkesan untuk mintak IC agar dia tak rasa takut.. nak tahu caranya>? .. jom ke party dan seminar saya.. macam mana cara nak recruit ?..







 sesambil tu saya nak share tips dapat komisen dalam Tupperware...






Hebat luar biasa... baru 6 hari bulan jun 2013.. Team Power telah pecah rekod dengan mendaftar 23 orang new recruit.. semoga kehadiran anda yang BARU di dalam keluarga TEAM POWER akan mendorong kita sama sama SUCCESS.. tahniah semua recruiter !!

 

1 comment:

Anonymous said...

9 fps while battery life is rated at about 850 shots.
Canon's deal with detection can acknowledge as much as. According to Chung, the Nikon has the edge for detail and for the addition of a crop mode while canon has the advantage for lack of moire and high ISO performance.

Also visit my blog :: 5d mark iii

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang