Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Friday, May 1, 2015

RAHSIA RECRUITE RAMAI : SAYA SEDIA KONGSIKAN dengan TEAM POWER

Links to this post
Salam semua


SHARE TIPS RECRUITS RAMAI : SAYA SEDIA BERKONGSI RAHSIA KEJAYAAN DENGAN ANDA. AYUH !!! taip <SAYA MAHU> <NAMA><Upline> hantar ke 012-3993947
_________________________________________________________________________________

itu lah promo yang saya buat di facebook yang menampakkan ramai yang berminat untuk join dan saya sedia nak bongkarkan  rahsia ini untuk kemajuan TEAM POWER dan teman teman yang lain..
kali ini saya ingin kongsikan di whats app dan anda boleh bertanya dan mengutarakan cadangan dan juga pendapat anda. saya sedia menerima dan penambahbaikan yer..

saya yakin.. dengan rahsia ini.. anda bukan sahaja mampu untuk terus gemilang tetapi mencipta legasi baru dalam Tupperware ini..

ini adalah artikel saya tahun lepas dan saya ingin perjelaskan dengan lebih bagus didalam whats app








inilah kalau boleh saya berikan sedikit sebagai tips untuk anda sebagai panduan mengRECRUIT agar mudah dapat dengan jayanyer


Tips mengRECRUIT dengan jayanya dalam SeHARI ahli Tupperware
1.                       BIJAK MEREBUT PELUANG
Perkara pertama dalam meRECRUIT orang dalam Tupperware ini adalah kebijakkan kita mengambil peluang.. jangan salahkan pesaing yang bijak merampas downline kita sebab sikap kita yang tak berapa nak menjaga dia.. dan kita pun jangan lah merampas hak orang tanpa tuan puanya badan merestui.. dan kebijakkan kita merebut peluang itu bila dimana sahaja kita berada.. kita harus jadi sikit muka tembok.. manalah tahu yang kita recruit tu jadi mutiara yang bersinar.. dan TEAM POWER kini telah mencapai angka 27 orng Director dan mencecah 1200 orang dalam 2 tahun dan purata dalam sebulan.. kita Berjaya merecruit 100 orang downline.. dan ini adalah petunjuk tentang perkembangan rangkaian dan  network dalam TEAM POWER..  Alhamdulillah.. melalui TEAM POWER.. strategi dan tips yang kita kongsi membuahkan hasil
2.                       BERPADA – PADA MEMBERI TAWARAN GIFT
Adakalanye.. sebab nak bersaing dan terdesak.. kita menawarkan keahlian percuma dan kekadang saya lihat banyak betul gift yang diberikan.. abagi saya.. gift boleh disediakan.. tetapi harus tidak melampau.. saya ada pengalaman.. taja orarang masuk dan bagi hadiah lagi.. last last.. ntah kemana dia.. kenyang dan tak kembali.. siap berhutang lagi tu.. OMG.. memang mintak jauh lah.. lebih baik kita recruit dan bagi tanda hati yang berpatutan agar dia tak berapa sangat disogokkan dengan hadiah.. nak dapat sesuatu harus capai target.. dan sikap bersiang utk menjadi yang terbaik ini adalah dari sikap kita tak terlalu terhegeh hegeh sangat nak daftar downline.. jadi downline yang berkuality adalah downline yang mampu berdikari
3.                       TELUS DALAM BERKATA
Bila mengatakan sesuatu.. ayat tu memang la manis.. jangan terlalu manis.. contohnya.. beri harapan.. “saya lihat awak nie mampu buka stokes”.. padahal dia nak jadi ahli sebab nak dapat 25 %s ahaja.. jadi kena tahu dia mendaftar atas tujuan nak bisness atau nak guna sendiri.. jadi kena telus dan cakap sahaja.. kalau beli sendiri.. jangan la nak komisen plak.. sebab siapa yang berbisness je boleh dapat komisen dan kena ada 2 orng minima dan atas nama sendiri ada 500. Memang agak berat.. tapi dari situ kita tahu dia nie jenis berkira atau banyak songeh.. nak free itu.. nak free ini.. macam macam karang dia mintak nyer. Bahaya orang macam nie.. mintak jauh..
4.                       FULL OF KNOWLEDGE
Semestinya ilmu dan lengkap dengan info semua kita haru peka.. bile ditanya je.. kita terus jawab dengan confident nyer.. dan kita dah jadi kamus bergerak.. tapi kalau kita ragu ragu.. harus rujuk dengan yang pandai.. dan kita harus belajar dan senantiasa mahukan kebaikkan diri.. jangan plak bodoh sombong tak nak bertanya.. terus sesat jalan jawabnyer.. makanyer kena lah study sikit dan senantiasa practise utk explain marketing plan dengan new prospek kita. Bile dah lama lama.. harus kita dah master dengan katalog dan segala macam pertanyaan. Jangan takut.. semua orang yang baru, harus bermula dari bawah..
5.                       YAKIN DAN MEYAKINKAN
Tak dapat disangkal.. siapa yang paling yakin.. dia akan mendapat perhatian.. yakin ditunjukkan melalui nada bercakap.. dan ayat melalui perkataan.. gambar juga memainkan peranan dan testimony orang juga salah satu cara. Harus kena meyakinkan mereka yang nak masuk agar mereka rasa selamat duduk dibawah naungan kita.. jangan hanya beri janji palsu.. dan langsung tak peduli.. tapi kalau dia buat sales setahun sekali. Jangan la caring dia lebih lebih.. orang dah tak minat.. kita cube bagi dia berehat je.. bile dah terbuka pintu hadiah dia.. terus kita beri tips.. jangan paksa orang.. dan jangan sesekali menipu dia.. cakap je jujur.. sebab kejujuran itu pahit tapi ia adalah penawar kepada segala galanyer..


mendaftar ahli ibarat mendaftar surat beranak ahli keluarga

inilah dia kalau kita tak ada downline.. hah.. buat sales sorang sorang

 berdua kan lebih baik.. banyak faedahnyer

menunggu tu satu aktiviti yang menguji kesabaran

lepas berjaya sesuatu cabaran.. makan makan satu cara memberikan penghargaan diri sendiri

katalog jangan lupa bagi pada new dowline

tepi jalan pun boleh recruit kalau kena gayanyer

antara contoh hadiah utk new recruit

pulun lah menulis form bile dah ada ic

fokus untuk susun downline ada salah satu rahsia

kalau ada stiker lagi senang cerita

napkin presentation harus ada bile bertemu dengan downline
jadi jika anda nak jadi ahli..
segera call saya yer
012-399 39 47
Syamputra Razali

Thursday, April 30, 2015

Katalog Tupperware Mei 2015 - JOM beli belah

Links to this post
Salam
Jom tengok katalog tupperware bulan may 2015
Memang memukau dan hebat luar biasa


 





Sunday, April 26, 2015

Kisah penjual tupperware : nett item diserbu

Links to this post
Salam.. Malam nie ada kesah menarik nak kongsikan

Tengah hari aku g kenduri. Memang meriah gile 
Dekat je pun kenduri. Sebelah umah

Malam plk aku bawak family g makan macam macam.. Kak teh dan ina nak belanja.. Best gile

Gambar kak long x nampak plak

Pastu aku balik dan mandi...
Al kesahnya. Aku tengah mandi manda kat umah yang permai ini dan tetibe ada plak seorang makcik jiran aku dok dtg memalam. Baru je nak mandi lama sikit terus terbantut dibuatnya. Lalu aku pun bertanya..
"Iyer makcik jue.."
Makcik tu balas "engkau ada tupperware yang 35 hinggit tu.. Kau ada jual tak?"

Terus aku mengelamun.. Teringat kesah dia yang setiap kali aku jual.. Langsung x nak beli ngan aku. Katanya beli kat budak opisnya. Tetibe bile nak yang 35 hinggit nie datang plak kat aku..

 lalu setelah berangan seketika.. Aku membalas " saya memang dah abis jual dah cik ju.. Memang macam goreng pisang panas"

Aku pun menambah lagi "barang tu memang murah cik jue. Besar plak tu"

Dengan mengeluh dan aku tak tanya pun.. Terus dia mengadu " budak opis aku tu x nak jual kat aku plak. Dia jual sebijik 35 hinggit.. Dah beribu aku beli ngan dia.. Pot pek pot pek ... (Berleter)"

Aku yang sedang bertuala dan ala ala seksi nya terus pintas kata kata dia "sabtu depan saya buat party kat umah saya nie. Dtg lah. Saya bagi special kat makcik ju"

Terus makcik tu macam nak terkam aku yang sedang separuh bogel nie dan berkata
"Bagus kau nie.. Tetap nak bagi aku hadiah walaupun aku tak pernah nak beli ngan kau"

Aku pun dengan bontot kembang dan tuala nak terlucut .. Terus cakap " ajak lah kawan kawan datang yer.. Oklah yer .. Saya nak sambung mandi nie"

Pastu makcik jue.... Terus cakap "baiklah.. Minggu depan yer"

Aku pun terus sambung mandi..

Thursday, April 23, 2015

Salam jumaat untuk semua warga peminat Tupperware

Links to this post
Pagi pagi lagi dah semangat..

Salam semua
Hari ini syukur sangat sangat seorang pelajar membantu aku untuk masuk kembali ke blogger ini

Memang baik budak tu.. Tolong dan tak minta pun balasan. So dapatlah aku menaip sepuas puasnya di blog ini

KPI aku kali ini akan merajinkan menulis. X kesah lah apa benda nak tulis.. Oklah
Aku nak cerita kesah kehidupan aku nak meniaga tupperware nie. Semoga boleh jadikan inspirasi semua

Oklah.. Tahun ini menjangkau tahun ke 5 aku dalam bisness nie. Agak lama kuga.. Dari orang biasa dan kini alhamdulillah. Bolej beli rumah dan macam macam lagi.. 

Sementara minyak kete diisi.. Sempat aku makan ais krim padelpop

Teringat zaman dulu dulu memang susahnya nak dapatkan padelpop nie. Sebab agak mahal dan  meleleh air liuer je la. Skrg .. Aku rasa seronok dengan usaha keras yang berbayar dengan pendapatan 5 angka setiap bulan melalui tupperware.

Aku pun nak buktikan pada semua yang aku mampu berjaya dan kekal hebat dan memang ia sangat mencabar tapi kita kena sukakan cabaran kalau nak berjaya

Untuk anda yangvtak tahu lagi. Saya seorang tenaga pengajar MARA dan saya bekerja dari jam 8-5 setiap hari dan saya spend 10 minit sahaja utk bisness ini utk tracking dan motivasi ringkas


Makan tengah hari dengan nasi brown yang sedap sunghuh


Actually macam x cukup tido sebab semalam bantao IMAX cerite avengers. Nasihat aku.. Kena ada tido cukup kalau tak. Aku tertido..

Testing 1 2 3

Links to this post
cubaan..

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang