Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Sunday, October 23, 2011

Tiada ALASAN untuk BERJAYA. Tipss menghadapi halangan

salam
malam ini terdorong nak menulis plak../ kerje banyak
tapi still nak berkongsi kisah..
macam macam berlaku dan kita jangan patah semangat kerana benda yang menghalang kita..
memang saya tak nafikan saya dah tidur 2 bulan dari buat sales.. bile tengok dalam biznett sales nak dekat 20K
jadi macam kesian plak.. pada diri
orang lain susah susah buat sales kat kita..
kita buat bodoh jer..
memang kita perlu hargai rezeki yang mereka kongsi dengan kita..

jadi malam nie atau pagi ini..
saya nak kongsi tentang tips macam mana nak hadapi tentangan hebat dari cabaran dan halangan yang melanda..

TIPS hadapi Halangan !!

1. Bertemu dengan halangan FITNAH
halangan ini biasa kita jumpa.. orang kata .. sipolan tu.. begini.. sipolan ini begitu.. macam mana bentuk tuduhan..
kalau tuduhan itu betul dan kita buat silap.. segeralah mintaak maaf dan setelkan.. tapi kenkadang.. biasalah.. manusia pantang tengok orang lain senang.. habis dikata dan di fitnah kita.. jadi jawapannyer.. kena KICK OFF orang tu dari facebook kita dan ignore sahaja.. buang masa nak melayan dia..

2. Berhadapan dengan KAKI KOMPLEN
cabaran dengan manusia kaki komplen ini saya biasa lalui.. post lambat.. mahal.. dan barang calar.. memang menyakitkan.. kalau kita boleh ganti.. gantilah .. dan cuba STOP dari berurusan dengan dia.. sebab akan merugikan.. memang orang macam nie.. kaki tak kena semuanya. memang kalau kaki komplen.. kita harus tutup mulot dia dengan barang yang betul sampai dia puas hati.. pastu jangan berurusan dengan dia lagi.. merugikan..

3. Bertentangan dengan AURA NEGATIF
ini adalah bentuk tentangan yang paling dasyat.. kata kata melemahkan semangat selalu kita jumpa..
"susahlah nak cari orang".. "tak larat lah.." .. "tak pandai bercakap lah ".. mahal lah..
macam macam benda yang negetif.
caranya adalah kita senantiasa tanamkan kat hati kita
siapa yang akan bantu kita untuk dapat 10 sen.. kalau bukan kita..
just ignore aura negatif dan tanamkan aura positif..
kita harus selalu senyum..


itulah tips dari saya.. pada malam nie.. jom sharing..

No comments:

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang