Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Wednesday, January 16, 2013

Tips dapat Komisen Tupperware : Saya BONGKAR Rahsianya..?

salam semua..
sebelum apa apa berlaku.. saya nak bagitahu.. lepas baca bebelan saya saya.. kalau teruja dan nak JOIN jadi AHLI.. boleh lah sms saya 012-3993947 Syamputra Razali (jam 3 pagi pun saya layan- kalau nak jadi ahli lerr). hehheehh
okayssss
hari ini saya dok g makan ala ala ikan bakar dan macam macam lagi.. memang sedap giler..
ala ala spend duit dalam rm100 untuk makan besar yang mana makan berdua je..
hmm
nak jugak menghargai diri yang dah puas bekerja..
bile tengok orang sekeliling.. mereka pun ada yang kete besar dan makan besar
terfikir.. apakah pekerjaan mereka.. mereka ada side income tak?.. mungkin ada kot.. itu la boleh beli kete dan rumah besar
kalau makan gaji.. ehem ehemmm lah jawabnyer

 Mereka tak nak ke nak buat part time atau tambah pendapatan.. Semua keje perlu kegigihan baru beroleh kejayaan dan buat apa sahaja untuk extra keje akan dpt extra money..

Jadi.. Kisahnya.. Kalau anda buat part time.. Tak kisahlah buat unit trust ke.. Buat insurance.ke.. Buat monavie atau herbalife.. Semua mampu menjana pendapatan. Asalkan dia tahu cara nak dapatkan keuntungan darinya.. Bukan apa kadang kadang kite ghairah nak masuk itu ini dan last last satu pun tak jadi.. So.. Caranyer.. Cube fokus pada apa yang kita Suke nak buat dan yakin tentang apa yang kita nak buat.


ini cek dari director level 2 saya dari kelantan

inilah director level 2 saya dari terengganu





Irfan khairi ada cakap masa aku g ceramahnya.. Nak berniaga perlu kita suke barang yang kita nak niaga. Jadi.. Macam aku memang suke bekas bekas makanan dan terjumpa jenama tupperware dan aku suke dengan warna dan patern. Skrg umah aku dah berlonggok tupperware dan aku sayangkan semuanyer..

Ohh ya.. Banyak plak aku berleter pasal irfan khairi ini.. Nie aku nak bercerita pasal macam mana mereka atau anda boleh jana pendapatan dengan tupperware.

Pertama.. Bisness ini menjanjikan 2 jenis pendapatan. Iaitu pendapatan runcit.. Atau keuntungan jualan 25% ataupun untung cek iaitu komisen dari jualan kita dan jualan downline..

Mesti anda suke kalau dapat setiap bulan 2 -3 ribu salam bentuk cek. Boleh lah bayar duit umah atau kete.. Itu adalah hasil titik peluh me recruit orang masuk jadi ahli dan bile dia buat sales.. Anda dapat cek.. Itulah dia multi level.marketing.. Tapi konsep ini makan duit downline dan upline jangan kenyang sorang. Kena jaga anak buah tadi dengan bagi hadi atau penghargaan... Tak salah kan kalau keluarga sikit duit untuk raikan mereka para downline untuk g makan dan bagi hadiah hamper. Downline pun seronok dapat dan more hard working. Jadi tips untuk dapat komisen tu.. Saya sambung malam ini yer. Sebab letih menaip kat hset.. Kalau kat laptop laju sikit.. So. Jumpa.malam ini yer..

ok.. ini saya sambung gituew..
kalau nak terus mengetahui tip.. boleh baca dengan click buttun bacaan penuh


5 Tips untuk dapat Komisen Tupperware


1.  Beli dengan bijak
Ranking pertama pilihan saya adalah membeli dengan bijak. masa first and second moth saya masuk tupperware.. langsung saya tak tahu nak beli macam mana nak dapat komisen.. rupanya.. ada caranyer.. OPPSSS.. nak tahu macam mana.. harus INBOX ke facebook saya :  http://www.facebook.com/tupperwaresyamputra
kat sana saya akan cerita dari ZERO to HERO
dan bile fikir fikir.. kadang kadang kita perlu jugak bimbingan UPLINE.. dan alhamdulillah.. bile baca je manual tupperware tu saya mula jadi semangat dan mudah faham.. upline cume mengukuhkan.. jadi kalau anda ada upline.. jangan salahkan dia.. anda kena STUDY dulu.. jangan semua nak suap jer.. LETIH aden !!
heheheh.. pendek kata.. harus bijak membeli dan membaca.. harus rajin dan explore okays..

2.  Rancang strategi
strategi memang perkara pokok dan harus anda semua tahu.. nak berjaya mesti lah pakai strategi.. samaada cara tu secara lurus mahupun bengkok.. jangan ikut sangat buku.. diplomasi pun perlu ada dan kita harus pandai juga memujuk dan melezer.. kekadang .. jangan bagimuka sangat kat pelanggan.. bile dia macam ala ala nak menjatuhkan kita.. lezer jer.. saya pernah jumpa customer yang salah bagi alamat dan complain barang lambat.. senang cerita saya pun hantar barang yang sama ke alamat yang baru.. kemudian.. post saya bayar.. kemudian.. dia kata lambat sangat dan LAKI dia dah marah marah.. so.. mengelakkan laki dia menceraikan dia.. saya terus transfer duyit dia RM 78 dan kos je dah RM 13 untuk post laju.. dan paling best... barang tu datang esoknyer dan dia terus nak pulangkan barang yang saya jual 80%.. bodohnyer dan egonyer dia.. apa salahnyer transfer balik duit tu kat account saya.. barang dah dapat.. dia pun postkan balik kotak saya tu.. last last.. mengadu dan nak claim post laju RM 23.00 . HAMBOIIII.. memang nak kena carut lah.. memang aku block je... customer yang keji lagi hina ini.. walau apa pun.. duit ditangan dia.. kita kena akur.. tanpa customer a.k.a RAJA.. kita tak kemana juga.. dan kalau boleh.. hindarkan lah jual beli bawah RM 100.. memang tak berbaloi.... jadi.. fikir fikirkan yer.. nak bungkus dan saletape,.. minyak ke post.. kalau lebih 100 kira bebrbaloi.. tapi kesah saya nie jangan lah buat anda sentap atau DOWN pulak/.. elakkan customer macam tu yer..

3.  Update Biznet
biznet.. memang satu web yang perlu di lawati hari hari. nak tengok perkembangan sales dan komisen.. heheheh.. pastu tengok new recruit yang masuk.. kalau dia tak ada RM 150.. harus nasihatkan dia.. paling mudah.. kalau ada modal.. buatkan je.. alang alang tu.. cakapkan dia.. suruh cari 2 orang.. untuk dapat komisen.. bile dia dapat first cek.. dia pasti suke dan yakin pada Tupperware.. itulah caranyer..
satu lagi.. dengan biznet ini.. kita akan tengok perkembangan downline yang ada potensi. jumpa dan bagilah sikit hadiah.. takkan lah downline yang buat RM 1000.. kita senyap je.. dapatkan alamat dia dan post something kat dia yer.. heheheh harap harap saya pun tak terlepas menghargai downline saya.. heheehh

4.  Recruit walau dimana
nak dapat komisen.. bukan menunggu je nengok biznet tu.. nak kena recruit jugak.. target setiap bulan 10 orang.. saya pernah dapat dalam 60 orang untuk team saya.. dan director dapat 30 orang.. menjadikan jumlah kami 7 orang berjaya dapat printer.. itu cabaran dari tupperware.. bile bertambah downline.. potensi nak dapat komisen pun besarrr lah sikit.. so.. jom recruit bebanyak.. tapi jangan lah sampai kita plak bayar orang nak masuk ahli ataupun kita bagi diskaun RM10.. cube bayangkan kalau kita yang bayar.. sure dia memang tak akan buat punya.. sebab nak bayar RM70 pun LIAT.. inikan nak beli barang.. saya pun pernah mendapat janji palsu dari downline yang mintak bayarkan dan janji nak aktif.. HAMPEH.. dia just nak buat collection kad jer.. memang lepas tu sorry saya nak sponser.. kalau orang mintak diskaun nak jadi ahli RM60.. contohnyer.. saya dah dapat tahu perangai dia yang suke nak free.. mesti setiap bulan nak kapak aku je lah keje nyer.. baik takyah recruit.. biar je lah dia jual benda lain.. koser nak layan..


5.  Party dan Power of Mouth 
saya memulakan kerjaya tupperware dengan buat party.. kak Sahliah dari stokis Kayangan yang ajar. dari situ saya start kena tupperware.. dan kak sahliah tak ada plak nak dorong saya masuk team dia.. hmmm.. kalau tak dah jadi director kayangan dah.. so sad.. tapi ada hikmahnyer.. nak buat macam mana.. dah bawah ntah siapa upline saya.. dan yang saya tahu.. tan suan see yang ada juga membantu dalam asembly.. menyuntik semangat.. tapi kat stokis ampang .. ramai yang hebat.. jadi persaingan nyer jadi lebih tinggi.. ohh ya.. bile buat party.. kita akan dapat tarik orang beli barang dan ahli dan seterusnya dapatlah tinggikan komisennyer.. satu lagi.. mulot kita nie dari mengumpat dan mencarut je.. lebih baik kita dok cerita tupperware kat kawan kawan.. mana tahu meeka berminat. kalau yang memang suke tipuware.. biarkan lah dia.. mana tahu dia memang suke guna barang beracun !!..



antara msg yang saya dapat sebab selalu beli tapi tak pernah dapat cek..


sekali sekala raikan diri yer

No comments:

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang