Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Wednesday, October 8, 2014

Recognition : Rahsia kejayaan dan inilah pelaburan untuk Berjaya

Links to this post
salam semua..
ramai yang tak mampu nak spend something dengan downlinenyer sebab dia kata.. dia sendiri tak untung
namun.. bagi saya.. pelaburan itu penting dalam perniagaan yang mana merupakan MLM kepada kita..

apa pun saya nak ucap tahniah kepada Director yang hebat.. Shafida.. yang mampu menganjurkan hari recognition kepada downlinenya.. bukan itu sahaja.. pelbagai aktiviti dijalankan untuk memesrakan antara ahli..
jom lihat gambar ini..












































Direktori Dewan dan Hotel : Kalau nak buat Makan - Makan atau Event

Links to this post
salam..
inilah dia saya.. dalam kepeningan..
nak buat event untuk anak anak downline.. tapi tak decide lagi tempatnya,..
harap harap berjaya lah hendaknya..

inilah faktor nak dapat tempat yang di inginkan..

1. nampak tempat grand
2. besar dan selesa
3. buffet
4. harga berpatutan
5. kalau boleh tapaw lagi best

so.. lepas cari macam nak rak.. inilah rumusan directori yang boleh saya kongsi..
sesiapa nak cube.. cube lah yer..



Dewan


1. Dewan Dr. Siti Hasmah

  • Sewa : RM 5 000
  • Phone : 03 - 21421332
2. Dewan Wisma Sejarah
  • Sewa : RM 1 750
  • Phone : 03 - 2681 5388
3. Dewan Masjid As Shafie Maluri
  • Sewa : RM 2 200
  • Phone : 03-9281 2472
4. Dewan Tabung Haji
  • Sewa : RM 5 000
  • Phone : 03 - 2161 0439
5. Dewan Gemala Sari Risda
  • Sewa : RM 6 000
  • Phone : 03 - 4256 4022
6. Senarai Dewan-dewan under DBKL (Klik Link ni untuk ke Website DBKL)
  • Recommeded Dewan DBKL
  • (Sewa dewan total termasuk depo dan karpet : RM1 600)
  • Contact Number HQ : 03 - 2617 6000
  1. Pusat Komuniti Bukit Damansara (Phone : 03 - 2095 4652)
  2. Pusat Komuniti Taman Tun Dr. Ismail (Phone : 03 - 7728 7591)
  3. Pusat Komuniti Lembah Pantai (Phone : 03 - 2021 3642)
  4. Pusat Komuniti Bukit Bandaraya (Phone : 03 - 2096 2317)
  5. Pusat Komuniti Taman Koperasi Polis 2 (Phone : 03 - 6187 2023)
  6. Pusat Komuniti Seri Petaling (Phone : 03 - 9018 7285)
  7. Pusat Komuniti Taman Ibu Kota (Phone : 03 - 4023 8641)
  8. Pusat Komuniti Taman Melati (Phone : 03 - 6185 0600)
  9. Pusat Komuniti Sentul Perdana (Phone : 03 - 4043 4076)
  10. Pusat Komuniti Bandar Manjalara (Phone : 03 - 7963 3815)
7. Dewan Sri Siantan, Selayang
  • Sewa :
  • Phone :
8. Dewan Beringin Taman Sri Gombak
  • Sewa :
  • Phone :
9. International Youth Centre Cheras
  • Sewa : RM 1 200
  • Phone : 03 - 9171 9204
10. Dewan Kastam, Kelana Jaya
  • Sewa :
  • Phone :
11. Dewan Puspanita KL - Jalan Hose
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 2142 1332 / 03 - 2148 2625 /03 - 2145 9424
12. Dewan Komuniti Presint 8, Putrajaya
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 8889 3600
13. Dewan Komuniti Presint 16, Putrajaya
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 8887 7000 / 03 - 8887 7669
14. Dewan Komuniti Putrajaya
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 8887 7112 / 03 - 8887 7000
15. Dewan Masjid Putrajaya
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 8888 5678
16. Dewan Masjid Wilayah Persekutuan, Jalan Duta
  • Sewa :
  • Phone : 03-62018780
17. Dewan Seri Endon, Putrajaya
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 8884 0300
18. Dewan Serbaguna Kg. Dato' Keramat
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 4256 4853
19. Dewan Serbaguna Jalan Tun Razak
  • Sewa :
  • Phone : 03-4022 3934
20. Dewan Besar UTM, Jalan Semarak
  • Sewa :
  • Phone :
21. Dewan Tan Sri Mahfuz Khalid (JKR, KL)
  • Sewa :
  • Phone:
22. Dewan Prima LJT, Taman Melawati
  • Sewa : (harga yg before ni state dekat sini, dapat dari blog lain. pergi check blog lain jugak yer. harga sebenar pergi tanya sendiri, berlagak nak mampus. - all in one package katanya.)
  • Phone : 03 - 4149 4440
23. Dewan Berlian LJT, Taman Melawati
  • Sewa : RM 5 000 (harga ni Sara yg cakap, kalau karang ada suruh remove harga, tiada kaitan dgn I - tp semua all in one package jugak)
  • Phone : 019 - 289 2752 (Sara)
24. Dewan Felda D'Saji (Phone : 03 - 2698 8302)
  • Dewan Gemilang Kelana Jaya
  • Dewan Felda Perdana Grand Ballroom
  • Dewan Merak Kayangan
  • Felda Villa Kuala Lumpur
  • Menara Kuala Lumpur
  • Peransang Templer Golf Club
25. Dewan Grand Hall Tun Rahah
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 2166 6006 / 03 - 2166 2002
26. Dewan Level 10 Maju Junction
  • Sewa :
  • Phone :
27. Dewan Sivik Petaling Jaya
  • Sewa :
  • Phone :
28. Dewan UIA
  • Sewa : RM 5 000
  • Phone :
29. Kampung Pengantin Kuala Lumpur
  • Sewa :
  • Phone : 016 - 555 8035
30. Dewan Risda Kuala Lumpur
  • Sewa :
  • Phone :
31. Dewan Centrum, Setiawanga
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 4251 8455
32. Dewan Jubli Perak, Shah Alam
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 5544 7071
33. Dewan Banquet MBSA, Shah Alam
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 5522 2762
34. Laman Budaya, Shah Alam
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 5510 5344
35. Dewan Cattleya PKPS, Shah Alam
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 5511 6700
36. Tropicana Golf
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 7804 8888
37. Kelab Komuniti Taman Tasik Cyberjaya
  • Sewa : RM 3 500
  • Phone : 03 - 8318 0008
38. The Club, Bukit Utama
  • Sewa : RM 3 750
  • Phone : 03 - 7725 5199
39. Selangor Polo Club
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 6157 0808
40. Kelab Golf Seri Selangor
  • Sewa :
  • Phone : 03 - 7806 1111
41. Dewan banquet UPM, Serdang
  • Sewa : RM 900 / jam

  • Phone :


  • 42. Dewan Seri Siantan, Putrajaya
    • Sewa : RM 8 500
    • Phone :





    Garden Wedding

    1. Taman Tasik Titiwangsa

    • Sewa :
    • Phone : 03 - 4023 8294
    2. Taman Tasik Permaisuri, Cheras
    • Sewa :
    • Phone : 03 - 9173 1571
    3. Taman Warisan Putrajaya
    • Sewa :
    • Phone : 03-8887 7000




    Exclusive Banquet Halls


    1. Sime Darby Convention Centre
    • Sewa :
    • Phone : 03 - 2089 3688 or call Izreen Abdullah (016-688 0014)
    2. Berjaya Times Square Suites & Convention Centre
    • Sewa :
    • Phone : 03 - 2142 3500
    3. Carcosa Seri Negara
    • Sewa :
    • Phone : 03 - 2282 1888
    4. KLCC Convention Centre
    • Sewa :
    • Phone : 012 - 284 6407 (Joyce)
    5. Duchess Place, Ampang
    • Sewa :
    • Phone : 03 - 4252 1800 / 017 - 210 8000 /017 - 211 8000


    Restaurants
    1. Seri Melayu Restaurant
    • Sewa :
    • Phone : 03 - 2145 1833
    2. Saloma Cafe, Jalan Ampang
    • Sewa :
    • Phone : 03 - 2161 0122
    3. Bora Ombak, Ampang
    • Sewa :
    • Phone : 03 - 4251 6303



    Hotels in Kuala Lumpur


    1. Concorde Hotel, Kuala Lumpur
    • Sewa :
    • Phone : 03 - 2144 2200
    2. Concorde Hotel, Shah Alam
    • Sewa :
    • Phone : 03 - 5512 2200
    3. Corus Hotel, Kuala Lumpur
    • Sewa : Pakej dari RM540++ per table
    • Phone : 03 - 2161 8888

    • Sewa :
    • Phone : 03 - 4043 7777
    • Sewa :
    • Phone : 03 - 7665 1111
    • Sewa :
    • Phone : 03 - 2693 9333

    • Sewa :
    • Phone : 03 - 2697 8888
    • Sewa :
    • Phone : 03 - 5633 8788
    • Sewa :
    • Phone : 03 - 8925 1111
    • Sewa :
    • Phone : 03 - 2141 9988
    • Sewa :
    • Phone : 03 - 2161 1111
    • Sewa :
    • Phone : 03 - 2147 1111
    • Sewa :
    • Phone : 03 - 2715 9000
    • Sewa :
    • Phone : 03 - 2264 2264
    • Sewa :
    • Phone : 03 - 4042 9888
    16. Le Meridien, Kuala Lumpur
    • Sewa :
    • Phone : 03 - 2273 7888
    • Sewa :
    • Phone : 03 - 2380 8888
    • Sewa :
    • Phone : 03 - 8949 8888
    • Sewa :
    • Phone : 03 - 8943 2333
    • Sewa :
    • Phone : 03 - 4042 5555
    • Sewa :
    • Phone : 03 - 8787 3333
    • Sewa :
    • Phone : 03 - 2162 2233
    • Sewa :
    • Phone : 03 - 2143 9898
    • Sewa :
    • Phone : 03 - 2032 2388
    • Sewa :
    • Phone : 03 - 2717 9900
    • Sewa :
    • Phone : 03 - 8023 3000
    • Sewa :
    • Phone : 03 - 2731 8333
    •  
    •  
    •  
     





     

    Tuesday, October 7, 2014

    Kenangan KOREA Mengusik Jiwa : Trip Tupperware Malaysia

    Links to this post
    Salam semua,
    selepas mengemas tempat kerje dengan jayanya
    saya pun terus memikirkan strategi yang nak dibuat bagi memantapkan rangkaian niaga saya..
    apa lagi.. menyambung hajat nak buat makan malam la jawabnyer..
    semestinya.. akan meletopp..

    sebelum mengemas

    selepas mengemas.. bersih dan tersusun kan...


    gambar masa muda belia.. masuk paper gituew...



    apa pun..  bile bukak PC.. teringat pulak zaman pergi KOREA .. masa tu saya seorang je yang ranking paling bawah.. iaitu 5 Star.. dan berjaya terpilih.. syok giler.,. memang sangat sangat seronok.. banyak tempat dilawati dan paling memberi kenangan melawat ke pulau jeju yang mana filem winter sonata diadakan.. memang chantek tempat tu..















    bile pergi trip ini baru rasa puas.. dan sangat sangat rasa diri dihargai.. setelah penat berniaga dan membanting tulang.. masa utk bergembira.. memang seronok dan KOREA sebuah negara yang sangat maju.. dan memang enjoy duduk dikorea selama 5 hari.. dan rasa nak lagi pergi trip dan insyallah saya akan terus mengorak langkah untuk berjaya !!.. yeahhh

    untuk anda yang nak tahu cara nak melancong.. jom call saya 012-3993947
    jumpa dikunming yer...

    Jana Pendapatan Anda

    Jana Pendapatan Anda
    Tips & Strategi

    Sembang - Sembang Tupperware

    Google+ Followers

    Komen Terkini

    Get widget here

    Follow lah SAYA

    Iklan Nuff Nang