Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Friday, September 28, 2012

Aura Rozi Zainal dari Sungai Petani Dasyat

salam..
masa larut petang dikala saya nak ke punch card nak menghabiskan rutin kerja saya sebagai seorang pendidik.. saya menuju ke stokis naik kete
memang terpaksa patah balik sebab depan kolej dah jem dan sesak teruk.
terpaksa patah balik dan naik moto.. suruh hyqal bawak saya menuju ke stokis sri petaling sebab situ je paling dekat
pastu.. saya pun meluncur terus membelah angin selama 15 minit ke sana
punya lah bagus encik paul dari stokis tu.. tunggu saya nak jual katalog dia.. dan saya pun dengan berat gilernyer.. bawak lah naik atas moto.. boleh tahan nak patah tangan mengendong katalog yang bakal saya edarkan pada semua downline saya..

masa atas moto.. tak sedar plak ada satu call

"019-555xxxx" - memanggil..
dan saya tak sempat plak nak mengangkatnyer
lalu duduk lah berhenti cari kedai makan.. dan sms dia..
"salam .. siapa tu.. boleh saya tahu?".. punya lah sopan aku nie..
pastu tetibe ada plak dibalas..

"saya nak tanya pasal tupperware. saya dah tengok blog encik syam.. dot dot dot.." panjang jugak sms dia..
lalu saya dengan senyuman menaip " jam berapa boleh saya call?" - seakan tak sabar nak bercakap

jam 8. 30 mlm.. tetibe dia plak call.. saya baru je pulang.. malu la plak.. kita yang janji nak call. dia plak yang call.. memang ON time..

"hello.. assalammualaikum...".. zas zaszas.. dia bercakap ..
saya pun membalas..

"lala lalala lalalalalalalalalal ... 100patah perkataan"..

terus seakan terdengar suara yang cukup excited bagaikan memenangi hadiah 1000 ringgit..
saya dapat bayangkan dia begitu suka dan tak sabar nak register sebagai ahli.. dan nampak dia benar - benar orang yang saya cari..

bile bercakap dengan ROZI ini.. bagaikan satu halilintar yang hebat.. kuasanya seperti aura seorang juara.. meskipun dia dari sungai petani dan jauh dari saya.. dia memang bersungguh nak join tupperware dan sangat yakin dengan kebolehannya.. saya bangga dapat mengenalinya dan dia bakal menjadi seseorang hebat.. saya yakin..

ada beberapa sifat penting yang ada pada ROZI dan kenapa saya kagum dengan dia..

1. Perkataan Positif
semua perkataan yang terkeluar dari mulot dia.. seperti.. "saya ingin cuba".. saya dah nampak " prospek".. dan banyak lagi aura positif yang ada


2. Tanpa Alasan
dalam perbualan saya dengan rozi.. langsung satu pun alasan dia tak bagi.. tak ada plak nak cakap.." syam jauh lah".. saya tak pandai la.. saya tak ramai kawan la.. memang ayat ayat nie tak ada diutarakan.. dia sangat positif dan pandang kejayaan sahaja..

3. Yakin
nak mencuba memang boleh.. dan paling penting,. mencuba bukan untuk main  main tapi untuk berjaya.. rozi ingin berjaya dan letakkan satu matlamat dalam bisness dia ini. dan esok saya terus daftar dia sebagai downline saya yang ke 95 bulan ini.. satu rekod baru dalam sejarah saya .. yang menyebabkan total downline saya mencecah 800 orang..

jadi.. saya doakan agar rozi akan terus bersemangat seperti dalam perbualan saya dengan dia.. dan saya yakin.. dimana ada kemahuan disitu ada jalan..
go go chaiyok..



ini adalah satu peningkatan dalam bisness saya bile mana dalam masa setahun 3 bulan saya naik ke tangga 5 star director.. saya yakin dan mampu realisasikannyer

No comments:

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang