Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Tuesday, July 19, 2011

3 TIPS untuk menjadi lebih MATANG dalam Bisness Tupperware

salam semua
apa khabar hendaknyer teman teman di mana  sahaja anda berada
malam ini saya banyak belajar tentang kematangan..

baru sebentar tadi saya masuk ke WALL orang dan terlepas plak cakap tentang barang yang dijual
bukan apa.. EXcited tak bertempat bile lihat tali Tupperware botol eco dikeluarkan..
saya tak semena mena terus cakap..
macam mana dapat tali itu.. saya pernah nampak di MYDIN..
oleh kerana terlepas plak cakap pasal "Mydin"
tuan rumah pun cakap " jaga sikit cakap tu syam"

Oppss.. terlepas sudah..
ye lah.. saya bertujuan nak bagitahu yang saya penah nampak barang seperti itu di Mydin..
boleh eco yang diclon kan..
ye lah.. kita peniaga.. memang lah rasa macam terkilan bile ada barang Tupperware yang palsu..
jadi.. rasa terpanggil lah nak cakap..

so, bile tuan rumah kecik hati.. susah jugak saya nak cakap..
sebab saya jugak tak sayang mulot cakap..
so, saya mohon lah kat dia.. maaf dan saya cakap jangan kecik hati..
so,, rasional disini.. kalau kita rasa macam tak sedap hati dan rasa menyinggung kawan lain..
cepat cepat mintak maaf kat dia..
yer lah.. tak salah kan mintak maaf..

so, wujudlah Tips pada malam ini..
macam mana nak matang dalam dunia Tupperware ini..

3 TIPS nak MATANG dalam Bisness TUPPERWARE

1. MENERIMA TEGURAN
seseorang yang membuka minda untuk menerima teguran adalah orang yang matang dan boleh menerima penambahbaikkan.. Alhamdulillah.. saya sendiri cuba menerima apa sahaja kritikan dari downline dan juga UPline serta kawan kawan niaga dan customer.. dari situ, kita dapat mengetahui kelemahan kita dan memperbaikinyer

2. SENANTIASA MOTIVASIKAN DIRI
jangan putus asa - adalah salah satu elemen dalam motivasikan diri.. kita harus senantiasa bercakap dengan diri kita yang kita boleh buat dan kita mampu.. untuk matang.. kita kena ada kawalan emosi yang stabil. berbincang sesuatu perkara dengan secara ikhlas dan santun

3. PANDANG JAUH
setiap orang mempunyai hala tuju masing masing dan kita harus set target kita dari awal.. apa yang kita nak.. setakat ini, saya dah kemaruk nak melancong dengan tupperware.. sebab memang rasa esklusif sangat.. rasa VVIP sangat. walaupun tupperware nie kebanyakkannyer pompuan.. namun.. seronok taw shopping ngan pompuan.. Teliti dan pandai..





so, jumpa kita dalam tips seterusnyer..
wassalam..

No comments:

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang