Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Wednesday, August 8, 2012

Perniagaan Online : saingan dan strategi

salam.
hari ini terdorong nak menulis tentang satu cerita..
gelagat pembeli ataupun pesaing

kadang - kadang.. saya dah perhatian.. ada seorang dua customer.. yang asyik mintak saya PM harga dan tanya tentang macam macam..
tanya harga semua barang saya dan RUPANYA.. di facebook dia. dia pun menjual barang yang sama..
TUJUAN dia tanya.. adalah untuk ????
anda pun tahu apa jawapannyer.. iaitu nak tahu harga saya dan nak bersaing dengan harga yang saya berikan..
kalau saya beri RM 169.. dia akan letak RM 165

memang KEJI kalau bersaing cara macam tu.. pasal persaingan harga saya tak MARAH.. letak je lah berapa pun harga.. anda tahu nak timbal balik untung atau rugi..

tapi yang saya rasa KEJI ialah.. strategi dia nak tahu harga dan MENYAMAR dari customer nak beli itu ini..
pelik betul kan.. ada plak orang macam nie..
walaupun begitu.. saya bukan BODOH tak tahu nak explore facebook dia.. saya tengok.. dia letak harga jauh sikit murah kerana dah servey..
memang teruk kan.. menyemar tu yang tak tahan.. pasal nak letak murah tu.. dia punya pasal la kan.. sebab dia nak niaga..

bagi saya.. dia kena bijak.. tengok dan perhatikan jer harga dia.. jangan lah sampai nak tanya dan siap nak tawar twar lagi.. omg KENAPA lah.. dia macam tu.. saya dah dapat jumpa 3-4 orang macam tu..
cara saya.. saya layan jer..  dia tanya.. harga berapa.. saya cakap lah harga yang tak munasabah.. kalau barang harga RM 100 --> saya letak RM 300.. lepas tu dia akan cakap.. " mahalnya".. saya pun balas.. memang saya jual barang mahal.. heheheheh

so.. nasihat saya.. anda berhati hati lah dengan pesaing yang macam nie.. bersaing dengan penyamaran.. nak tahu siapa orang nyer?...
jeng jeng... RAHSIA>..

kepada anda yang nak tahu rahsia perniagaan Online yang bagus.. JOm sertai kami..
sms untuk jadi ahli
012- 399 3947
Syamputra Razali
facebook.com/ tupperware syamputra razali



tak lama lagi.. saya nak terbitkan e-book tentang perniagaan online Tupperware.. anda berminat?

No comments:

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang