Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Saturday, May 14, 2011

Tips Minggu Ini.. Cabaran Menjadi Upline

salam untuk semua..
hari ini saya   dah 2 malam tidur di Nibong tebal.. kerana  dalam usaha jumpa Downline yang hebat.. KAK DAH..
nak ke nibong tebal nie.. ambil masa 5 jam.. sebab bawak kete slow giler..
saya disambut dengan best sangat..
kalau pasal makan.. memang tak yah cakap..
memang senantiasa kenyang..
KAK DAH memang pemurah.. dan tak berkira..
saya nie dah jadi adek angkat dia dah..
esok ada party pagi dan petang serta harib selasa pun ada party
memang tak sabar nak jumpa makcik makcik kat sini..
memang hebat...
berdebar jugak buat party yang jauh sampai sini
aku saya kena berani explore..
doakan saya berjaya..
ohh ya.. saya nak beri sikit TIPS untuk kita sama sama kongsi dan sebar sebarkan..

5 TIPS Menghadai CABARAN sebagai UPLINE


1. Jangan bergantung harap sangat pada sesiapa
untuk maju.. memang kerna indipendent.. tapi adakalnya.. kena mintak tolong jugak.. dari yang terdahulu.. atau kawan kawan seangkatan.. namun.. secara minima sahaja.. belajar untuk berdikari dan disitu kita akan belajar susah payah.. kita bergantung untuk belajar dan bila dah dapat tips.. terus dapat berpaut sendiri.. namun jangan dilupa jasa baik orang yang membantu kita.. saya percaya kebanyakkan orang yang masuk tupperware ini suke berharap pada UPLINE untuk masukkan recruit dan orang bawah.. namun, saya sendiri.. memang tak pernah dapat bantuan sebegitu.. tapi saya faham.. upline saya mungkin mahukan saya berdikasi. dan inilah hasilnya.. saya terus bertahan dalam bisness Tupperware ini.





2. Percaya tentang rezeki ditentukan dan Usaha adalah JALAN untuk mendapatkannya
Allah turunkan rezeki untuk makluk dan hambanya.. tak kiralah apa agama yang dianut.. orang kafirpun Allah dah tentukan rezeki.. tapi Allah mahukan hambanyak berusaha untuk dapatkannyer dan ia tak turun dari lagit.. kita kan guna segala kudrat untuk dapatkannyer.. jadi.. 9/10 rezeki dalam dunia ini adalah berniaga..
so, ayuh.. kita berniaga..



3.Cekal & Tabah
Ada 2 perkara  yang paling penting untuk kita miliki  iaitu CEKAL dan TABAH. Adakalanya downline kita buat hal.. tak puas hati itu dan ini.. mintak itu dan ini.. merajuk dan macam macam lagik.. kalau benar kita bersalah.. mohon maaf dan baiki diri.. tapi kalau downline untuk memang teruk dan tak leh nak diajak berbincang.. Just let GO sahaja dia.. bukan tak sayang downline.. tapi kita jangan buang masa pada downline yang buang masa.. saya sendiri.. setakat ini.. ada jugak downline yang asyik meminta dan tak abis abis.. mintak dan mintak.. naik tension jugak kalau perangai suke meminta nie.. so, kalau macam tu.. kita perlu replace dia dengan orang baru.. yang mungkin lebih baik..




4. Move and just do it
Cabaran pada persaing memang ramai.. walau dalam organisasi yang sama.. tetap ada saingan.. kalau tengok katalog tu.. kena senantiasa positif dan atur strategi jualan dan penting menjaga diri sendiri.. senantiasa motivasi diri sendiri dan jangan mudah mengalah.. Just do it .. move and u archieve want u want



5. Hargai Downline dan Support
walaupun kadang - kadang.. downline menyakitkan hati.. meminta ini dan itu.. kita kena tahu juga tentang punca rezeki dari mereka dan kena hargai mereka.. kalau benar dia bagus dan dapat jualan yang banyak.. hargailah dia.. seadanya.. beri recognition pada dia.. terus motivasi dia dengan pemberian tanda hati.. kalau dia hati senang.. kita pun senang..


so.. untuk anda semua.. semoga berjaya..

No comments:

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang