Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Wednesday, May 8, 2013

Tupperware Challenge Mei 2013 - Misi TEAM POWER untuk Director

salam semua..
seperti bulan bulan terdahulu.. saya nak lancarkan satu cabaran pada semua Director dibawah TEAM power..
sahut cabaran dengan mendapatkan 10 orang ahli keluarga BARU ( tak kira gen 1, 2 atau 3) seramai minima 10 orang dan anda layak mendapat special gift dari saya.. semestinya item dari KOREA..
saya masih simpan elok untuk cabaran ini..
gambar saya akan UPLOAD malam ini dan saya sangat sangat teruja.. bulan lepas.. TEAM POWER telah berjaya mengumpul 160 orang ahli pada bulan APRIL sahaja.. Tahniah pada semua.. atas kerana itu.. saya nak menghargai TEAM POWER Tupperware saya yang bertungkus lumus dengan hadiah dari saya yang juga istimewa..
anda pasti suke !!

Ayuh.. kita sahut cabaran.. insyallah.. kita akan maju dan sama sama akan berjaya dibawah TEAM POWER
untuk anda yang mencari cari UPLINE>.. pilihkan saya dan kami dari TEAM POWER sebagai UPLINE anda..
call saya untuk pendaftaran ahli yer
012-399 39 47


 ini kenangan berbusana HAWAII.. semasa conference Executive Director 2013


 memang agak penat untuk memulakan sesuatu tetapi momentumnya akan datang dengan sendiri dan kita akan meraih kejayaan..
jom sertai kami..
dan saya dapat 1 laman blog yang bagus..
dari baharuddin mohamed.. yang berajaya.. ini mutiara kata yang beliau baca selalu..

Mutiara Kata dan Motivasi

Motivasi:: 7 tabungan yg harus anda bahagikan keuntungan @ pendapatan anda setiap bulan. 1/7 bahagian simpanan yg dilupakan, 1/7 bahagian belanja utk diri sendiri, 2/7 bahagian utk keluarga, 1/7 bahagian utk bayar hutang, 1/7 bahagian utk membesarkan perniagaan dan 1/7 utk zakat dan sumbangan. Dimana anda?

Motivasi::Kita tak perlu merebut semua peluang yg datang...kita tak perlu mengerjakan semua perkara yg terfikir oleh kita...utk menjadi seorang yg berjaya dan kaya, cukup ceburi satu @ beberapa bidang shj...dan kerjakannya sekuat daya dan upaya anda.

Motivasi:: Terdapat 4 jenis sungai perniagaan yg sentiasa mengalir dan tak pernah surut: (1)Perniagaan makanan, (2) Perniagaan ubatan dan kesihatan (3)Perniagaan pakaian dan (4) Perniagaan pendidikan.

Motivasi:: "Setiap hari kita berbelanja dgn membayar wang kpd org. Kenapakah org lain tidak membayar kpd kita setiap hari pula?"

Motivasi::"Saya membuka beratus syarikat. Mengikut 50 thn, saya dapati hanya ada 2 prasyarat bagi berjaya. (Pertama), kita tentukan apa yg kita mahu. Memang ramai yg tidak berbuat begitu. (Kedua),kita tentukan berapa harga yg perlu dibayar bg memperolehi perkara yg kita kehendaki itu. Selepas itu, bersedia membayarnya." H.L. Hunt pernah menjadi manusia terkaya di dunia.

Motivasi::Dalam menjual, kita harus lebih kreatif (1)mencari prospek dan (2)mengenalpasti motif mengapa orang mahu membeli produk kita. Ia sebenarnya ujian sebenar kepintaran dan kekuatan fikiran kita dalam berniaga.

Motivasi::Tiga cara menjana daya "kreatif" seorang usahawan itu adalah matlamat perniagaan yg jelas, masalah yg mendesak dan persoalan yg fokus. Latih diri anda menjadi lebih kreatif. kreatif dlm berniaga, kreatif dlm membuat keputusan, kreatif dalam pemasaran...dll.

Nasihat: Setiap matlamat yg anda impikan perlukan kesungguhan 100% dan kerja kuat. Sekiranya sekadar ala-kadar keputusan akan kurang baik @ perlukan masa yg lebih panjang @ 85% kemungkinan kegagalan anda perlu terima. Saya sedang berusaha bersungguh untuk mencapai matlamat thn 2011, moga dipermudahkan.

Motivasi::Teorinya, ikan haruan suka berlindung pada tempat yg sejuk, mungkin kaedah meletakan air batu dalam PUKAT yg dipasang dlm kolam boleh memerangkap ikan lebih banyak.Teorinya masih belum dibuktikan lagi. Tapi saya fikirkan dari semalam dan menarik, saya mahu kaitkan teori ini dgn dunia perniagaan saya.....bagaimana agaknya.

Motivasi::"Menerobos halangan, menjulang kegemilangan"

Motivasi::‎"Anda hanya boleh menang dangan melupakan kekalahan anda semalam. Sebelum itu, buat persiapan hari ini bagi memastikan kemenangan anda hari esok." bertindak sekarang, bangun, bangun. ayuh bangun.

Motivasi::"Seringkali apa yg anda rancangkan tidak menjadi kenyataan tetapi anda tetap mendapat pengalaman melaluinya."

Motivasi::"Bukanlah kekayaan itu harta yg melimpah ruah, akan tetapi kekayaan yg sebenarnya adalah kaya hati dan jiwa."

Motivasi::"Dalam perjalanan hidup anda akan bertemu simpang ke kiri @ ke kanan. Anda juga akan temui peluang & cabaran. Perkara yang lebih penting dalam memilih pilihan itu adalah harus anda memfokuskan pencapaian matlamat yg telah anda impikan." Sudahkah anda mempunyai matlamat itu? kalau belum lakukan sekarang.

Motivasi:: Anda banyak kerja yg hendak difikirkan, membebankan?, memeningkan?. jangan risau, senaraikan kerja anda mengikut yg lebih mudah@senang diselesaikan terlebih dahulu, adalah lebih baik dari tak berbuat apa-apa kerja hari ni. Cubalah pasti berkesan.

Motivasi::Berniaga satu perjuangan, juga satu pertarungan. Yang menang terus berlari, yg kalah tersungkur lesu. begitulah pusiangannya dua perniagaan dan seterusnya. Yg kalah hari ni tak perlu putus asa utk mengejar kejayaan esok. Yg menang berhati-hati, tak tentu nasib sentiasa menyelebahinya. "Berniaga bukan senang", pening kepala memikirkannya.

Motivasi::Gagal sekali cuba lagi, bukan dunia sudah berakhir semalam dgn kegagalan anda. bersikap positif dan tidak putus asa juga teruskan usaha utk berjaya. Jangan ada "ALASAN" utk mengejar berjaya. Dah berjaya nanti bersyukur dan belanja saya ...

Motivasi::Walau banyak kejayaan yg anda bawa dlm hidup anda. kegagalan juga menjadi ukuran orang. Oleh itu bekerjalah sepuluh kali ganda bagi memastikan anda tidak gagal lagi.

Motivasi::Di setengah-setengah keadaan. Kita boleh menasihatkan org, kita boleh mengatur org, kita boleh mengawal org dan kita boleh memarahi org utk mengubah sesuatu dgn lebih baik. TETAPI perkara yg lebih susah kita sukar menasihatkan, mengatur, mengawal dan menyalahkan diri kita sendiri bagi mengubah sesuatu utk lebih baik. betulkan, renung-renungkan lah. "Kempen Ubah Diri dan Senyum Selalu".

No comments:

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang