Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Tuesday, December 28, 2010

3 Tips : Mengekalkan Kekuatan Dalaman Perunding Tupperware

salam.
pagi ini bersemangat betul saya bangun..
seawal pagi saya menyiapkan diri dan memang terasa perbezaannya bila mana dah berkecimpung selama 5 bulan sejak bulan 8 hari tu..
teringat juga untuk memulakan perniagaan tupperware yang sebelum ini hanya didengar tentang Party Tupperware. Selalunya, saya memang liat nak bangun
tapi bila ada kerjaya dengan tupperware, hari hari semakin bermotivasi..
kita kena sentiasa kuat semangat.. anggapkan setiap perkara itu sangat istimewa..
oh ya.. saya gariskan 3 TIPS untuk mengekalkan kekuatan dalam sebagai seorang Dealer Tupperware

3 Tips : Mengekalkan Kekuatan Dalaman Perunding Tupperware

1. Positif sedari celek mata setiap hari
Awal - awal pagi selalunya kita bad mood dan rasa risau kalau rasa nak tidur lagi. liat nak bangun tu memang perkara biasa tetapi kita kena anggap setiap hari sebagai hari yang penting dalam kalender hidup kita..
bila kita rasa nikmat untuk menempuhi hari dan kita akan rasa masa tu akan bermakna..


2. Jauhi Racun perosak
Racun memang memeritkan.. sebagai racun perosak.. memang mereka akan tak senang duduk kalau kita berjaya.. adatlah.. kenkdang perasaan iri hati memang ada.. namun kalau tak dibendung.. ia akan jadi racin perosak.. orang yang buat kita DOWN... perli dan bagi ayat ayat yang tak best contohnya : "tak nak lah beli.. mahal " -- ayat biasa untuk mereka yang jelous.. padahal mereka ini nak beli.. tapi bile mereka jelous dengan kejayaan ini.. diorang mulalah nak melemahkan semangat kita.. jadi orang macam nie jauhi dan elakkan..


3. Pandang ke depan dan bijak mengurus masa
Harus pendang ke hadapan untuk kita berjaya.. cubalah bberangan angan untuk dapat award atau dapat naik pangkat dalam arena tuppeware.. bayangkan kita berangan untuk dapat cek yang besar.. beribu ribu cek kita dapat.. mahu tak kita akan berusaha lebih keras dimasa akan datang..


No comments:

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang