Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Thursday, February 7, 2013

Tupperware Tips : Membuat Hati Tenang Bila ke Dapor

salam semua
hari ini.. memang hari yang bertuah.. ada 9 orang yang daftar sebagai ahli.. 
5 dari FB.. dan 3 dari blog dan satu tetibe je.. call nak jadi ahli.. lelaki.. namanyer Akhiruddin dari bangsar..
memang reseki bulan februari..baru 8 hari.. bulan februari..
dah 42 orang recruit berjaya dibuat oleh TEAM POWER..  dan sasaran 130 orang bulan ini untuk organisation saya.. moga moga tercapai
secara POSITIF.. walaupun orang cuti dan balik kampung..
kat sana orang cube promote dan MOUTH to mouth..
dan alhamdulillah.. orang semakin yakin dengan TEAM POWER














Untuk pengetahuan anda di LUAR.. team power ini baru sahaja diwujudkan atas keperihatinan saya dan director .. melihat
BETAPA pentingnya hubungan yang akrab didalam satu kumpulan.. bila kumpulan ini dalam keaadaan yang cerita dan mempunyai AURA yang positif.. maka.. kita akan turut positif..
dah TAK ADA.. dialog seperti
" susahlah nak cari orang"..
"orang semua dah jadi ahli"..

ini antara dialog yang MEMBUNUH semangat kita nak berbisness
tapi didalam TEAM POWER
apa sahaja kejayaan di kongsi dan menjadi amalam.. "WELCOMING GREETING".. untuk mereka yang baru sertai..
memang sangat muhibah dan sangat kuat ikatan team kita.. TEAM POWER

paling membanggakan..
TEAM POWER adalah satui team yang PERTAMA di MALAYSIA.. yang menggunakan konsep perkongsiaan ILMU di Facebook dan setiap strategi di kongsi dan keseragaman poster menunjukkan kesatuan yang gitu !!

jadi.. anda yang masih tercari cari UPLINE dan mencari bisness apa yang boleh membantu beri dan jana pendapatan.. KAMI boleh membantu..

untuk anda yang seolah olah terabai dengan UPLINE>. dan upline dah tak buat business ini atau DROP..
atau pun anda nak TUKAR UPLINE>.. kami ada caranya..
semestinya anda akan di bawa melihat sesuatu yang baru dan bermakna..
strategi pemasaran dan kerja berpasukan sangat penting..

baiklah....
berbalik ke TOPIC utama..
apakah yang anda akan buat kalau dirumah.. sudah tentu lapar dan nak masak..
apa perasaan kalau dapor macam JIN bertendang..
mesti rasa tak ada mood nak masak
kalau dapor chantek dan teratur.. rasa nak tido dan duduk lama kat dapor.. masak pun selamat dan tak ada keracunan.. heheh

jadi inilah TIPS saya nak kongsi untuk anda yang nak tenang bile di dapor

Tips membuat Hati tenang ke Dapor

1. warna warnikan suasana 
satu satunya cara untuk mendapat ketenangan dengan melihat peralatan dan pinggan mangkuk dalam keadaan teratur. barang/ tupperware yang jarang digunakan.. contohnya bekas besar. diletakkan ditempat yang tinggi ataupun simpan dalam kabinet. susana yang warna warni dengan tupperware buat hati kita rasa seronok dan ceria serta nak masak pun jadi relax.. Tupperware sangat boleh menjadi terapi..


2. pengudaraan sekitar dan ada tong sampah
satu lagi.. pengudaraan yang elok.. angin keluar masuk perlu tengok.. jangan terperap plak.. dan jangan ada lubang besar plak.. nanti masuk tikus plak kat umah.. jadi.. saya di rumah.. pasang kipas kat dapor.. rasa sejuk sikit. heheheh

3. guna konsep 5S di dapor
satu kehebatan orang yang tahu konsep 5S iaitu sisih, susun, sapu, seragam dan senantiasa amak.. adalah rumah yang bersistem.. nak cari makanan dan bahan ada sistem dan ada label.. tapi kalau kita tahu letak barang kat mana.. tak yah label.. macam makmal.. cukup letakkan bahan yang biasa guna dekat ngan kuali memasak.. macam garam dan gula.. jadi senang nak amek.. dan tupperware yang digunakan mesti bersesuaian dengan barang tu. kalau ONE touch untuk barang yang mudah lemau.. elok sangat..

4. pakai dan basuh serta merta
satu kaedah tak nak beselerak atau tupperware jadi berdaki.. adalah bila mana masak.. kena terus basuh pinggan dan barang yang digunakan.. jangan tinggalakan dan berbulan tak basuh.. sayang tupperware kita nanti jadi lusoh dan berkarat dan puteh.. tak cantek plak.. jadi.. harus terus basuh dan keringkan yer..

5. riuhkan dapor anda
satu faktor nak nampak tenang.,. bukak muzik.. saya bukak radio bile nak masak.. jadi enjoy,.. sambil masak leh menarik dan boleh training poco poco kat dapor.. saya kat umah ada kucing... jawabnyer kucing je lah teman menari. hehehe jadi anda akan stress bile sunyi .. dan caranyer.. heppykan dapor anda...


selamat mencuba..





 

ini peti ais saya.. memang banyak air saya sejukkan.. memang sehari.. mahu habis 4 botol fredge botol tu.. hehehh













inilah benny.. teman hidup saya.. memang bijak budaknyer..



No comments:

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang