Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Sunday, May 5, 2013

Tupperware Malaysia Online : Bengkel/Kursus Santai 1 Jam Buat Blog dan fb Tupperware

salam semua

Jom join Program Santai 1 Jam buat Blog. Saya nak buka peluang anda yang ada kelapangan.. untuk Join saya di mana mana tempat yang sesuai.. untuk kita belajar buat blog dan mahir menggunakan FB serta saya nak bongkar kaedah marketing mendapat recruit dan jualan yang HEBAT luar BIASA!!. siapa yang berminat.. boleh hubungi saya SYamputra Razali 012-3993947 - Tiada yuran dikenakan.. ia adalah perkongsian sedikit ilmu saya kepada TEAM POWER !!

Program ini diramalkan akan diadakan akhir bulan MEi.. dan penyertaan adalah 10 orang sahaja. kalau banyak sangat.. tak terlayan plak.. 10 orang sahaj
dan lokasi akan ditentukan kemudian.. sangat sangat menarik..


inilah dikatakan strategi yang berkesan.. bile dianugerahkan champion dalam paling Tinggi % growth sepanjang 2012-2013 sebanyak 318 % peningkatan..


siapa sahaja boleh JOIN.. tapi join dulu TEAM POWER..


27 April yang lepas.. dah berlangsung family day.. kali ini adalah kursus blog plak..

boleh tak anda beri cadangan ?

18 Mei 2013 ?
25 Mei 2013 ?
26 Mei 2013 ?

Tarikh mana yang sesuai bagi anda ?

boleh maklumkan pada saya..

ada sebab kenapa saya nak buat bengkel itu.. inilah artikel yang saya dapat dari blog orang lain.. jom baca

Mahukah anda menjana pendapatan dengan menggunakan blog? Atau mendapatkanpelawat untuk laman web perniagaan Internet anda dengan mudah melalui blog? Sudah ramai yang berjaya 'membuat duit' sama ada secara sampingan atau sepenuh masa dengan hanya menggunakan blog.Ada juga mereka yang menjadikan blog sebagai 'pintu masuk' untuk pelawat ke laman web jualan produk mereka. Mudah ceritanya mereka menggunakan blog sebagai alat pemasaran mereka.TETAPI, sebelum anda mula menjana pendapatan, ada satu perkara yang pertama dan wajib dikuasai iaitu asas blog dari segi teknikal. Selepas memiliki asas ini, maka barulah jalan untuk melakukan apa jua kaedah buat duit dan promosi akan menjadi mudah.Anda mungkin salah seorang daripada mereka yang tidak tahu membina blog sendiri dan bagaimana mendapatkan pelawat ke blog anda. Anda sering meminta bantuan orang lain, bertanya, mencari, namun masa anda terus habis begitu sahaja dan tidak dapat membina blog anda sendiri.Mahukah anda terus membazir masa padahal ada jalan yang lebih mudah? Semakin anda membazir masa, semakin anda ketinggalan walhal orang lain terus meninggalkan anda.Kini menjadi satu 'trend' orang sekarang memiliki blog dot com sendiri bagi tujuan menjana pendapatan sampingan atau sepenuh masa di Internet. Malah dengan memiliki blog, anda boleh menggunakannya untuk pelbagai tujuan.
Sesiapa Sahaja Perlu Memiliki Blog!Tidak kisah siapa diri anda, walaupun seorang tukang masak, penulis buku, peguam, ustaz, guru, pemandu teksi, ahli perniagaan, CEO, usahawan Internet, pelajar, pesara, doktor, petani atau sesiapa sahaja, blog merupakan satu medium penyampaian maklumat dan pemasaran yang amat berkesan.Ia dapat menambah kenalan, berkomunikasi dengan sesiapa sahaja dan yang pasti, ia adalah satu teknologi di Internet yang begitu ampuh sekali untuk digunakan bagi pelbagai tujuan dan matlamat. Maka, anda perlu memiliki sebuah blog sendiri.Dengan hanya menulis, segenap lapisan masyarakat seluruh dunia akan membaca dan tahu apa yang anda tulis tersebut atau mengenali diri anda! Jika anda seorang usahawan, sudah pastiproduk atau servis anda akan diketahui akan kewujudannya oleh ramai orang!Ramai yang telah berjaya membina nama dan menghasilkan pendapatan dengan hanya menggunakan blog. Jika anda perhatikan, begitu ramai usahawan memiliki blog mereka sendiri bagi berkongsi apakah yang mereka lakukan dan menyatakan apakah produk keluaran mereka yang terkini. Jika anda seorang usahawan, tidak memiliki blog adalah satu kerugian terbesarbagi anda dan perniagaan anda!
TIP HEBAT 1:Bayangkan anda menyertai satu program atau majlis. Anda berkenalan dengan ramai orang di majlis tersebut dan memberikan mereka kad bisnes anda. Pada kad itu tercatat alamat URL blog anda.Tidak perlu anda promosikan perniagaan anda semasa sesi perkenalan. Biar mereka masuk ke blog anda dan membaca apakah produk dan servis anda. Jangan lupa di blog letak 'contact form' dan maklumat-maklumat produk anda!Ini baru satu contoh kegunaan blog. Menarik bukan?
Blog adalah satu alat yang amat berkuasa dalam menjana pendapatan atau mendapatkan trafik (pelawat, bakal pembeli) ke laman web perniagaan. Anda juga boleh melakukannya jika anda tahu caranya.Apakah kelebihan blog?
Dengan Memiliki Blog, Anda Boleh:
 Membina kredibiliti dengan menunjukkan kepakaran anda
 Mendapatkan trafik 'percuma' ke laman web perniagaan anda
 Berkomunikasi dengan bakal dan pelanggan sedia ada anda
 Mempromosikan perniagaan konvensional anda dengan lebih berkesan
 Menambah rangkaian perniagaan (business partner) melalui Internet
 dan banyak lagi!

TIP HEBAT 2:Internet digunakan untuk mencari maklumat. Jadi, blog adalah salah satu cara berkesan untuk mendapatkan prospek perniagaan anda. Dengan menulis pelbagai maklumat percuma di blog, sudah pasti ia akan tersenarai di enjin carian seperti google.com atau anda promosikan terus kepada prospek.Bawa mereka ke blog anda dan selepas mereka membaca maklumat-maklumat percuma yang anda berikan, mereka pasti akan berminat untuk mendapatkan produk dan khidmat perniagaan anda!Atau sekurang-kurangnya mereka telah tahu akan kewujudan perniagaan anda. Nah, ini satu lagi kehebatan blog!
Tapi Ada Sesuatu Di dalam Fikiran Anda...Saya faham, begitu ramai orang (mungkin termasuk anda?) yang baru ingin bermula di arena 'blogging', terutama di dalam proses memiliki (membina) blog dot com sendiri mengalami beberapa masalah seperti berikut:
 Tidak tahu bagaimana memasang blog dot com sendiri
 Bermasalah dengan hal teknikal blog kerana tiada panduan mudah dan lengkap!
 Bermula dengan langkah yang salah
 Memilih topik blog yang tidak menguntungkan
 Takut untuk bermula kerana tiada ilmu atau keliru
 Tidak dapat menguruskan blog dengan baik
 Blog tidak terkenal, pengunjung tidak ramai, hasil tak setimpal
 Tiada seseorang yang memberikan panduan
 Perlu mengupah orang lain dengan kos yang tinggi
Dan banyak lagi...

Persoalan utama adalah: Apakah langkah pertama yang perlu dilakukan?Perhatikan, begitu banyak masalah yang dihadapi oleh ramai orang dan mungkin diri anda sendiri. Ketahuilah, masalah yang akan anda hadapi bukan sahaja di peringkat pembinaan blog, malah di peringkat semasa menguruskan blog tersebut dan di dalam usaha mendapatkan pelawat ke blog.Tentu anda ingin berjaya di dalam 'blogging' (aktiviti ber-blog) bukan? Jika ya, maka anda perlu mendapatkan PANDUAN yang dapat membantu anda untuk membina blog secara mudah dan bagaimana bermula dengan betul.



ini pula pasal fb


Teknik Marketing Menggunakan Facebookhanifidrus
Salam Satu Blogger. Hari ini nak berkongsi internet marketing menggunakan facebook setelah saya pergi ke seminar Fesbuk 2013 anjuran Dr. Azizan.
Facebook, siapa yang tidak tahu, sila angkat tangan. Siapa rakan-rakan anda yang tidak mempunyai facebook. Sila angkat tangan?
Pada zaman ini setiap manusia pasti mempunyai akaun facebook. Atas sebab itulah facebook dari dahulu dianggap sebagai satu wacana perniagaan yang penting dalam internet marketing.
Tapi sebelum itu anda disarankan membuat facebook pages bukannnya facebook profile keran facebook pages boleh add kawan tanpa had...


Tanpa membuang masa aku ingin memberitahu terdapat beberapa teknik bagaimana menoptimumkan facebook sebagai mempromosikan produk anda.
Disini saya menambahkan sedikit tips kelebihan kita sebagai blogger dalam membuat internet marketing.
a) Cari like seberapa banyak yang mungkinUntuk menjual produck sudah semestinya memerlukan pelanggan. Oleh itu cari like seberapa yang mungkin. Perkara ini boleh dilakukan dengan menggunakan facebook profile anda dan minta rakan-rakan untuk like facebook perniagaan anda.
Ini akan memakan masa kerana bukan mudah untuk mencari rakan sertai facebook pages kita. Jika terlalu cepat pun nanti admin facebook akan curiga dan ingatkan anda menggunakan spam...hehehehehe.
Kelebihan menjadi blogger pula anda boleh membuat artikel dan meminta rakan-rakan anda like facebook anda.
Selain itu untuk menambahkan kelajuan facebook pages anda , anda boleh melakukan giveaway dengan syarat like facebook pages.
Iklan produk facebook anda juga boleh diletakkan di blog anda.
b) Aktifkan diri andaAktifkan diri dengan facewalking ( ayat baru aku ) ke facebook rakan-rakan anda. Ianya konsep yang sama seperti blogwalking.
Anda mengharapkan mereka datang ke facebook anda tapi anda tidak pergi ke facebook mereka.
c) Kecantikan halaman andaInipun konsep yang sama seperti blog. Facebook yang mempunyai header yang cantik memberi impak yang baik untuk menarik perhatian pelanggan.Ambillah masa untuk membuat header yang benar-benar umpph!!! Ini bukan facebook profil tapi produk perniagaan anda kan.
d) GambarLetakkan gambar produk anda!! Dari masa ke semasa sentiasa updated facebook pages anda dengan gambar-gambar terbaru.
Sebagai contoh jika anda jual kek, setiap kek yang anda decorate pastikan dimasukkan ke dalam facebook pages.
Anda kena ingat bahawa pelanggan tidak pernah menemui anda, keyakinan untuk memastikan keyakinan pelanggan bahawa produk anda ini ujud ialah sentiasa selitkan gambar.
Dalam kes kek,  war-warkan kek anda yang terbaik!!
Peringatan:
Pastikan meletakkan gambar yang menarik. Jangan ambil gambar sesuka hati. Ambil berkali-kali hingga anda mendapat kepuasan gambar yang anda ambil ini dapat menarik minat pelanggan.
Tak payah ler sampai membeli DLSR cukuplah kamera digital minimum 10MP. Gambar anda dah cukup cantik...
e) Beritahu kehebatan produk andaSentiasa beritahu kehebatan produk anda dari masa ke semasa. Tunjukkan prduk anda memang terbaik.
f) Bermula dengan pasaran kecilJangan terlalu taksub untuk meluaskan pasaran. Bermulalah dengan pasaran yag kecil dengan fokus rakan-rakan terdekat, kawasan tempat kerja, kawasan tempat tinggal dan kemudian baru sedikit-sedikit ke kawasan lain.
g) Produk yang dipilih dan pengubahsuaian Kegagalan sesuatu internet marketing ini ialah kadang kala berkait produk yang tidak pelbagai. Sebagai contoh jika anda menjual "ayam kampung". Apakah yang boleh anda buat untuk mengupdated post atau download gambar anda dengan produk sedemikian. Sudah tentu amat kurang. Tah-tah anda akan updated facebook pages anda 3 bulan sekali kot...hehehehhee.
Produk yang sedemikian anda sentiasa kena melakukan pengubahsuaian seperti  bercerita penambahan reban baru, penambahan jumlah ayam, post gambar setiap kali anda berniaga di sesuatu tempat atau setiap kali anda jual ayam anda dengan pelanggan anda.
Kesimpulan yang dapat saya katakan ialah perniagaan internet ini pada dasarnya adalah lebih baik jika kita mempunyai pengalaman berblogging. Kerana konsepnya hampir sama.
Jika dunia blog berkata blogwalking, facebook kata facewalking.
Jika dunia blog berkata menambah follower, facebook kata menambah like..
Jika dunia blog kata templates yang cantik , facebook pun kata perkara yang sama.
Jika dunia blog berkata SEO, maka facebook pun ada kena mengena dengan teknik SEO.
Kelebihan internet marketing untuk blogger disini saya juga menyarankan penggunaan Google Plus Pages. Pada dasarnya Google Plus itu adalah jelmaan facebook..hehehehehhe.
Inilah ilmu yang saya perolehi semasa menyertai Seminar Fesbuk Power 2013. Saya cuma membuat penambahan dari segi dunia blog.
Selamat mencuba dan aku juga ingin mencuba ler. Sekarang ini kakak aku ada sertai stokis produk ubat-ubatan tradisional.
Nak mencuba kerana ianya zero modal..hehehehehhe. 



No comments:

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang