Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Friday, August 3, 2012

Kek Raya - Promosi Tupperware RAYA

salam..
inilah dikatakan promosi bulan puasa.. nak raya dah nie..
jadi saya nak lancarkan promosi ini.. dan siapa yang berkenan.. terus call saya
012- 399 39 47 Syamputra Razali
siapa cepat dia dapat yer..

inilah item yang saya promosi..

 bayangkan.. item kurma ini. yang bernilai RM 60 setolak yang ada kurma dalamnyer dan 2 biji bowl..
dan saya kini menjual bowl sahaja sebab kurma tu saya dah g sedekah kat orang yang memerlukan.. so.. saya jual 6 biji.. RM 99 sahaja.. saya rasa sangat berbaloi.. dan inilah peluang keemasan anda..
.
set purple ini sangat menarik dan konsep baru tupperware.. macam transperance sikit.. memang chantek dan menawan..
boleh buat balang kueh raya.. sangat sesuai,,




anda boleh order dengan saya.. dan sementara stok masih ada..


ini ada lah sikit artikel untuk bacaan kita..
harap anda ada info yang baik..


Kebanyakan pinggan plastik di Malaysia dibuat daripada MELAMINE yang mengandungi ‘urea formaldehyde’ dan sangat merbahaya kepada kesihatan.

Urea Formaldehyde adalah sejenis bahan yang biasanya digunakan untuk membuat bekas barangan elektrik dan ‘insulation’ wayar elektrik. Bahan ini amat berbahaya jika masuk ke dalam badan manusia & boleh menyebabkan masalah terhadap sistem penghadaman, sistem pernafasan, batu karang, buah pinggang, cancer pundi kencing dan juga kerosakan sistem pembiakan.

Kebanyakan restoran-restoran di Malaysia menggunakan pinggan jenis ini kerana ia tidak mudah pecah dan kelihatan cantik seperti pinggan ceramic. Untuk mengenali pinggan-mangkuk jenis melamin, kebiasaannya di bawah pinggan ini tertulis MELAMINE. Tetapi pinggan-mangkok melamine yang di buat di Thailand atau Chinaselalunya tidak menulis perkataan ini di pinggan tersebut. Pinggan-mangkuk melamine dari Thailand adalah jenis paling berbahaya disebabkan bahan kimia yang terdapat dalam pinggan mangkuk tersebut sangat mudah ‘leech out’ ke dalam makanan kita, terutamanya jika makanan itu panas.
Oleh itu elakkan semua pinggan mangkuk plastik yg kelihatan berkilat seperti seramik, kerana ia kemungkinan besar adalah melamine

Bahan MELAMINE ini juga boleh bertindak-balas dengan bahan makanan dan membentuk racun yang lebih berbahaya, iaitu melamine cyanurate. Bahan ini akan membentuk crystal seperti kaca yang boleh merosakkan salur darah dan buah pinggang 
Langkah yang terbaik ialah menggunakan pinggan yg dibuat dari kaca atau seramik kerana bahan ini adalah sangat stabil & selamat untuk digunakan

No comments:

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang