Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Monday, January 21, 2013

Tips Tupperware Party : Tips BERJAYA mempromosikan TupperChef Inspire


salam dan selamat sejahtera semua..

alhamdullillah.. hari ini seperti yang dirancang.. lebih baik dari semalam dan lebih baik dari kelmarin..
kekuatan dalam untuk terus berniaga dalam lapangan industri Tupperware terbuka luas dan sangat excited bile dapat cek komisen tupperware lepas. lambat la plak cek nyer. tapi tak mengapa. asalkan dapat.. ohh ya.. AHAD lepas bersamaan semalam iaitu 20 januari 2013 pada jam 10 pagi saya dah keluar rumah dah, dengan harapan nak membeli barang - barang hset .. ye lah.. baru sahaja memiliki Galaxcy NOTE 2.. punya lah canggih dan seronok sangat nak mengupdate blog kat situ..

bile beli kat kenangan wholecity mal.. punyer lah murah.. selalu beli casing 100 punye.. kat sana ala ala 25 hinggit jer.. kalau pandai memujuk.. dapat 10 hinggit. murah kan..

inilah wajah aidilputra yang menganjurkan party untuk DIQnya iaitu Kak nor's

lepas memborong tak ingat punya cover note 1 n 2 .. saya bergegas ke tesco ampang.. nak membeli ayam.. langsung terus beli 2 ekor.. puas nak makan.. sekor untuk party dan sekor nak bawak balik utk mak tersayang..

bile sampai ke Jusco au2.. eddy dah siap siap menunggu di tempat roadshow dan dah bersedia.. memang ngam ngam kak nor plak datang.. alhamdulillah.. ON Time gituew,,.. kemudian kami ke kawasan perumahan di Bukit Antarabangsa.. memang aman damai dan Exclusive kat situ.. akhirnyer sampai jugak ke rumah family kak nor dan kami bertukar.. saya , eddy atau aidilputra serta Hyqal.. disambut dengan baik oleh mak kak nor.. terus kami display barang tupperware dan buat persiapan untuk masak.. di Dalam party tupperware ada beberapa syarat perlu dilakukan.. 
antaranyer ialah.. JENG JENG JENG..

5 Tips Buat Party Tupperware

1. Orang mesti 10 orang keatas tak termasuk kanak kanak
syarat pertama sangat mudah .. sebab boleh promote kat jiran - jiran suruh datang.. ayat pelaris.. cakap sahaja " ada hadiah PERCUMA.. bile dengar perkataan percuma.. berduyun orang datang.. dan pastikan kita kena jual tiket .. kalau tak jual.. just comfirmkan ada 10 keatas..
kalau kanak - kanak.. tak dikira kepala sebab tak ada kuasa membeli.. heheheh





2. barang display kena ada dan demokan
barang display bulan perlu ditunjuk dan target barang apa nak diperkenalkan.. tunjukkan yang kita mahir dengan barang itu dan barang tu memang hebat dan sangat unik. contohnyer tong beras dan one touch.. memang akan terbeliak mata makcik makcik tu kalau tak pernah tahu kehebatan one touch. lagi best demo letak hset dalam one touch.. pasti kalau boleh tunjukkan harag diakhir demo.. dan kata.. barang tu murah sikit kalau jadi ahli.. dapat 25%.. lagi terbeliak tambah tersembol bijik mata mereka.. ada yang terus rebut kalau tahu harganya murah..


3. ada sediakan cabutan bertuah dan lelong best prise harga
ini harus bile buat party.. tapi jangan bagi semua.. tak boleh semua dapat lucky draw.. sebab kalau semua dpt.. tak nak lucky draw.. ada yang dpt.. ada yang tak dapat.. sebab namapun bertuah.. barang lucky draw plak.. boleh bagi yang free gift yang kita dpt.. kalau boleh bagi yang bawah 20 ringgit.. just ada dan yang paling penting.. hadiah tuan rumah kena bagi,, besar sikit sebab sediakan tempat dan panggil orang.. kira upah dia la.. yang yang penting.. datang awal akan dapat cabutan bertuah.. datang lewat.. susah sikit la.. tak aci. bile cabut cabutan bertuah tu.. jangan la macam ala ala kawat plak.. diam je.. kena suruh tepok dan happy happy.. dan havoc havoc.. ala ala meroyan dapat hadiah gitew, pastu ala ala amek gambar juga.. pasti akak tu bangga walaupun hadiah kecik..


4. tahu nak masak apa dan jangan sampai nak buat kenduri
kalau berparty.. bukan demo atau kelas masakan.. cukup sekadar masak 1 atau 2 menu dan sudah.. jangan pulak masak ala ala 5 ekor.. sekor pun dah cukup utk sama sama rasa.. dan yang penting tunjukkan kehebatan set periuk kita tu.. terangkan kehebatannyer.. tanpa air dan minyak.. pastu cepat panas dan baik utk kesihatan.. pastu jangan plak comdem periuk makcik tu yang lama.. nanti terasa diorang.. makcik makcik nie nak kena jaga hati dia.. ohh ya.. pastikan kita yakin dengan masakan kita.. memang kena confident tahap jadi chef...


5. kit beg keahlian harus disediakan termasuk katalog
paling penting kena ada kit beg ahli tu sebab kit beg tu lah nak ajak diorang daftar ahli.. bukak minda diorang.. kalau diorang suri rumah.. kan ada anak beranak.. menantu dan sebagainyer.. pastu kena propa sikit tentang barang dalam katalog.. kata .. bulan depan tak keluar yang limited release.. supaya mereka akan beli dan tak nak kecewa bile barang tak ada.. bile ada yang jadi ahli.. harus berikan penghargaan terus .. bagilah something ker.. mesti diorang suke,,

inilah mak kak nor. tuan rumah.. dapat hadiah gituew..

 berjaya join ahli

cabutan bertuah ... 1122.. yeahhh

aidil sorang je yang berselimpuh.. hehehe

suke akak ini dapat lucky draw

demo lactor fiber.. semua terbeliak biji mata

nak balik pun sempat sembang..

makan ala ala kenduri. tuan rumah banyak plak menjamu..

hyqal sponser hadiah untuk lucky draw dan kakak nie tolong gaul jer

kiri sekali tu lah KAK Nor.. sangat hebat !!


Untuk anda yang nak JOIN ahli.. boleh hubungi saya di talian
012- 399 39 47       Syamputra Razali...

sertai team kami.. TEAM POWER




No comments:

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang