Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Tuesday, February 5, 2013

Tips Ayat POWER untuk hulur Katalog Tupperware kepada Prospek Customer

salam semua..



http://shuttershootphotography.blogspot.com/2013/01/n-selamat-sejahtera-kepada-semua-rakyat.html


selesai mengikut hyqal menghantar album kahwin dan berjumpa prospek untuk wedding..
untuk pengetahuan hyqal nie memang dok buat bisness tupperware tapi dia buat jugak photography.. katanya.. nak carik modal nak rolling business tupperware..
Hyqal memang bijak menyusun kata - kata dan dia petah untuk buat demo masak.. tak hairanlah.. sabtu ahad dia sebuk dengan wedding dan tupperware..
strategi hyqal nie memang menarik.. ke Rumah Orang kawen.. dia takel tuan rumah dan sempat jugak buat party yang kecik di rumah mak pengantin..
mahu tak suke mak pengantin kalau dapat hamper besar dan yang paling best.. saya pernah buat party di rumah orang kawen ala ala malam berinai.. dan ramai plak orang beli tupperware dijadikan hadiah kawen..
memang peluang dan ruang..
hari ini sebab hujan.. basah kuyup plak album orang kahwen tu.. saya pun bantu hantar dia.. makk ai.. kat kampung kat dengkil satu keluarga dan kat banting juga,,,
bile dia dah closing untuk ambek gambar.. tuan rumah pun ala ala beramah mesra ngan saya yang dok kat penjuru pintu je.. ye la.. malas plak nak interupt..
jadi gentel what apps je lah sambil bergosip..

last last.. orang tu bertanya " yang abangnya ini kerje apa?.." tanya mokchik tuan rumah..
saya pun nak menjawab.. lantas dipotong oleh hyqal dan elly.. " dia nie  sifu kami .. yang ajar amek gambar".. jawab bebudak nie..
terkedu jugak.. ala ala macam besar plak pangkat aku bile dikata macam tu..
saya pun ala ala menjawab.. "ala.. dah lama dah.. dulu muda muda larat lah.. sekarang tolong sikit sikit jer.. diorang punya lagi canggih". jawab saya..
pastu makcik tu macam tak puas hati sebab ala ala bebudak nie sibuk melayan mak andam yang mulotnya tak henti bercakap.. so.. dia tak ada sapa nak ajak berbual.. kisahnya.. saya pun berbual..
makcik tu masih nak tanya kerje saya nie. tak sangat tahu.. agaknya nak jodohkan dengan anak dia ataupun dengan DIA... omg.. jangan lahhhhh\
last last.. saya jawab.. "saya sekarang NIAGA Tupperware Makcik" - nada ala ala sopan jer
pastu.. muka makcik tu yang ala ala tak ada perasaan ini.. macam tak caya .. sebab selalunya tupperware nie kan AKAK AKAK gituew..
pastu .. gatal plak mulot si hyqal.. cakap..
" dia nie dah pergi Beijing ngan KOREA dah makcik.." - celah hyqal.

Oleh kerana saya ini dan katalog .. ala ala tak dapat dipisahkan.. terus lah menghulurkannyer tanpa segan silu.. terCROSS la plak may andam dan cameraman tu berbual dengan pengantin..
masing masing senyap seketika tanpa berkata.. macam malaikat lalu..
OMG.. memang dasyat aura katalog ini.. sampai yang melihat tu terus tergamam..
"EHHH APA TU..".. mak andam tu terus mencelah.. pantang aja menengok benda baru..

disebabkan mak andam ala ala kiah kepoh tu dah berbunyi.. saya terus la.. bercakap
" hah.. untuk mak andam.. sesuai sangat Lipstik Magic tu.. warna hijau.. tapi kalau kena kat bibit.. bersinar sinar menyerlah bibir".. terus mak andam tu pandang saya dengan pandangan ala ala dia baru sahaja menerima award ratu cantik daerah banting..

" hahhhh.. inilah yang saya carik.. ".. celah mak andam...
 terus dia pun merampas katalog dari tuan rumah... .. memang dasyat mak andam yang ala ala katanya memang suke bergosip..

" nahh makcik. saya ada 1 lagi.. memang bawak extra".. ayat penyata saya..
mak cik tu pun belek belek dan menunjukkan kat mak andam tu berapa harga barang dalam katalog tu.. ala ala berbisik..

saya pun terus mengintai.. apa yang cube di bisikkan.. dan berkata
" tempat beras tu makcik memang bagus makcik.. selalu kalau nak ambik beras kat atas kan.. yang tong beras ini.. amek beras dari bawah.. seport sekali tarik.. tak ada bubut lagi makcik" kata saya dengan yakin giler..

" bagus ini kak.. dia ada penabis beras kak kat dalam.." celah mak andam pulak..

" eh .. kak.. yang tong beras ini memang tak ada penapis.. dia konsep tarik tengah... jatuh 1 pot.. kalau nak 3 pot.. tarik 3 kali.. jatuh berasnya kebawah.. memang tak tumpah kak.." saya berkata.. dalam hati tertanya.. ajaran mana plak mak andam ini belajar.. mungkin tipuware kot..

bile dah ala ala lama bebenor dia mentelaah katalog.. last last.. dia pun seperti membuat pengistiharaan...
" achik nak Tong beras ini la.. ".. kata mokchik tu.. saya bagaikan tersekima... mokchik ini.. ala ala  jer.. tapi meletopp.. BANYAKKKK DUITTTTTT...

saya pun terus.. " ohh ya mokcik.. nanti bile saya nak hantar"... saya membalas dan terfikir.. jauh plak aku nak menghantarnyer.. alang alang.. buat party best nie..

terus saya masuk jarum..
" kakk.. (tadi makcik.. bertukar kak pulak).. kalau nak hadiah percuma.. anjurkan lah party.. dapat hadiah taw.. kata saya..

"macam mana tuh?" kata makcik tu.. macam dah berminat tu..

" macam nie...  sfhiosdhflkdhfvgucd698dsy7fioewu7we40d97dx58x58ctuhcu^%7^OUyT^(*^D0YOIyoT&D%^&TIGHfFHkh) - panjang lebar plak saya nak tulis.. tapi kesudahannyer..


JENG .. JENG.. JENG..

BERJAYA>.....

mokchik nampak lebih plak berminat nak buat party dari berbincang hal album gambar kawen..

yang paling best.. sebelum kami balik.. sempat plak makcik tu bagi tahu.. esok dia nak bawak kat tempat kerje dia.. ala ala nak tunjuk kawan - kawan..

apa lagi.. melompat lah saya...
Yahhoooo...
memang tak sangka..
di kampung ala ala di banting ini.. pun dapat meng EXPLORE pasaran baru..

esok bile hantar tong beras 2 set tu.. anak dia satu .. dan mak dia satu..
nak ajak mak dia jadi ahli.. sebab tak sempat plak nak bagi tahu kalau jadi ahli dapat 25%..
mahu makcik nie.. excited kalau tahu dapat untung runcit... pastu nak cerita komisen dalam bentuk cek plak.. hehehehe

alhmdulillah... murah rezeki malam ini..

so.. moral of the story

TIPS hari ini..

1. jangan pandang rendah pada orang duduk luar dari bandar
2. mokcik mokcik pun ada akaun simpanan 
3.yakin je menghulur katalog
4. tetapkan cabaran makcik tu.. untuk dapat hadiah
5. POSITIF .. senyum dan keluarkan kata kata JUJUR dan ikhlas bila bercakap..


nak huraikan pun dah lewat sangat
esok saya ada kuliah jam 8.. nanti MERAH plak punch card..

selamat mencuba..                                            


ini gambar masa saya dok.. bertandang kat umah makcik nie..

Kampung Labohan Dagang.



cube tengok.. makcik nie.. orang tengah berbual rancak.. di mentelaah katalog tupperware


memang kusyuk giler membaca




orang dok berbual ngan mak andam (rambut menggerbang) dan pengantin ( adek perempuan sedang ketawa)... tapi mak pengantin.. buat bodoh je.. tengah layan katalog..

kesimpulannyer..

PROMOSI = RM 0 (kos)
                                                                                          

2 comments:

Noury Alisya said...

seronok nya

Tupperware Online Malaysia said...

alisya.. harus seronok dapat peluang yang tak disangka

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang