Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Friday, May 17, 2013

Tupperware Malaysia : Tips 5 Sebab Kenapa GAGAL Dalam Business Tupperware

salam semua..
lama sungguh saya tak berkongsi tips dan cerita..
kali ini saya nak kongsi yang agak keras sikit sebab orang selalu kata,.. kenapa diri mereka gagal dalam sesuatu business .. kalau ikutkan sama sahaja apa apa business pun.. semua terletak pada diri sendiri..
dan yakin akan rezeki melalui usaha kita..

ini saya berikan sedikit yer.. kalau ada penambahan .. boleh lah beri feed back yer..
tq



5 perkara kenapa GAGAL dalam Business Tupperware


1.                        Salah Strategi
Apabila bercakap tentang strategi.. ramai orang akan letak harga yang murah tahap harga sangat sangat rendah dan letak plak bawah harga beli.. sebab nak bersaing dengan orang lain dan semua akan ke anda.. namun begitu.. itu adalah sementara.. kerana untuk Berjaya.. kita bukan hanya bergantung pada pasaran persaingan harga tapi kita bersaing pada KEPERCAYAAN dan Quality perkhidmatan kita. Cara layanan kita. Dan saya percaya.. kebanyakkan orang kalau diberi pilihan  contoh
A – Harga Tupperware sangat murah tapi peniaga tu muka sombong dan ayat kasar
B – Harga Tupperware ikut catalog dan layanan first class dan ayatnya sopan
C – Harga ikut catalog tapi ayat mencarut – carut

Berdasarkan 3 pilihan ini.. sudah tentulah anda sukakan pilihan B sebab anda punya wang dan berhak memilih service yang baik .. sebab kita beli bukan nyer FREE.. jadi kena layanlah sebaik mungkin.. tapi bukan menyembah macam raja plak.. sekadar ada budi bahasa.. betul tak?



2.                        Sikap – Mudah Putus Asa
Sikap yang paling bahaya dalam berniaga Tupperware Malaysia ini adalah sikap DOWN atau putus asa. Kenapa sikap ini boleh ada?.. sebab sikap ini dipupuk dengan nilai negetif.. ada downline yang selalu negetif dan ada upline yang selalu negetif.. jadi… sedih kan.. apa yang boleh kita buat.. tanamkan dan dekat dengan downline yang ada semangat yang lebih dan aura positif itu akan datang..  maklumlah.. bile pergi ke stokes.. barang tak ada.. mulalah jadi fed up dan malas.. saya sendiri.. banyak kali orang complain itu.. complain ini.. saya sangat berterima kasih sebab komplen mereka tu telah membuat saya lebih hebat dan tahu macam mana nak berniaga dengan baik dan beretika.. kalau tak ada komplen.. saya tak tahu.. jadi orang yang komplen tu ingat saya akan give up kot.. bile dia komplen.. tapi bile saya tukarkan ia sebagai satu galakkan teguran yang membina.. saya jadi lebih hebat dan lebih yakin serta focus dalam bisness ini..

3.                        Kedekut
Semua orang kalau nak belanja orang kalau tak ada apa apa .. pasti tak nak.. dan siapa sahaja akan perasaan saying nak kuarkan duit .. inilah yang harus dihindarkan.. keluarlah sikit bahagian komisen yang kita dapat tu untuk iktiraf downline kita dengan bagi hadiah kat mereka.. yang downline plak.. jangan lah buat sales 100 .. pastu nak claim hadiah 200 ringgit plak.. melampau la.. memang tahap tak sedar diri kalau macam tu.. berpada pada mintak.. ikut apa yang anda buat. Tapi jangan mintak komisen plak kat UPLINE sebab overidin anda.. anggaplah itu rezeki dia yang member tips dan galakkan serta anggaplah itu rezeki dia.. dan anda akan dapat orang macam anda juga.. bile terlalu berkira.. jawabnyer .. downline akan rasa tak dihargai.. dan terus tak nak buat.. Jadi.. keluarlah sikit.. dan hargai mereka.. mereka rasa dihargai dan sangat sangat bermakna dan pastinya mereka akan lakukan yang terbaik..

4.                        Dengki
Sikap ini harus dipupuk supaya minima.. dengki melihat orang berjaya dan kita mencabar diri supaya menjadi mereka taka pa.. tapi kalau sikap dengki meletak pasir dalam periuk orang itu yang harus dielakkan.. ye la.. nak berniaga dan geram ngan orang.. terus dengki dengan menabur fitnah dan membuat propaganda yang tak elok. Memang tak elok DEK non.. dengki dengki.. dari ada masa nak dengki orang.. baik korang buat blog ke.. buat fb ke.. kempen la apa yang patut.. tracking twbiznet ker.. macam macam boleh buat.. ini tidak.. sebuk nak dengki orang jer.. memang dilaknati Allah taw.. berdosa besar..

5.                        Banyak Alasan
Saya banyak mempositifkan diri.. bile berdepan dengan masalah.. dalam bisness Tupperware ni.. masalah seperti abis stok.. dan recruit memang dah menjadi perkara biasa.. jadi.. jangan kerana perkara itu kita jadi banyak alas an.. itu ini alas an.. kalau banyak alas an.. banyaklah masa nak berleter.. apa kata think positif.. bile barang tak ada stok.. harus focus barang lain dan ubah strategi.. jangan dok asyik merungut je.. benda yang tak ada.. letih nak mendengar.. so.. apa kata start hari ini.. kurangkan beri alas an.. banyakkan tindakkan dan banyakkan membuat aktiviti.. party ke.. apa apa sahaja lah.. yang bermakna..


 saya akan spend masa hari sabtu nak wrapping hadiah pada downline.. tapi sedih lah sikit balutan orang laki laki tak sama..

kalau downline yang capai target.. saya akan hargainyer...


team power dengan cabaran printer oleh tupperware.. 8 orang director TEAM POWER dapat menang printer.. dasyat kan..


Hyqal merupakan director paling muda dan berjaya recruit 20 orang setiap bulan..


 bersama michele dengan kereta honda city yang dimenanginya

 rani @ comel lote dan Kamarul yang sangat supportive..


 berfikiranlah positif !!

peluklah hadiah anda..




aktiviti memborong dengan MYvi kesayangan


kena adakan pertemua mata bertemu mata..


 inilah qaisara dan jannah .. team yang sangat vouge

 seronok tak susun cek macam nie?


 inilah M'clong.. yang bakal memenangi anugerah RAinbow award


macam macam tempat kami buat party..

setiap usaha ada ganjarannyer





  lelaki pun mampu buktikan..


 bersama

 bersama aiduil putra dengan hadiah yang diterima dengan Top sales of the month

No comments:

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang