Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Saturday, May 9, 2015

Selamat hari minggu : Misi mencari keahlian tupperware baru

Links to this post
Salam

Saya membuka tirai malam dengan kata kata dari Dr Azizan Osman
Meh baca sikit

Saya mohon ambil tips yang diberikan dan saya kagum dengan Dr azizan nie sebab dia punya stamina dalam memberi buah fikiran dan memang hebat

Memang teruak dan saya nak sangat sertai class dia tu

Namun begitu
Saya yakin sebab tanpa usaha.. Kejayaan tak muncul
Angan angan bagus tapi harus seiring dengan usaha dan kegigihan
Nahhhh
Saya tak sabar nak cari ahli baru yang saya nak share tips kejayaan






Salam semua,

Alhamdulillah selesai Seminar Kuasai Potensi Diri 2015 lokasi terakhir di Shah Alam semalam. Saya doakan anda yang hadir di Shah Alam dan semua lokasi SKPD mendapat manfaat darinya.

Semalam juga saya telah lancarkan buku terbaru sayabersama Ustaz Hj Mohammad Asraff Ayob Al-Hafiz -"21 Formula Hidup Luar Biasa" terbitan Azizan Osman Publications Sdn Bhd yang telah mula berada di Pesta Buku Selangor minggu lepas.

Buku ini sangat lain daripada buku-buku terlajak laris sebelum ini di mana intipatinya lebih kepada penceritaan di dalam menyampaikan 21 Formula Hidup Luar Biasa di dalam mencapai kejayaan dan keberkatan dunia akhirat Insya Allah. Genre penulisan kali ini adalah lebih kepada menyerlahkan potensi kita untuk hidup luar biasa dan paksi utamanya adalah berkaitan di antara kita dan Allah swt, kekasihNya dan makhlukNya. Ini adalah di antara sebahagian intipati ilmu yang saya kongsikan di dalam seminar 4-hari Intensif Magnet Kekayaan & Kejayaan (IMKK).

Ilmu tidak percuma apatah ilmu yang diraih dari kepayahan jatuh bangun dan kesusahan bertahun-tahun sehingga ia terbukti ianya berkesan berulang-ulang kali. Ia memerlukan pengorbanan, jerih perih, pelaburan masa, tenaga, wang dan emosi. Ia melibatkan konflik, kontroversi, kegigihan dan kegagalan demi kegagalan serta kekuatan untuk bangkit lebih bersedia menghadapi cabaran seterusnya.

Saya ingin kongsikan dengan anda di sini "Sneak Preview" versi digital ebook yang boleh dibaca di link http://www.hidupluarbiasa.com.

Banyak perkara yang saya ingin kongsi bersama anda dan ada yang saya kongsikan dalam buku "21 Formula Hidup Luar Biasa" setebal hampir 400 muka surat ini. Antaranya adalah tentang kehidupan seharian kita, apa yang kita perlu lakukan untuk mendapatkan kehidupan yang berkat dengan kejayaan, kekayaan dan kebahagiaan.

Salah satu jawapannya adalah amalan baik dan disiplin harian yang konsisten.

Baca posting saya semalam tentang “Apakah 10 Rutin Pagi Yang Dilakukan Oleh Seorang Jutawan Akhirat?”

Jika kita ingin lihat samada kita bakal menjadi seseorang yang berjaya dalam jangka masa panjang, cuba perhatikan adakah kita mempunyai rutin pagi yang bagus, sihat dan produktif.

Salah satu perkara yang mengesahkan rutin pagi saya merupakan rutin kebanyakan mereka yang berjaya terutamanya jutawan ialah ketika saya bertemu Robin Sharma, penulis buku laku keras "The Monk Who Sold His Ferrari" serta billionaire pemilik Virgin Airlines, Sir Richard Branson di satu forum di Toronto baru-baru ini.

Di dalam forum tersebut, saya hadir bersama 140 orang yang berjaya di dalam pelbagai industri mereka dari 45 buah negara dalam dunia dan di kalangan kami merupakan multi-millionaire, billionaire dan philanthropists serta business leader.

Di antara perkara yang kami bincangkan atau kenal pasti adalah tentang apakah yang dilakukan oleh mereka yang berjaya setiap hari? Apakah perkara utama yang mempengaruhi kehidupan kami serta menjadi kunci penting untuk kejayaan kami dalam tempoh jangka masa panjang.

Dan di sini saya kongsikan salah satu perkara utama yang menjadi asas utama kejayaan mereka yang berjaya adalah rutin atau ritual mereka setiap pagi dan suka saya berkongsi dari segi perspektif rutin seorang jutawan akhirat (Dan mudah-mudahan dunia akhirat) :-

1. Bangun awal pagi seawal 4 pagi dan paling lambat 5 pagi (Sebab itu penting untuk tidur awal 9   malam selewat-lewatnya 10 malam)

2. Mandi kerana ia menyihatkan tubuh (Ini juga sunnah Nabi saw)

3. Solat taubat, tahajud, hajat dan istikharah (Ini rutin setiap awal pagi) / Solat tasbih 4 rakaat (Perlu bangun awal lakukan ini, sekurang-kurangnya 4 pagi) / Solat Witir (Dan ini perlu selesai 10-15 minit sebelum azan suboh)

4. Baca beberapa surah atau juz' Al-Quran atau amalan wirid-wirid yang baik sementara menunggu suboh

5. Berjemaah di masjid atau berjemaah bersama keluarga

6. Pastikan solat fajr 2 rakaat sebelum qamat untuk solat fardu suboh, ia adalah 2 rakaat solat sunat yang lebih berat timbangan amalannya dari dunia dan isinya (hadis)

7. Selepas solat membaca Al-Quran atau wirid-wirid tertentu sementara menunggu matahari naik untuk solat sunat Isyra' bila matahari naik.

8. Minum pagi / sarapan

9. Exercise untuk 30-60 minit (Mendengar bahan audio yang bagus ketika exercise)

10. Solat dhuha (Selepas exercise dan mandi)

Sekiranya anda belum mampu lakukan semua di atas, anda boleh lakukan mana yang anda mampu sebagai permulaan. Rutin jutawan bukan Muslim tidak banyak beza kecuali bab amalan kita sebagai orang Islam. Biasanya mereka akan lakukan meditasi seperti yoga atau taichi seawal 5 pagi dan exercise, membaca bahan bacaan ilmiah dan menulis perancangan hari mereka.

Saya mencadangkan anda menulis perancangan hari anda pada waktu malam sebelum anda berehat.

Ini hanya guideline untuk anda dan saya telah memulakannya sejak tahun 2001 lagi, cuma di perkemaskan over the years dan disesuaikan dengan tugas harian seperti ketika travel atau mesyuarat awal pagi.

Hidup kita yang best bermula dari awal pagi, ambil sarapan yang sihat dan makanan seperti raja di pagi hari.

*Ingat:-

1. Jika anda mahu membina hidup yang berkualiti, anda boleh mulakan sebahagian dari rutin di atas atau mengikut kesesuaian anda. Jika tidak mampu buat semua, jangan tinggalkan semua. Dan cuba lakukannya dengan baik terutamanya ketika hari cuti.

2. Jika anda bekerja, adjust rutin ini.

3. Kejayaan bermula dari rutin, habit atau disiplin over the years dan kejayaan tidak datang secara  insiden.

Jika baik amalkan, jika tidak abaikan.

Saya cadangkan anda kongsikan artikel dan ebook formula ini sebagai hadiah anda kepada 9 orang lain yang anda kasihi jika ianya bermanfaat untuk menghidupkan hati dan memperbaiki serta mencuci kolam jiwa mereka agar hati mereka sentiasa mendekati Allah swt dan lantaran itu akan menarik lebih banyak kasih sayangNya serta redhaNya. Jangan lupa share sebelum link "21 Formula Hidup Luar Biasa" ini dihentikan.

Sesungguhnya, melalui the ‘Power of Giving’, kita lebih bahagia memberi daripada menerima kerana terdapat banyak nikmat hidup dan manfaat dalam "Memberi". Insya Allah, lebih banyak amalan kita dalam "Memberi", lebih banyak Allah swt akan memberi kita keberkatan dan kenikmatan hidup dalam pelbagai cara. Ada keajaiban di sebalik "Memberi", rahsia yang hanya diketahui oleh orang-orang yang berjiwa besar. Cuba anda amalkan dan lihat perubahan dalam hidup anda.

Bagi anda yang bakal hadir program Intensif Magnet Kekayaan & Kejayaan (IMKK) dari 5 – 8 Februari 2015 di Menara PGRM Cheras, saya ucapkan Tahniah & Selamat Maju Jaya kerana mengambil langkah pertama untuk merubah hidup anda. Saya tidak sabar berkongsi segala ilmu dan formula-formula Kejayaan, Kekayaan, Kebahagiaan, Kesihatan dan Keberkatan dengan anda.

Jika anda perlukan sebarang maklumat lanjut, sila berhubung dengan team saya dan buat persiapan sebaik-baiknya sebelum anda hadir ke IMKK. Hubungi team di talian 03 – 5519 1260 (pada waktu pejabat)atau di 016 – 210 3090 / 016 – 2150 940 sekarang. Layari www.magnet2015.com bagi yang masih belum mendaftar.

Dan sesiapa yang berminat atau ingin membuat tempahan awal membeli secara borong buku "21 Formula Hidup Luar Biasa" untuk diedarkan atau menjadikan ini sebagai satu permulaan untuk perniagaan anda, boleh menghubungi Encik Fithri di 019 272 7551 (pada waktu pejabat). Insya Allah ia bakal menjadi buku laku keras sebagaimana Buku "Magnet Kekayaan & Kejayaan", “Kuasai Pemasaran Rahsia Menarik Pelanggan", "Kuasai Pemasaran Facebook" dan "Planet Bisnes Azizan Osman" semuanya terbitan Azizan Osman Publications Sdn Bhd (AOP).

Terima kasih kerana sudi membaca dan saya doakan semoga ilmu yang saya kongsikan ini dapat membantu anda dalam kehidupan dan perniagaan anda. Saya sentiasa doakan anda semua Kaya & Berjaya dunia akhirat.



Friday, May 8, 2015

Tips meningkatkan semangat kerja dan NIAGA : Strategi Team Power

Links to this post
salam semua..

hari ini nak share TIPS macam mana nak tingkatkan semangat kerja dan semangat niaga..
Kekadang kita rasa down sebab semangat tak ada
Jadi jom. Suntik semangat itu kembali..









Kiat Meningkatkan Semangat Kerja

Kiat-Meningkatkan-Semangat-Kerja
Berikut ini adalah Kiat Meningkatkan Semangat Kerja serta formula ampuh untuk mengembalikan dan meningkatkan semangat kerja Anda yang diracik Mirna Oktaviani, S.Psi,konsultan karier dari Experd Consultant.

KERJA ADALAH ANUGERAH

Kiat-Meningkatkan-Semangat-Kerja
Sadarilah bahwa pekerjaan yang Anda miliki sekarang anugerah yang tidak mudah diraih. Untuk sampai di posisi  sekarang, Anda telah melewati perjalanan panjang, menghadapi persaingan berat dengan sesama pelamar, rekan-rekan kerja, dan pekerjaan-pekerjaan yang membuat Anda mesti lembur. Jadi tidak ada alasan untuk tidak bergembira dan bergairah saat ini.

MENGINGAT KEBERHASILAN

Kiat-Meningkatkan-Semangat-Kerja
Hasil penelitian membuktikan, semangat kerja yang kendur bisa bangkit lagi seketika saat Anda mengingat keberhasilan yang pernah Anda raih. Kelenjar adrenalin akan lebih aktif bekerja saat Anda mengingat masa-masa indah termasuk keberhasilan. Efeknya mampu merangsang semangat, kreativitas dan kepercayaan diri Anda.

MINDSET POSITIF

Kiat-Meningkatkan-Semangat-Kerja
Visualisasi mendetail dan menarik mengenai pekerjaan yang tertanam di hati Anda, akan mendorong kecintaan terhadap pekerjaan. Dengan berpikir positif, Anda akan melihat tantangan sebagai jalan untuk meningkatkan kualitas diri. Pandai-pandailah bersyukur, masih banyak orang lain yang mengalami kesulitan lebih dalam dan mampu bertahan.

PUPUK RASA CINTA

Kiat-Meningkatkan-Semangat-Kerja
Bila Anda tidak mencintai pekerjaan, maka cintailah hal-hal yang berhubungan dengan pekerjaan Anda seperti gaji yang besar, lingkungan kerja yang menyenangkan, teman-teman yang baik, dan lain-lain. Hal tersebut akan jadi penyemangat Anda.

EVERYDAY IS A NEW DAY

Kiat-Meningkatkan-Semangat-Kerja
Mulailah pagi hari dengan senyum dan semangat. Jika pagi hari dimulai dengan semangat, biasanya Anda akan terus semangat sampai sore. Jadikan Senin ini berbeda dengan Senin minggu lalu, dan nikmati setiap hari sebagai hari baru yang penuh tantangan dan harapan.

TIDAK PERNAH BERHENTI BELAJAR

Kiat-Meningkatkan-Semangat-Kerja
Seseorang mampu mempertahankan kreativitasnya karena terus berusaha menambah pengetahuan. Selain itu, kenikmatan dalam pekerjaan antara lain dipacu oleh kemampuan yang Anda miliki. Alangkah baiknya jika Anda selalu meningkatkan kemampuan, mengasah keahlian, dan mengisi pikiran dengan informasi atau ilmu pengetahuan terbaru.

COBA HAL BARU

Kiat-Meningkatkan-Semangat-Kerja
Misalnya ikut kelas capoeira, diving di Raja Ampat, bahkan jadi panitia kegiatan yang diselenggarakan perusahaan atau kegiatan lainnya yang dapat mengurangi rasa bosan dan tak bergairah. Temukan minat-minat yang membuat daya hidup Anda terang kembali. Sehingga kreativitas dan gairah kerja pun muncul.

MINTA TANGGUNGJAWAB YANG LEBIH BESAR

Kiat-Meningkatkan-Semangat-Kerja
Jika kehilangan semangat kerja karena pekerjaan yang monoton atau tidak lagi menantang, coba diskusikan dengan atasan kemungkinan mendapat tugas kerja yang lebih menantang atau mengajukan diri untuk terlibat dalam proyek baru.

MEMPERLUAS NETWORK

Kiat-Meningkatkan-Semangat-Kerja
Bergabunglah dengan grup profesi untuk memperluas jaringan sekaligus tanggap pada regulasi, tren, dan ilmu baru, yang berkaitan dengan profesi kerja Anda. Diharapkan hidup Anda akan lebih berwarna dan tidak monoton. Selain itu hal ini tentu akan bermanfaat bagi perusahaan maupun Anda pribadi.

BERGAUL DENGAN ORANG YANG BERSEMANGAT

Kiat-Meningkatkan-Semangat-Kerja
Senang belajar, optimis dan berpikiran positif. Sebaliknya, jauhi orang-orang yang sering mengeluh dan menurunkan semangat. Carilah inspirasi dari mereka yang memiliki gairah tinggi. Mereka bisa jadi inspirator yang menularkan semangat, gairah, dan rasa optimis.

SALING MENDUKUNG

Kiat-Meningkatkan-Semangat-Kerja
Suasana kerja yang komunikatif, saling meluangkan waktu untuk mendengar dan membantu akan menumbuhkan keakraban dan suasana menyenangkan, yang dapat meningkatkan semangat. Selain support dari rekan kerja, Anda juga bisa mendapatkan support dari keluarga, pasangan, atau sahabat.

UBAH PENAMPILAN

Kiat-Meningkatkan-Semangat-Kerja
Sesekali pakailah pakaian yang berwarna cerah atau dengan model yang agak berbeda dari biasanya. Atau potong rambut model terbaru. Sesuatu yang berbeda dapat membawa energi baru.

TATA ULANG RUANG KERJA

Kiat-Meningkatkan-Semangat-Kerja
Ubah tata letak benda-benda di meja, atur sandaran tempat duduk, jarak monitor, pencahayaan, suhu, warna, atau menambahkan tanaman. Suasana ruang kerja baru bisa membangkitkan semangat bekerja.

DENGARKAN MUSIK

Musik dipercaya dapat meningkatkan semangat, membuat rileks, bahagia, sampai menstimulasi pikiran. Tapi tidak semua jenis musik memberikan efek yang sama pada situasi tertentu. Dengarkan lagu yang sesuai selera Anda.

OLAHRAGA

Sekali-sekali tinggalkan meja, jalan keliling kantor, dan gunakan tangga. Biarkan otot dan tulang Anda bergerak. Cukup 10 menit, badan Anda segar kembali. Saat melakukan latihan fisik, tubuh akan mengeluarkan hormon ß-endorphin yang ditangkap oleh reseptor dalam hipothalamus dan sistem limbik yang berfungsi mengatur emosi. Peningkatan ß-endorphin terbukti dapat meningkatkan semangat dan perasaan energik.

ATUR ASUPAN GIZI

Perbanyak minum air putih, kurangi minum soda, makan cemilan yang sehat (misal: apel, salad, yoghurt, roti bakar dengan selai kacang). Studi dari Cardiff University menemukan, partisipan yang makan sereal tinggi serat di pagi hari, mengalami pengurangan kelelahan sebanyak 10%, alami penurunan tingkat depresi, dan memiliki keterampilan kognitif lebih baik.

PENGALIHAN SEMENTARA

Saat bekerja, Anda bisa baca koran atau majalah, bercanda dengan teman, atau nge-game. Ini adalah pengalihan sementara untuk mengembalikan gairah kerja. Ingat! jangan keterusan.

MAKSIMALKAN ISTIRAHAT

Manfaatkan waktu istirahat sebaik-baiknya. Dahulukan makan dan beribadah, setelah itu isi dengan kegiatan lain.  Seperti makan di tempat baru. Ambil jeda sejenak untuk beristirahat sebelum melanjutkan pekerjaan.

AMBIL CUTI

Lupakan pekerjaan, berlibur atau sekedar menikmati me time di rumah. Buanglah semua beban pikiran, rileks, dan nikmatilah waktu santai karena ini bisa memompa kembali semangat Anda begitu masuk kantor.

Tuesday, May 5, 2015

TIPS Tupperware : Menjadikan Diri Positif dan Maju Kehadapan dalam Business Tupperware

Links to this post
salam semua..
saya dengan bangganya.. saya persembahkan..
logo yang menjadi cover fb saya//

inilah dia cover yang saya buat ala ala wajah baru..


hari ini poster orang mengandung aku buat untuk menggalakkan downline recruite dan menggalakkan kita semua mencari orang.. dan ajak dia join.

sekarang.. semakin ramai orang yang nak mencari pendapatan dan ramai yang nak jalan mudah untuk kaya dan berjaya.. mereka langsung tak nak berniaga dan nak duit tu jatuh tanpa buat apa apa.. pendapatan pasif lah kata mereka.. 

kalau tak berusaha.. bisness apa pun sama je.. kita kena berusaha pada permulaam dan dan berjuang selagi ada nadi dijasad kita..

memang ada yang kaya raya dengan duduk sahaja.. tetapi kita mampu ke jadi macam tu.//. baik mereka suruh family members mereka.. mereka pun bertarung dan sungguh sungguh bertempur dengan masa dan tenaga nak berjaya.

saya yakin dengan bisness tupperware ini yang saya fikir ia sangat kena dengan minat dan semangat saya sebagai seorang yang memiliki dunia merketing..


syukur.. poster saya yang menarik orang utk masuk dalam whats app mendapat sambutan luar jangkaan.. insyallah minggu ini start untuk mula toturial...
jom join..


saya bersyukur kerana ramainya orang masuk berduyun ke blog saya ini dan dari merata rata datangnya.. inilah dikatakan usaha tangga kejayaan..


saya pernah guna poster ini.. cantek juga..
semoga semua warga TEAM POWER success.. insyallah..



ini antara motivasi yang saya boleh kongsikan..

5 cara atasi MASALAH ME RECRUIT new Consultant

1. Nak jelaskan kehebatan menjadi ahli
 inilah masalah yang saya rasa sangat leceh.. bile orang yang nak jadi ahli banyak bertanya.. tentang apa kelebihan nak jadi ahli. apa yang kita dapat bile jadi ahli Tupperware.. dan macam macam lagi.. tapi saya melayan mereka dengan cukup bagus dan menggunakan ayat ayat yang mengeluarkan aura yang positif.. memang akhirnya kini.. tak perlu saya nak bagi tahu apa kehebatan.. mereka terus kata nak jadi ahli.. nak nak bayar macam mana.. paling best,.. ada yang terus bayar dalam account dan terus bagi tahu.. memang mengujakan.. apakah mereka sudah explore sebelum ini dan memilih TEAM POWER sebagai team mereka.. dan saya cukup bersemangat sebab kini.. setiap hari ada sahaja orang msg nak menjadi ahli.. dan bulan lepas sahaja saya menerima lebih 45 orang jadi ahli baru under saya dan total organization lebih 120 orang.. bulan lepas dimenangi oleh Hyqal yang sangat rajin menyergah orang di kenduri kendara..
hyqal nie juru gambar kahwen,.. dan sangat expert bab me recruit..
* untuk ke tips seterusnya.. click dibawah ini... untuk ke TIPS 2 - 5..

TIPS SYAMPUTRA RAZALI : Istiqamah Berniaga Jawapan Kejayaan Dalam Tupperware

Links to this post
salam semua..

tahun ini adalah tahun ke 5 dan tak sampai lagi usia saya menjelang usia ke 5
saya merasakan masa bukan jawapan dan penentu kepada kejayaan tetapi
cara dan istiqamah kita dalam mencari jalan untuk berniaga itu adalah jawapnnya..

saya sedar banyak perkara yang saya lalui dalam menjadikan diri saya seorang SED diakhir tahun 2015 ini.. saya yakin juga seorang lelaki akan boleh bersaing dengan wanita jika ada keinginan yang mendalam..

bagi saya.. sepanjang pengalaman saya dalam bisness ini.. beberapa perkara yang perlu kita tahu dan kita jaga..

TIPS untuk BERJAYA dalam bisness TUPPERWARE

1 HUBUNGAN - dengan ALLAH. ibubapa.. adik beradik. downline dan upline...kawan kawan.. sesiapa sahaja

perkara paling penting adalah menjaga hubungan kepada Allah.. permintaan dan apa yang kita minta adalah pemberiaannyer.. disamping itu mak ayah perlu juga dipelihara ibarat harta paling bermakna.. sebab doa mereka yang memaknulkan hidup kita jadi sempurna dan hebat luar biasa.. dan hubungan anda kita dengan upline dan downline.. saya faham ramai yang adalah perselisihan paham dengan upline juga downline.. anggapkan salah faham dan buat sahaja macam biasa.. soal hati harus diketepikan.. semua orang buat silap dan maafkan dia dan insyallah dia pun akan maafkan kita.. apa pun kita haruslah berfikir dengan lebih waras dalam menimbulkan isu yang tak memberi apa apa makna..



2. KEWIBAWAAN - Integrity kepada perkara yang betul - walaupun tak ada orang nampak

perkara yang dikatakan integrity ini adalah kepercayaan kita melakukan sesuatu tanpa menunggu orang tengok. masa orang tak tengok pun kita melakukan perkara yang benar dan kita kena tahu.. kalau kita buat benda yang tak elok.. lambat laun jadi seperti monyet yang melompat dari dahan ke dahan.. akan jatuh juga.. hentikan perkara yang tak elok dan start melakukan perkara yang baik dan lurus.. ia akan menyebabkan mata mata orang akan memandang anda hebat tanpa sebarang kontroversi yang mencacatkan.. insyallah.. parut dimuka tak akan hilang tapi ia boleh diminimakan dengan makan berry gen


3. TEKAD dan ISTIQAMAH - bersungguh sungguh melakukan kerja dan mencari downlinbe serta sales walaupun rank sudah ED

perkara pokok dalam bisness adalah consistency dalam berniaga.. sangat menjadi keutamaan bila berniaga kita harus sentiasa mengekalkan  stamina dalam berniaga dan sentiasa memotivasi diri sendiri. ini akan menyebabkan kita akan sentiasa bersemangat dalam melakukan kerja.. insyallah.. recruite dan sales akan masuk berduyun duyun duyun.. dan saya sendiri.. walaupun dah rank ED.. still rasa macam baru masuk dan macam baru nak jadi director.. bersungguh sungguh nak membina empayar team power..


4. PANDANG POSITIF - apa sahaja perbuatan dan perlakuan serta apa yang kita fikir perlu suci dan poditif

perkara yang perlu diamalkan selalu adalah berfikiran postif.. melihat sesuatu dari sudut positif memang agak mencabar tetapi mulakan sedikit demi sedikit dan anda akan berjaya.. contohnya.. anda akan marah kalau stok habis.. dan kalau anda positif anda akan rasa " ohh hebat sungguh tupperware.. stok selalu tak ada.. laris dan ramai orang nak.. demand tinggi" ini menyebabkan kita akan atur strategi nak dapatkan modal dan stok awal...




5. SYUKUR DAN LUAR BIASA - senantiasa rasa rendah diri dan bertindak dilingkungan luar kotak dalam action yang dilakukan

perkara yang anda perlu rasa adalah.. rasa bersyukur kepada apa yang anda dapat dan anda perlu rasa kesyukuran ini kepada siapa sahaja yang berada disekeliling anda.. rai8kan mereka dan jangan lupa raikan diri sendiri.. dan bile anda rasa bersyukur.. anda adalah seorang yang menghargai.. namun.. jangan bersyukur dan bergoyang kaki.. anda perlu ada target untuk melangkah lebih jauh setiap hari dan mempunya daya peningkatan yang hebat.. baru lah anda akan... maju..




fuuhhhh.. lega juga dan taip Tips ini.. dah lama juga saya tak tulis tips.. ini.. semoga menjadi tips dan bantuan kepada anda.. terima kasih kerana sudi membaca...

salam sayang untuk semua..





























Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang