Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Sunday, December 12, 2010

Lelaki pun Boleh Buktikan Jual Tupperware !!

salam
entry kali ini bukan nak memuji orang lelaki
tapi hakikatnya inilah..
selalu kita dengar perempuan masuk dan berjaya dalam kerjaya lelaki
tapi pernahkah anda fikir yang lelaki juga boleh berjaya dalam industri niaga yang dimonopoli oleh orang perempuan.
paling mudah contoh ialah tukang masak. kebanyakkan tukang masak sekarang ialah lelaki. tukang jahit pun sama..
dan kini saya sendiri berfikirkan yang LELAKi juga boleh berjaya dalam industri Bisness TUPPERWARE ini andai beberapa perkara diambilkira dan dipertahankan.

5 TIPS untuk Lelaki Berjaya dalam Industri WANITA

1. Belajar dari Wanita - Kehebatan orang pompuan dari segi produk knowledge - mereka memang expert untuk terangkan kehebatan barang. siap dengan mimik muka dan bahasa tubuh, sikit sikit bercakap.. ketawa. bile dah ketawa.. dia mengilai pulak.. itulah strategi orang pompuan

2. Elakkan rasa MALU - inilah kekuatan orang pompuan - dia tak peduli apa orang nak kata - bagi mereka - meniaga TUPPERWARE ini macam meniaga emas berlian - sebab bagi orang pompuan yang mencintai tupperware - tupperware ini satu kepuasan dan kekaguman. nak beli pun bukannyer macam beli bekas ais krim seringgit dua tu..

3. Ringankan mulot memuji orang lain - Tak salah kita menghargai orang lain kalau ia betul - pujilah customer kita dengan ikhlas dan bukan pura - pura. kalau dia memang wangi atau cantek - puji je lah.. cari HOT Button customer kita - haruss dia seronok dan terus jadi ahli Tupperware - tunjukkan yang kita memang mesra secara ikhlas. orang pompuan dan customer memang tak suka yang PALSU dan hipokrit. tak gitu?

4. Jangan takut buat silap - buat silap tu memang harus berlaku - kalau nak berjaya - banyak kesilapan - banyaklah yang kita belajar dan tahu - orang perempuan boleh berjaya sebab dia fikir - JANGAN buat silap kali kedua - dan lelaki harus mencontohinya

5. Jiwa kental dan tak usah mengalah - inilah senjata orang pompuan, walaupun kuat menangis - tapi api semangat tak pernah pudar - lelaki banyak tersangkut bila mudah putus asa.. cubalah jadi seorang yang kuat - kalau orang tak nak amek brouser atau katalog dari tangan kita, jangan give up - mungkin orang tu nak cepat - kita harus mengubah sesuatu bila tahu dia tak nak ambil - mungkin bagi salah ataupun senyum dahulu..


Inilah bebrapa TIP untuk anda - KAUM LELAKI untuk terus berjaya dalam industri TUPPERWARE ini.
Tahniah!!!



No comments:

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang