Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Monday, July 30, 2012

Kursus Penghasilan Blog Perniagaan ONLINE

Pengumuman untuk hari ini..

 Saya akan menganjurkan KURSUS PENGHASILAN BLOG untuk perniagaan ONLINE.. Lokasi di Petaling Jaya, Siapa yang berminat boleh booking tempat yer.. Kursus sehari dari jam  9 pg - 4 petang. dan yang paling utama.. YURAN adalah PERCUMA.. Hanya 10 orang terawal sahaja yang diberikan keutamaan.. tarikh : lepas RAYA dan makan minum serta hadiah sponser dari saya. Ilmu kan perlu disebar - sebarkan.. Sila sms / pm saya kalau berminat.. 012 - 399 39 47 ( Tupperware Syamputra Razali ), keterangan lanjut boleh ke blog saya http://tupperwarebrandsmalaysia.blogspot.com/
anda tahu perniagaan ONLINE ?


Perniagaan dalam bahasa mudahnya adalah apa jua organisasi yang bermotifkan keuntungan maka ianya adalah sebuah perniagaan. Mari kita lihat kepada beberapa persoalan dibawah berkaitan perniagaan.


Bagaimana dengan seorang individu yang menjual pen dan ada yang membelinya, adakah ini perniagaan? Jawapannya tidak.


Bagaimana pula dengan seorang individu yang menjual pelbagai barangan dan ramai orang membelinya, adakah ini perniagaan? Jawapannya pun tidak.


Bagaimana pula dengan MLM, adakah kalau kita menjual sesuatu produk MLM dianggap sebagai perniagaan? Jawapannya ya. Suatu syarikat yang menjalankan MLM adalah perniagaan dan ahlinya yang menjual barangan produk tersebut secara tidak langsung juga menjalankan perniagaan. Tanpa ahli perlu membuka sebuah syarikat.
Ia akan dianggap perniagaan bila mana ia terdapat aktiviti dan usaha yang menyediakan barangan dan perkhidmatan yang perlu untuk suatu sistem ekonomi dan dianggap perniagaan bila mana ia mendaftar sebagai sebuah syarikat iaitu pemilikan tunggal, perkongsian, sendirian berhad atau berhad. Sesebuah perniagaan harus menyumbang kepada pembangunan ekonomi negara dan masyarakat.


Apa itu perniagaan internet? Ianya boleh didefinisikan sebagai satu perniagaan yang menggunakan internet sebagai medium utama. Sekarang ini, ramai yang menjadikan perniagaan internet sebagai sumber pendapatan utama.
Memandangkan internet adalah satu medium yang cepat, mudah diakses, dan juga murah dari segi perbelanjaan untuk menjalankan satu perniagaan, ini memjadikan perniagaan internet sesuatu yang sangat menarik oleh kerana risikonya yang teramat kecil berbanding jika seseorang itu membuka perniagaan traditional.
Perniagaan internet, kerana sifatnya yang interaktif, dari segi memberi dan menerima respon dengan cepat, merupakan satu ciri yang unik untuk medium ini.

Jadi.. jika anda berminat..
lekas daftar yer.. PERCUMA sahaja..

1 comment:

Anonymous said...

Qu'est-ce qu'un bon site de blogs en fonction de mes besoins?

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang