Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Tuesday, January 15, 2013

Tip Memulakan Perniagaan di Rumah

salam semu
semalam buat pertama kali.. rate vew visitor blog saya mencecah 1000 orang dalam sehari..
terus naik ranking dalam google.com --> tangga ke 2 smalam..
inilah dia bile rajin menulis entry..]
dan anda yang membaca entry ini.. jangan lupa click pada iklan yang ada pada blog saya..
terima kaseh bebanyakini saya ada baca sebuah blog dari pemiliknya ialah jutawan perniagaan internet.. Irfan khairi.
dasyat cara dia.. dan dia nie rajin menulis.
inilah yang dia kata..


Menjalankan perniagaan dari rumah kini menjadi satu aktiviti yang tidak asing lagi bila makin ramai yang mula memulakan perniagaan kecil-kecilan untuk menambahkan pendapatan keluarga hanya dari rumah. Saya sendiri mula menjalankan perniagaan dari rumah sejak tahun 2000. Cuma kini bila perniagaan dah berkembang, memiliki premis offline dan 10 staff!


Berikut adalah beberapa tip dan pesananan kepada anda yang ingin memulakan perniagaan dari rumah:


  1. Jadual waktu - Anggap kerja dari rumah sama seperti kerja di pejabat. Pastikan anda mempunyai jadual waktu bekerja, mula pukul 9 dan tamat pukul 5. Sudah tentu, anda menjalankan perniagaan dari rumah kerana ingin lebih kelapangan masa untuk meguruskan isi rumah, bersama anak, memasak, dan sebagainya. Namun amay penting untuk anda menjaga jadual waktu anda sebaik mungkin dan menganggap perniagaan dari rumah juga punyai jadual waktu yang anda tetapkan.
  2. Ruang yang tetap - Zaman ini, perniagaan dari rumah sering kali melibatkan Internet. Hasilkan satu ruang di rumah anda yang dinamaan “ruang kerja” di mana, apabila anda memasuki ruang tersebut, mindset anda adalah mindset melakukan perniagaan. Pada mulanya mungkin anda tidak dapat dedikasikan satu bilik khas untuk perniagaan, tetapi, mulakan dengan mungkinmendedikasikan satu sudut di rumah anda khas untuk anda masuki “zon perniagaan” anda!
  3. Sokongan keluarga - Pastikan anda mendapat sokongan dan fahaman keluarga dalam menjalankan perniagaan dari rumah. Ertinya, apabila anda di ruang berniaga anda (zon perniagaan) di atas, ahli keluarga lain faham keadaan di mana anda tidak boleh diganggu. Latih anak-anak bahawa anda perlu bekerja di ruang itu dan tidak boleh diganggu. Mungkin bergilir bersama suami/isteri untuk menjaga anak-anak ketika masa menjalankan perniagaan.
Sememangnya menjalankan perniagaan dari rumah menjadi impian ramai. Namun, ia tetap mempunyai cabarannya. Dengan disiplin diri, serta sokongan keluarga, berniaga dari rumah bukan lagi satu impian- ia akan menjadi realiti!


No comments:

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang