Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Tuesday, August 21, 2012

Ayuh.. Pinjam semangat dan kegigihan eddy @ Aidilputra

Salam..

Hari ini hari raya ke 3 kita bergumbira

Yang palinh best tahun nie saya menjelajah ke kuala kangsar.. Kampung ayah untuk beraya..

Ye lah.. Asyik balik batu pahat jer.. Ohh ya.. Next week kampung mak pulak..


Berbalik pada cerita kita

Gambar diatas tu namanyer eddy..

Facebooknyer aidilputra

Entah macam mana plak boleh sama dengan syamputra..

Tak pe lah.. Yang penting.. Saya nak bercerita pasal eddy nie yang betul betul kuat semangat..

Dia dah setahun join tupperware.. Raya tahun lepas bile mana saya recruit dia malam raya sebab beli mangkuk tingkat yang ada kek.

Start tu eddy saya kenal dan keep in touch dan selalu ajak dia g stokis..


Bermula dengan nak beli sendiri kemudian eddy teruja nak tambah lebih pendapatan dengan recruit kawan kawan terdekat dia.. Dan semua kawan serumah dia masuk ahli..


Kemudian eddy saya daftar jadi DIQ program dan terus dia boleh jadi director paga bula. Februari 2012. Walaupun masih baru jadi director.. Eddy terus mencuba untuk belajar buat party setiap bulan dan itulah kunci dia dapat ramai ahli bawahnyer..


Palinh best.. Eddy sangat KUAT SEMANGAT.. Saya ingat lagi.. Saya dok temankan dia hantar 2 kotak besar tupperware ke pudu raya dan tumpang bas express untuk hantar barang ke perak. Sebab katanyer post ngan bas murah sikit.. Masa tu eddy berlari ulang alik angkut kotak tupperware dan baju dia tu basah kuyub dengan peluh..


Eddy memang belum memiliki kereta atau motor.. Tapi semangat dia pergi stokis naik teksi dan jinjing tupperware naik LRT sangat saya kagumi.. Dan bula..ini.eddy akan Pecahkan rekod nya dengan 10k sales..


Ternyata.. Kegigihan eddy utk mengubah hidupnya nya sangat menyentuh perasaan saya. Saya pun selalu mengeluh nak angkat tupperware ke umah.. Tapi eddy demi menambah punca pendapatan.. Dia.yakin akan rezeki yang bakal dia perolehi..


Eddy.. Abg doakan Agar eddy terus suksess dan abg akan terus support eddy.. Kita satu team.. Satu tujuan.. Mengubah kehidupan menjadi lebih sempurna..


Published with Blogger-droid v2.0.4

No comments:

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang