Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Thursday, June 7, 2012

Jangan Pandang Rendah Peniaga Tupperware !!

salam..
mengimbau selama 1 tahun setengah yang lepas
aku masih belajar - belajar mengenal product tupperware 1 demi 1
OMG - jenuh jugak nak hafal product macam One touch.. modular mates.. freezer mate.. macam macam nama item yang chantek chantek.
dan kini aku berjaya mendalaminya hampir kesemua.. dan still masih cuba kenal item yang baru baru dan nak tahun nama level..

setelah 1 tahun setengah ini.. macam macam aku dah lalui..
kena kutuk.. kena puji.. macam macam.. ada yang hina dan pandang rendah pun ada. sedangkan mereka tak tahu aku buat tupperware nie sebab nak jana pendapatan sampingan..
dan hina sangat ke orang niaga tupperware ni?..
aku rasa mereka yang tak tahu nak menilai..
ye lah.. Tupperware nampak exclusive dan sangat elegan taw..
bukan aku jual tipuware..

ada lah kisah di Mid Valley baru - baru nie..
aku berdepan dengan customer yang kurang ajar ( anak dan mak)
dia memang sengkek.. siap nak daftar ahli nak free.. lepas tu nak FREE gift dari aku..
Koserr lah aku nak bagi..
pastu nak beli tupperware hasil aku main game dengan harga 3 biji 10 ringgit
aku kesian dan bagi..
pastu tak reti reti bahasa
TAMAK haloba.. dia datang dan nak beli lagi..
aku cakap " ada pulak duit"..
pastu aku ckp la.. jadi ahli tak ada duit..
budak 'bongok" nie yang bestnyer dah isi form dan bagi IC segala bagai.. pastu dia kata nak free keahlian..
" ini sudah lebih:".. aku pun cakap baik - baik..
saya dah jual tadi kan.. kemudian..aku tak nak jual lagi..
budak yang kurang chantek tu.. buat muka dan terus berlalu dengan tarik muka ala ala benci kat aku.
aku pun relax jer..
pastu terus lah pergi main GAME tupperware di karnival mid valley ini..
kemudian.. mak dia pun datang.. dan nak menempek tepi aku..
dan melahirkan hasrat nak beli lagi..
OMG - aku cakap..
akak.. sudah lah.. tadi kan dah beli..
dia pun cakap.. 2 ringgit lagik..
aku cakap.. tadi budak tu mintak dan dia sangat "RUDE"
kakak tu pun jawab.. " anak SEDARA saya tu memang cakap tu.. budak lagi.. maafkan lah dia"
aku pun balas.. " sorry saya tak jual dah .. tapi budak tu memang rude lah..  .. SIAPALAH YANG AJAR DIA?"
kakak tu macam panas plak.. terus dia cakap " sebenarnya dia anak SAYA!!"..
wah mengaku plak anak sendiri..
dia pun cakap dengan nada sinis.. " anak saya tu amek PHD taw..." pastu terus buat muka berlagak..
aku pun balas " ala.. i pun tengah amek PHD"..
yang bestnyer dia.. terus tunjuk jari ala ala macam jari azwan ali.. dari atas kebwah badan aku..
dia cakap " MACAM ini PHD?.. keje Tupperware PHD?".. pastu mereka gelak beramai - ramai..
aku aku ternyata tak leh nak cakap banyak.. sebab pakai uniform Tupperware dan ada staff tupperware terus redakan aku dengan cakap.. "u orang tupperware.. kena jaga nama baik tupperware.."
aku pun akur dan malas nak layan pompuan puaka sengek tu..
just aku pelik.. budak tu umur dia baru 22 tahun tapi dah ada PHD.. mungkin diorang ingat orang yang NIAGA tupperware nie.. ada SRP atau UPSR sahaja..
mereka silap..
rata rata aku tengok.. semua orang niaga tupperware nie ada education yang agak baik..
dikalangan Guru, staf kerajaan dan bukan senang taw nak mange duit dengan jadi agen tupperware nie..

ternyata kakak tu silap..
dan dia MENIPU diri sendiri..
duit tak ada tak pe.. tapi budi bahasa kena jaga..
janagn lah berlagak anak ada PHD sedangkan baru umur 21 tahun jer.. TAK LOGIC..
memang kesimpulannyer kakak tu diertikan sebagai BODOH !!

anda setuju..?
anda nak tengok IC dia ?
anda mungkin dipandang rendah orang pembeli kerana kita jual tupperware..

tapi PERCAYALAH.. niaga tupperware ini telah membuka dimensi baru..
banyak manfaat yang saya dapat..
keyakinan diri dan kemahiran komunikasi yang tinggi
itulah kemahiran yang orang lain tak ada..

jadi.. BANGGALAH menjadi peniaga Tupperware..
kita adalah USAHAWAN Tupperware..

i pun tak kisah.. saya tak heran.. yang penting saya dah ada Degree, Masters dan sedang buat PHD..
dan dia terus menipu diri dan terus mundur..
janganlah kita jadi MELAYU seperti dia !! Musnah bangsa kita..
Bangunlah Bangsa Melayu..
Berdirilah atas nama Kebenaran dan Kuatkan semangat BERNIAGA !!


 mak lah pendorong kejayaa aku !!.. sayang mak..

 Ini gambar Pra Konvo aku .. kt dataran.. bukan senang .. nak niaga tupperware sambil Buat Master..

 hah.. angkasawan pun dapat katalog tupperware dari aku..



senantiasa fikir nak maju !!

No comments:

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang