Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Wednesday, June 6, 2012

Kejayaan lebih MANIS kalau berjaya melepasi cabaran

salam semua pembaca blog saya..

minggu ini memang sebuk tak ingat dunia dengan kerja hakiki saya...
ye lah bila kerja kena.. kerja betul betul.. nak niaga pun waktu lunch sahaja..
nanti BOSS tegur plak niaga masa kerje..
ye lah.. integriti nak kena jaga juga,,

ohh ya.. tahun 2012 ini penuh dengan kejayaan..

bermula dengan saya berjaya menacapai matlamat dalam kerja saya dan juga tupperware..

inilah rentetan bulan kejayaan saya

Januari  - saya mewakili KL dan menang untuk pertandingan Puisi Islam peringkat Kebangsaan - walaupun berpuisi ini hobi.. tapi bile berjaya di nobatkan sebagai JOHAN.. saya memang menoncat

Februari : saya berjaya mendapat 2 orang DIRECTOR dalam bulan yang sama.. Hyqal dan Edy..

Mac - saya terpilih mewakili MALAYSIA ke pertandingan Deklamasi Puisi ASEAN di Singapura dan mendapat NAIB Juara

April : Saya dianugerahkan ANUGERAH PERKHIDMATAN CEMERLANG - APC untuk tahun 2011 dan anugerah ini adalah di buat di MEDAN MARA - HQ dan saya berjaya mendapat SKT untuk KPI saya iaitu 98% - Waww

Mei : Saya berjaya memenangi pertandingan GAME SHOW di RTM berkenaan SOrakkan EMas - Sukan Olimpik.. dan saya menang hadiah Komputer bernilai RM 1400

Saya juga terpilih di calonkan sebagai penerima ANUGERAH PENDIDIK TERBILANG MARA 2012 yang bakal bersaing dengan semua pensyarah di KKTM seluruh Malaysia

Aku dapat anugerah 5 STAR Director di majlis recognition rally di sunway convention centre


Jun : Saya dipilih untuk membuat demo product Tupperware di ruang pentas yang besar di Tupperware Carnival - Alhamdulillah.. WELL DONE..

Hutang Aeon - setel semuanye... - kejayaan financial paling besar !!

Insyallah.. saya akan memenangi dan BERJAYA dinobatkan sebagai PENDIDIK TERBILANG MARA 2012 - Insyallah..

itulah antara kejayaan dan liku - liku yang manis untuk saya harungi
nak berdepan dengan kerja sebagai seoarang Pensyarah di KKTM Petaling Jaya.. dalam masa yang sama.. mengajar di UPM serta juga ahad dan sabtu .. mengambil JOB Photography..

orang kata.. " semua ko nak buat.. tak penat ker?"
jawapannyer.. memang penat.. tapi takkan saya nak buang lagi masa macam mana saya buang masa zaman saya 20 an dengan tidor dan melepak tanpa faedah..
CUKUP !!

saya perlu jana pendapatan saya dengan baik dan Target tahun ini nak beli rumah.. dan nak Capai cita cita MAK AYAH.. nak ke MAKKAH.. insyallah..

alhamdulillah.. walaupun aku tido dalam 3-5 jam sahaja setiap hari.. aku dah terbiasa dan kerja jadi lancar sahaja..
orang semua tak tahu aku datang opis malam malam dan buat keje.. tahu tahu je.. kerje dah siap esoknya.. dan aku niaga tupperware setiap hari dalam jam 5-7 ptg sahaja.. 2 jam aku peruntukkan..
kalaulah aku ada 24 jam niaga tupperware.. hari hari aku buat party.. namun.. aku ada kerje tetap yang aku sayang..
iaitu ngajar..

jadi niaga tupperware ini adalah PART Time yang sangat bagus untuk EXTRA income..

insyallah, ada usaha,, ALlah permudahkan rezeki dan moga moga rezeki ini BERKAT hendaknya..





No comments:

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang