Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Saturday, January 12, 2013

Sejarah Tupperware

salam semua
pagi pagi ini lepas mandikan benny.. saya terus dok dapat idea nak ceritakan sejarah tupperware
ini pun dok mengkaji kat google..
lepas nie nak ke tasek titiwangsa.. nak cantek batek plak..
harus menarik dan tertarik..

anda yang nak join.. jangan lupa hubungi saya
join sahaja yer..

\mengenai TUPPERWARE

Siapa yang mahu tahu tentang sejarah Tupperware? Pencinta Tupperware, pasti ingin tahu bagaimana, mengapa, bila dan apa dan mana Tupperware dicipta dan diwujudkan.

inilah kesahnya..




Dalam tahun 1940-an, seorang Jurutera Kimia yang dipanggil Earl Tupper bekerja untuk DuPont.

Seperti yang kita tahu, DuPont adalah di barisan hadapan dalam banyak produk inovatif dan pemegang paten isi rumah banyak.

Jadi, sambil bekerja untuk DuPont, melakukan pelbagai eksperimen menggunakan hasil sampingan petroleum, Earl Tupper tersandung pada formula untuk membuat produk plastik yang moldable dan selamat untuk digunakan sebagai bekas makanan. si Tupper ini.. bekerja dalam banyak perkara termasuk penyimpanan makanan dan juga untuk set teh seperti jag dan cawan.

Beliau juga menggunakan pengetahuan beliau mengenai reka bentuk untuk tampil dengan mencipta bekas yang bulat klasik yang kedap udara dan cecair ketat tanpa meleleh sikitpun air.

jadi.. Tupperware ini adalah dari nama orang.. bukannyer TAPAW.. ala ala orang cina kita selalu cakap.. membungkus..

sabar je la kan..

jadi.. anda pun dah tahu kan.. inilah saya letak gambar ala ala zaman tok kadok dulu dulu..


ini dikatakan isteri tupperware tolong buat party.. dekat dekat kawan dulu..


inilah pakcik Tupper tu.. sampai botak pikir nak buat tupperware


kira gambar pompuan ini selalu kita tengok.. macam icon jugak.. mesra masa buat party..


jaafar on masa buat lounching inspire.. memang best guna set inspire


zaman tok kadok punya gambar.. makcik makcik nengok barang


duta tupperware dah.. chf wan.. meletop cara dia.. celoteh..



No comments:

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang