Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Thursday, February 17, 2011

Bual - Bual Pagi di Gerai Nasi lemak Makcik yati Berbaloi

salam..
entah kenapa hari ini aku nak menziarah makcik yati.. mak sedara aku yang mak aku sayang..
kira makcik aku nie baik sangat
dan dia suke memasak..
aku datang je kedai dia.. terus aku pun di jamu nasi lemak yang maha best..
bila dah 30 minit aku duduk..
aku start lah keluarkan katalog tupperware..
dan ringan jer mulot aku nie nak suruh orang beli kueh..
pastu.. terus aku hulur katalog berharga RM 0.50 tu.. memang harga  2 biji nasi lemak. tapi berbaloi sangat
dari seorang makcik.. terus.. datang sorang sorang.. mungkin suara aku nie macam speaker
punya lah kuat..
nak dekat 7 orang makcik berkumpul depan aku..
semua suri rumah dan dah beli tupperware ngan makcik aku dalam 300 - 500 hinggit
kira kaya jugak makcik makcik nie..
tak sangka.. dok umah pun memang banyak duit
dan rumah flat plak tu..
hairan jugak..
umah banggo dan kondo yang kat taman melati.. pun nak berkira sepuluh sen..
baru lah aku sedar.. yang yang kaya.. memang akan lebih kedekut...
yang pemurah nie.. hidup bahagia dan sederhana..

oh ya... lepas tu..
aku pun mulalah silat bahasa..
abis semua makcik nie.. aku rapor dan pujuk jadik ahli.. dah 7 orang tu. 3 orang isi form terus dan 4 lagik.. nak isi masa buat party..
rata - rata memang tak ada bagi alasan.. nak tanya suami..
sebab kuasa duit dan beli .. kat tangan diorang..
jadi aku pun menawarkan lah nak masak pizza
memang diorang excited gile dan menjadikan umah makcik aku lokasinya..
bila aku cakap.. siapa yang jadi tuan rumah aku kasi hamper..
masing masing plak nak jadi tuan rumah..
lepas tu.. makcik yang seorang nie.. rumahnyer baru siap tambah depan..
dia menawarkan diri.. maklumlah nak hamper..
so.. sabtu nie..
aku buat demo piza dan ayam golek.. lola akan masak ayam golek..
aku akan all out punya.. walaupun sabtu ni.. aku ke USM penang..
tetap aku semangat nak tambah pendapatan..
insyallah.. sabtu ini pasti ada rezeki kalau ini aturannya..
alhamdulillah


inilah fryer yang bakal aku promote dan wok yang aku dah beli 10 unit.. bakal aku bawak untuk buat jualan panas..

No comments:

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang