Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Thursday, January 10, 2013

Tips Mendapat Komisen : Nak tahu ?

salam semua..
hari ini pun ada kisah yang tersendiri..
memang hari paling best sebab ada 3 orang yang seakan serupa untuk sms bertanyakan pasal komisen

dan yang ini pula inbox kawan kita tu kepada saya di FB yang mana  nak tahu macam mana nak dapat komisen..
pagi tdi kesahnye.. saya mendapat 1 inbox msg.. berkenaan.. seorang kawan kita yang dah daftar kat stokis dan tak kenal upline.. dan dia tertanya tanya bagaimadna nak dapat komisen.

dia kata  main daftar je kat stokis dan tak tahu siapa upline..

inilah nasib yang melanda sesetengah kawan kita yang bagus untuk jadi director atau bagus menjual tapi tak berapa kenal ngan upline..

jadi disini.. saya bukan nak menyanggah supaya jangan daftar di stokis.. tetapi harus mengetahui beberapa tips untuk memilih upline  barulah boleh dapat komisen..



jadi.. kawan - kita nie.. saya galakkan masuk lah dengan team saya yer..


so.. saya berikan sedikit tips untuk anda bagaimana nak dapat cek setiap bulan..

best tak?


5 TIPS mendapat Komisen


1. rajin membaca manual buku

tips yang pertama ini memang WAJIB untuk anda yang baru nak mencebur.. yang best.. semalam saya ada dating dengan NIZAm seorang Diq saya yang menjalankan bisness ini dengan isterinya.. bile saya jumpa dia.. dia siap keluarkan kertas dan terangkan kat saya apa yang dia faham.. AMAGING.. dia dah study semua yang ada kat dalam manual.. just nak confirm verbal dari saya..

http://www.facebook.com/Kairina.Selections



inilah fb yang dibuat oleh nizam dan aini yang cukup hebat dengan pengunjung 1500 lebih dalam masa seminggu lebih.. memang saya ramalkan dia bakal menyinar.. jadi.. kesimpulannyer.. bile kita rajin selak selak manual tupperware tu.. kita akan semakin mantap ilmu dan mudah untuk menguasai teknik nak dapat komisen..





2. berbincang dengan upline / rakan niaga

memang paling penting kena berbincang dengan upline.. tapi macam saya yang seperti dulu.. tak punya upline.. saya mengadu harap pada upline orang lain.. nak tukar pun.. masa tu saya dah ramai orang.. jadi just continue jer.. kalau masih seorang tak pe.. ini dah nak 100 orang dah.. jadi memang sedih tak dapat tukar upline.. dan saya redha bila masa ada upline tapi tak bernyawa.. cek setiap bulan pun dia dapat dan saya memang dapat angin je la.. tapi tak kisahlah.. itu dia punya rezeki dan kalau cara macam tu dia dapat rezeki.. biar lah.. saya redha je la.. lagipun.. dia memang dah upline.. walaupun saya tak kenal..
jadi.. saya tak nak orang lain macam saya.. MAIN DAFTAR SAHAJA.. tanpa kenal upline.. inilah mala petaka.. tapi saya tak nak mengalah.. saya anggapkan rezeki tu untuk dia.. soal dia tak pernah contact saya tu belakang kira..
tapi sedih jugak bile ada upline yang makan komisen hampir 4-5 dari kita.. tapi senyap je,, so.. nak buat macam mana.. kita tak boleh patah balik.. dan saya tak mahu mengundur sebab saya tak punya isteri..
kalau ada isteri.. nak je daftar nama isteri..
jadi.. kesahnyer.. kena niat.. bahaya KITA BUAT BISNESS ini untuk diri kita dan bukan nak tengok upline punya komisen.. sakit hati tu tolak ketepi..
jadi.. buat untuk sendiri dan tanyalah pada yang pandai dan berpengalaman.. fuhhh emosi plak..


3. atur strategi

untuk dapatkan komisen.. kena atur strategi dengan betul.. cara nak recruit orang dan daftar orang paling utama.. tak yah lah saya nak cerita beriyer kat sini.. tapi saya akan ajar mereka yang nak tahu macam mana strategi kami TEAM POWER untuk dapat komisen yang banyak setiap bulan.. apa lagi.. jom lah join team kami..


4. jangka hot item

paling harussss untuk seorang agen ataupun peniaga tupperware.. untuk meramalkan barang apa yang hot item dan kuasai pasaran.. dengan memborong barang tu.. sekaligus boleh buat market tunggang langgang.. tapi jahat lah plak kalau borong semua.. macam simpan gula la pulak.. tapi itulah hakikatnyer nak niaga dalam tupperware..
bile kita dapat barang yang orang serbu.. maka.. orang cari kiter..

5. berkorban

berkorban apa saja.. itulah term yang perlu anda fikir kalau baru nak jinak jinak,, korban masa.. korban duit nak dahulukan.. dan korban lah kawan yang nak heppy happy je.. bile dah berjaya nanti boleh lah nak happy seminggu tanpa tidur.. so..  bergembira sahaja dengan downline dan director kita.. mereka sejiwa dan memahami.. dan jangan lupa.. kalau anda ada kerja hakiki.. utamakan kerje tu.. sebab jangan sebab tupperware.. kena buang keje plak..
kerje kerje jugak.. perancangan untuk tupperware perlu seiiring.. jadi kejayaan akan tibe.. insyaALLAH..


beli P1 Max sebab unifi tak leh nak pasang.. so.. boleh online 24 terus..


kenangan makan berbuka kat hotel international..

ini pulak masa makan makan di Dim SUm di hotel kualiti. KL.

dah makan kenyang.. bergambar

inilah kalau upline kuat makan.. asyik bawak tempat makan jer..

lepas berparty di Klang.. semua director dan upline michele pun datang.. untung ada upline 5 lapis atas.. thanks michele..

No comments:

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang