Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Monday, March 18, 2013

Cukupkah Duit Dalam Poket Anda?

salam..
apa khabar semua..
semalam saya ada dengar dan saksikan sedutan rancangan TV yang mana berkisarkan motivasi perkahwinan dari USTAZ KAZIM. yang kata siapa kata orang miskin tak leh kahwen?..

CUKUPKAH duit dalam POKET anda ?




tergambar orang tua saya dahulu.. tentang keperitan orang tua saya bersama isterinya (emak saya) dalam perjuangan di Kuala Lumpur.. memang betul kemiskinan tak menghalang untuk kawen.. tapi kalau BOLEH LAH.. nak juga ada kesenangan kehidupan.. dan kebahagiaan itu datang dari kesenangan..
DUIT ada.. semua jalan.. --> ini memang hakikat..



itu lah sebab kita perlu m,encari kerja sampingan dan menambah pendapatan isi rumah dengan jayanya..
jangan berbangga dan selesa dengan zon selesa sekarang..

Photo: Selamat pagi  Kuala Lumpur, Malaysia

nak HIDUP kat kampung.. tak kisah kita ada kerje atau tidak sebab ada ternakan dan kebun.. tapi.. kalau dok kat KL nie.. memang pancaroba.. nak ada kereta.. bukan pakai air.. kena pakai minyak dan harus ada RM3000 gaji sebulan..

jadi.. harus buat part time dan kena ada kerje sampingan..

TAK ADA MASA?
kita ada 24 jam.. kalau nak berjaya.. harus ada pengorbanan..
spend 1 jam sehari untuk bisness?..



BISNESS APA?
buat bisness yang ada pasaran.. bukan buat bisness yang anda suke..
kalau anda suke memasak.. boleh buat bisness memasak.. tapi market pasaran anda tu bagaimana?..
nasihat saya.. cari pasaran dahulu dan baru buat  bisness..

saya melihat TUPPERWARE.. sebagai part time saya.. dan saya spend setiap hari 1 -2 jam untuk duduk menelifon dan mengatur strategi dan hasilnya saya boleh menjana RM4000 sebulan..
memang penggunaan facebook dan juga blog banyak membantu..
jadi.. gunakan medium ini untuk jana pendapatan anda..
harus berubah yer !!

jadi.. beri dan cabar diri anda untuk JOIN tupperware kerana beberapa sebab..

1. masa yang flexible
2. produk yang dah dikenali kehebatannyer
3. MLM - bergerak dalam team
4. penghargaan - setiap bulan saya akan beri penghargaan kepada mereka yang capai target..
5. Komisen yang memberansangkan





Jadi.. anda mahu hidup senang atau bahagia sahaja di KL

No comments:

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang