Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Sunday, April 10, 2011

Kenapa SAYA mahu ke BEIJING

salam..
bila di umumkan trip nak ke Beijing oleh stokis.. aku jadi agak sedih sebab masih baru dan tak ada apa apa sales lagi..
aku ingat lagi.. masa tu dia cakap..
"siapa mahu pergi BEIJING?.. angkat tangan"
aku pun saja je lah angkat tangan..
"ohh Syam.. u masih belum boleh peergi lagi.. maybe next trip".. kata dia..
aku pun jadi malu sangat dan rasa kecik sangat.. sebab aku tak layak dan angkat tangan..
yelah masa tu..
1. baru masuk.. jadi consultant..
2. baru 2 kali pergi assembly..
3. sales baru 2 ribu jer..
4. tak mungkin capai sasaran.
5. yang boleh pergi director sahaja..
5. kalau nak pergi juga kena bayar RM6800 katanya..

Jadi , aku pun malu malu alah jer..
balik dan terus cuba cuba buat bisness nie macam biasa..
order semakin banyak dan banyak dan banyak dan banyak..
aku memang seronok gile..
memang nak jadi director pun nyawa nyawa ikan.. sebab aku buat sorang sorang
first month aku cuma capai RM 6 ribu jer kot.. semua sales aku.. masa tu cuak gak nak cari 15 orang.. siapa agaknya aku nak letak
modal pun harap gaji jer dan rolling duit orang bayar..
yang hutang dan buat buat lupa pun ada sampai sekarang..
so sad kan orang yang berhutang..

2 bulan aku buat sales nak jadi Director.. masa tu aku pun pergi daftar esta jadi DIQ.. aku pun DIQ..
esta ini downline aku yang cukup hebat jugak !!.. dia punya downline dia.. macam Kak Zailina di pahang.. memang supperrbb bagi sales kat dia.
aku masih tak leh amek sales dia.. dia sama sama DIQ..
akhirnya aku berjaya jadi DIRECTOR pada bulan Disember 2010
memang mencabar dan banyak aku korbankan..
bekerja siang dan malam nak carik sales..

akhirnya.. aku berjaya jadi director dan start bersemangat nak buat sales..
entah macam mana.. wujudlah 2 orang lagi downline aku yang HEBAT gilerss... MIOR dan Zahrine..
yang bestnya.. kedua - dua mereka.. buat director dalam masa sebulan sahaja,... fast track.. dan rekod dalam organisasi.. dan SALES aku bulan tu mencecah RM 58,000.00
memang mengujakan dengan 62 orang downline baru !!.. fuhh dasyat juga..
aku terus diiktiraf naik dan loncat pangkat dari DIRECTOR ke 3 STAR Director..
tak lalupun 1 Star Director..
memang best aku rasa..
sebabkan aku buat sales 1 bulan dengan banyaknya.. aku terus layak nak ke BEIJING..
rasa macam mimpi pun ada..
aku dapat capai sasaran dalam masa 1 BULAN sahaja..
ini semua sebab Allah nak bagi rezeki kat aku... nak bagi lebih kesempurnaan dalam hidup..
lagi sebab kejayaan ini..
1. DOWNLINE Director yang hebat dan dasyat.. ESTA, Zahrine, Mior, Nazirul dan Flora..
2. downline lain yang mantap jugak.. macam AWIND, Kak Zai esta, geng - geng MIOR (farah, miji, kamal), hyqal, dan ramai lagi 
3, pelanggan - pelanggan kat Opis , internet dan kat mana sahaja..
terima kasih sebab belikan TIKET ke BEIJING kepada saya..

saya akan pulang dengan SEMANGAT !!




No comments:

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang