Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Friday, January 21, 2011

TIPS minggu ini.. : Hati - Hati memilih Upline

salam.
malam ini bersemangat plak menulis
selepas berkenalan ngan UMI : dari organisasi lain.. khabarnya dari kelantan..
banyak juga yang saya pelajari
kami bertukar - tukar resepi dan pengalaman..
UMI memang director yang sejiwa dengan saya..
kami berbual tentang UPLINE..
ye lah.. kami dapat UPLINE yang senantiasa prihatin tentang downlinenya..

seperti saya,.. Kakak sayalah UPLINE saya
bermula dengan tolong dia sebar katalog.. dia terus ajak masuk dengan sponser untuk saya..
kata dia.. saya nie muka meniaga..
dari situ saya seronok sebab dia tak pernah PAKSA..
saya memang tak suke dipaksa.. tapi kenkadang terpaksa..
bile terpaksa tu lah kerje jadi tak best
buat tupperware ini kena ada JIWA..
untung awal awal memang sikit
tapi bile dah jadi director memang puas..
saya buat director 2 bulan dan bulan pertama hanya 4 ribu jer..
tapi bulan kedua .. saya dah dapat 20 ribu..
memang ajaib..
saya pun bertuah dapat kawan kawan yang hebat sebagai downline saya..
dan kawan kawan dari facebook..
hampir 50 orang downline saya dari facebook.. 12 orang dari indonesia dan seorang Qatar dan seorang Singapore..
semua hasil cit cat facebook..

oh ya.. berbalik pada cerita asal tentang memilih UPLINE..
anda semua kena tahu 5 perkara sebelum menceburi bidang ini.
inilah antaranya yang mungkin anda perlu lihat

Tips memilih Upline

1.  Hubungan Rasa
pastikan Upline anda pernah tengok muka dia.. walaupun sekadar di blog.. kalau upline yang malu malu tak nak tunjuk muka sebab muke dia aala ala artis.. baik lupakan sahaja.. sebab kita nak tengok muka upline.. dari mata turun ke hati.. bukan apa.. takut kena terpedaya dengan skim cepat kaya plak..

2.  Mesra dan Over
 perkara kedua nie memanglah agak gile bile saya cakap.. upline perlu mesra dan mungkin lebih baik kalau dia over sikit. bukan apa.. kalau pergi meniaga atau buat party.. nak ke anda party jual tupperware macam party ujian memandu.. semua jadi takut.. kita nak upline tunjuk cara dan buktikan ke mesraan pada orang lain.. saya pernah jumpa upline orang lain yang garang - garang dan tak mesra.. asyik paksa orang buat tu buat ini.. dia ingat mudah ke nak buat sales.. mahu terkoyak tekak baru boleh jual 1 barang. upline kepada memahami..

3.  Fahami Situasi dan tak paksa
inilah tips paling pokok sekali. Tak paksa orang.. Upline yang paksa - paksa ini memang tak best.. kita jadi rimas dan mungkin boleh putus asa.. upline kena faham kalau dia berada ditempat downline.. kenkdang downline kurang mahir nak closing barang. jangan dia ingat mudah nak jual barang.. saya sendiri.. memang rasa macam nak terkeluat anak tekak.. terpekik buat party.. nasib baik berbaloi.. so, kesimpulannya upline yang faham downline nyer akan boleh bagi downline kebebasan sikit.. bagi kata - kata peransang.. buat ransangan dimulot suruh buat sales


4.  Pemurah 
ini pun satu cara nak tengok upline nie hebat atau tidak..
kalau cabaran yang upline lancarkan downline dapat capai.. jangan tipu downline.. bagi dia recognition.. yelah.. apa lah sangat kalau belanja kopi pun.. tapi downline pun.. jangan asyik mintak jer.. pokai upline.. maksud saya.. upline kena jangan berkira.. bagi katalog 1- 5 buku udahlah.. motivasi.. lain kena beli sendiri.. kalau sepanjang hidup ngan bisness tupperware langsung tak bagi.. memang harus Quikk jer.. saya sendiri.. ada jugak dapat recognition dari stokis lain.. tu yang saya nie kenkadang ada stokis angkat la plak sana sini.. tapi Upline saya tak penah nak larang saya g tempat lain.. cuma kalau beli kat stokis dia.. dapatlah cabutan bertuah.. gitu lah cara tarikannya..

5.  Bersemangat dan Bermotivasi
hah !!.. buat bisness tupperware ini memang kerap kali down !!.. sebab kena reject atau tak berjaya nak recruit.. tapi itu biasalah.. kalau dapat upline yang bermotivasi dan anggap semua benda ini latihan.. kita mesti seronok dan akan lebih bermotivasi.. bayangkan kalau upline yang merungut memanjang.. kita memang lenyap la.. dari muka bumi tupperware ini.. harus cari yang semangat macam SAYA!!!

so.. saya tayangkan muka saya sepuas puasnya sekarang.. nak tengok tak?

harus bergambar ngan kotak sebagai bagai.. sebelum sesi fotografi

tidur pun ngan tupperware

 ini data belum siap lagi.. patutnya team sales 57 ribu.. dan comision RM 4300.. tapi upline dah tak sabar nak bagi anugerah


minum kopi.. adalah rahsia saya

 berpeleseran begini pun boleh dapat downline.. atau recruit..

 10 helai baju raya.. hasil untung bulan pertama niaga,, ada dalam 2 ribu untung runcit.. TQ kak Nora

jeng .. jeng.. jeng.. inilah saya yang dah semakin beruban... uban Tupperware..

3 comments:

Anonymous said...

Slm encik,sy sgt berminat nak memiliki kedai tupperware supperware tomey macam encik,adakah sy perlu jadi stokis utk buka kdai cm ni atau ahli pn boley?minta tunjuk ajar sifoo....tq kamariah FB;kamariah abdullah

Tupperware Online Malaysia said...

kamariah.. saya sedia membantu.. boleh sms saya 012-3993947

✿niey◕‿◕rainiey ✿ said...

Klau nak jadi pengedar perlu daftar dan bayar yuran keahlian juga kew!??? Berminat dengan barang tuperware ni...boleh kew kalau nak jual secara on9 ???

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang