Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Wednesday, March 13, 2013

Lelaki atau wanita paling mencabar meniaga tupperware


Lelaki atau wanita paling mencabar meniaga tupperware

Assalam.. lama jugak tak membuat kontroversi dalam Blog Tupperware saya ini.. Lelong Tupperware pun dah.. macam macam dah.. kali ini saya nak kongsi KISAH BENAR yang betul betul membuka mata saya dan membuka jendela minda kita betapa dalam masyakat masih lagik mengamalkan pandangan yang berdasarkan harta benda

Alkisahnya minggu lepas kisahnya ini.. saya ke Daerah Shah Alam berjumpa dengan downline bernama “ayu – bukan nama sebenar” dan saya dah daftar dan tetibe dia call dan nak barang tu.. saya pun bersungguh sungguh dating. Cara layanan ayu tu memang baik.. bile sampai kerumah dia.. memang tersergam indah ala ala istana dan memang rumah tanah lot.. dan besar.. sangat mengujakan.. ay utu pun ajak masuk dan saya tengok jam dah jam 10.. so.. saya cakap
“tak pe lah kak.. saya hantar barang je..”
Akak tu pun cakap.. “ masuk lah sekejap.. boleh bual bual”.. dan saya rasa macam tak sedap..
Terus saya menolak pelawaan dia dengan cara baik..
Saya pun cakap.. “ kak.. tak manis saya masuk umah orang malam malam”..
Dan kakak tu akur sahaja.. dan dia Nampak excited dapat hadiah dari saya


Bila ayu itu keluar.. Nampak lah dia lebih berusia dan dia baik sangat.. tetibe datang seorang mahluk berkain pelekat.. terus menyergah ayu.. yang saya rasa inilah suaminya.. dia berkata
“lain kali datang awal sikit” kata pakcik tu..
Isterinya menjawab.. “ dia kerja petang.. baru balik keje bang “ .. ayu cube memprotect saya..
“ITU BUKAN MASALAH KITA”.. bidas lelaki tu..
Dia macam menengking dan saya rasa kecik sangat walaupun badan saya besar.. saya terus kekalkan senyum..
Lepas tu.. lelaki tu menambah lagi..
“kana da kawan yang niaga Tupperware jugak.. beli lah ngan dia”.. wah.. lagi tajam menikam soalan dia.. dan memandang kereta MYVI hitam tak basuh 3 bulan ini bagaiman pengemis yang meminta..
Saya masih boleh bersabar dan melihat gelagat ORANG KAYA yang memandang rendah pada orang lain..
Memang rasa terhina .. memang terkesan.. sebab kereta dia BMW gituew.. ada 3 bijik depan umah..
Tapi sahsiah diri dan kesopanan.. saya ingat sama taraf dengan anjing yang menyalak.. malu nya..
Memang salah saya sebab hantar malam.. dan saya ikut customer punya masa dan tak sangka laki bini ini boleh bergaduh hal itu.. akak tu dok msg saya dan minta maaf.. tapi saya tak marah dia.. sebab dia mungkin order tapi saya akan suruh dia beli kat stokes je la.. ye la..
Saya dari PJ.. hantar sampai ke shah alam gituew.. minyak kete langsung tak di fikirkan.. dah la air pun tak bagi.. OMG..
Memang kereta salah satu dari yang dipandang oleh orang.. bukan budi bahasa dah tolak ketepi.. dasyat kan..
Inilah orang melayu yang memandang rendah bangsa sendiri..  saya terus cakap kat kat tu.. bile dia cakap.. dah lama ke keje ini.. akak tu ingat saya ala ala taka da keje dan nak keje Tupperware.
Saya pun cakap.. akak.. saya JOIN dan niaga Tupperware ini.. bukan semata mata nak duit..
“Saya nak cari kawan.. dan paling penting saya boleh kenal gelagat manusia.. macam macam kak..”
Lantas saya pun berlalu.. dan yang paling penting.. dia bagi RM 150.. dan 100 lagi nak HUTANG !!..

Ingatkan orang ada BMW taka da hutang. Rupanya.. lagi kaya.. lagi banyak pulak hutang .. memang streesss kot .. itu lah dia.. ala ala naik angina plak..

Kesimpulannyer..
Kita harus jaga susila kita.. jangan pandang rendah pada orang lain dan jangan hina orang JUAL TUPPERWARE ini .. jual najis.. tapi TUPPERWARE yang telah mengubah hidup saya menjadi lebih hebat.

















No comments:

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang