Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Saturday, January 22, 2011

Tips Lagi Minggu Ini : Memotivasikan Diri Sebagai Perunding Tupperware Hebat

salam..
bagaimana nak mengatasi masalah DOWN bile kena reject ..
selalunya kita akan rasa lemah semangat dan rasa nak berhenti meniaga..
JANGAN BEGITU CEPAT!!!..
jangan cepat mengalah..
jangan terlalu lekas putus asa..
anda perlu ikut TIPS ini untuk terus bermotivasi..

TIPS : 5 CARA Memotivasikan Diri Sebagai Perunding Tupperware Hebat

1. Lihat Masa Depan Yang Indah
 satu cara bila down atau kurang bermotivasi ialah dengan melihat future kita.. kejayaan yang bakal dicapai. pendek kata.. kita kena kuat beranang dan lihat akan datang kita nak berjaya dan memiliki apa yang kita nak.. nak rumah besar.. kereta besar.. dan nak isteri besar... oppss?
jadi anda perlu Visualise tentang diri anda.. pedulikan kena reject dan terus berlari untuk esok.. INgat !! bagi dan cabar diri anda untuk tempoh 2 tahun.. jika selepas 2 tahun masih tak ada kemajuan.. bermakna anda memang tak mampu untuk teruskan bisness ini. tapi kena bagi tempoh.. paling minima 2 tahun.. yang penting yakin cuba dahulu

2. Tulis kan Impian Anda
semua ada impian.. saya punya impian adalah nak bagi mak ayah dan family senang lenang.. nak bawak diorang ke mekah dan melancong sana sini.. malaysia pun tak pe.. bila anda ada cita cita ini.. anda secara sendirinya akan bergerak untuk mencapai cita - cita anda.. ingat lah !!.. tak ada jalan mudah nak berjaya.. jatuh bangun memang adat.. namun.. semangat untuk capai cita - cita tu kena kuat !!!

3. Jauhi virus negetif
memang virus ada dimana sahaja.. orang - orang yang membawa virus negetif ini emmang harus dijauhi. jangan sesekali tegur dia.. nanti melekat virus tu.. orang yang ada virus ini ialah orang yang cemburu kejayaan orang lain.. paling tepat.. bile kita tunjuk catalog.. dia mesti akan tarik muka dan cakap " i tak minat tupperware".. kalau jenis manusia nie.. memang kita kena kesian kat dia. sebab dia tak mampu nak jadi macam kita.. dan dia hanya cemburu dengan kejayaan kita dan sudah tentunya.. dia tak nak kita maju dalam dunia pernigaan ini dengan cara tak moh nak support bisness kita.. memang kesian orang tu..



4. Fokus pada satu barang --> Tupperware sahaja
inilah yang paling penting juga,,, kena fokus.. saya ada jugak tengok kawan kawan yang meniaga.. selalunya kena fokus.. kalau meniaga tupperware.. cuba fokus pada tupperware. ini tidak.. AVON lah.. cosway la.. macam macam lagii..
bayangkan.. kalau ramai isteri.. macam mana nak fokus.. sana sini tak tercekau !.. memang susah kalau bermadu perniagaan.. so, anda cuba fokus pada tupperware dulu yer..



5. Percaya dan berdoa
paling dasar ialah.. percaya.. yakin akan rezeki kita dan Allah akan senantiasa membantu orang yang berdoa dan berusaha.. anda kena yakin.. tak ada jalan mudah pada permulaan berniaga ini.. banyak pancaroba dan kena teguh berdiri.. walaupun seorang..
kekuatan kita adalah pada semangat dan hati yang kental !!.. anda hebat dan terbaik !!




ini antara gambar yang diambil pada hari isnin 24 januari 2011. dah 3 kali saya buat demo pizza.. nak praktis.. ye la.. mula ula depan orang yang kita kenal dulu.. malumlah.. nak praktis masak.. terima kasih kepada semua mentee saya..

No comments:

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang