Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Monday, August 29, 2016

TIPS NIAGA TUPPERWARE : Soal Anak Anda !! Online lah sekarang !!

Assalammualaikum..
apa khabar semua pembaca blog saya..
esok nak merdeka..


agak agak.. ada rasa merdeka tak dapat diri.. tengok orang lain.. dan BERJAYA.. kita masih ditakut lama.. masih mengendong katalog sana sini dan jual eco botol sebijik sebijik.. kita sebenarnya tak berkembang lagi.. kita mungkin bertahan dan orang yang baru join dah mencanak rank up..
semuanye.. sebab

PERASAAN --> NAK atau TAK NAK..

hati kata nakkkkkk.. tapi action kita tak mencerminkan nak..
update facebook seminggu sekali..
katalog x nak beli..
mulot senyap..
dan asyik menunggu downline beli barang dan kita marah marah sebab downline tidur..
downline adalah cerminan kita.. 
kalau kita pun suam suam.. mereka lagi tak semangat
peluang dah ada depan mata..
tapi kita masa berlengah lengah

tu lah dia.. kita masih tak KUAT dari segi NIAT dan matlamat..
baiklah.. saya nak ungkit tentang sebab "KENAPA KITA NAK NIAGA?"
... nak kaya?..
sebab apa nak kaya.. nak enjoy sana sini.. melancong?..
atau nak tabur duit tepi jalan begitu sahaja..

baiklah..
CUBA BAYANGKAN..


Image result for anak kecil
"anak anak u olz berjaya dalam SPM dan layak ditawarkan ke UNIVERSITI dan anak u olz suke giler.. tetibe bile tengok yuran pengajian.. terus rasa down.. pinjam sana sini kat saudara mara .. semua tak dapat.. duit saving langsung tak ada.. nak pinjam along pun.. along tak bagi.. sebab tak ada benda nak cagar..

akhirnya.. anak u olz tak dapat daftar ke universiti sebab u olz ingat dapat PTPN dan bantuan MARA lagi.. padahal sekarang semua kena sendiri dan tak ada bantuan dah..

u olz sebagai ibu bapa mesti buntu.. sebab tak tahu lubang apa lagi nak dapat duit.. nak cagar umah pun.. umah sewa.. 10 tahun lepas.. buat bisness.. melompat lompat.. buat bisness jual tupperware dah okays.. tapi malas.. dan sana sini nak buat bisness.. akhirnya.. u olz kais pagi makan pagi.. dulu meniaga.. semua malu.. malu nak all out.. malu dan semua serba alasan.. tak pandai lah.. tak tahu cakap la.. dan akhirnya.. tak ada pun dapat apa apa.. bertahun tahun niaga tapi tak nak hasil.. "

Jadi.. kalau anak anda tak dapat sambung belajar.. ITU salah siapa??

TAK KESIAN KER ANAK ANAK kalau mereka tak dapat sambung pengajian.. sebab salah kita yang tak sediakan keperluan untuk sambung belajar..

TAK KAN kita nak jawab kat anak " Tak ada reseki nak.."
dah bertahun anak u olz terbongkok bongkok.. last last u olz jawab macam tu je..

memang kita layak ke bergelar IBU??
kita tak cuba habis baik dan kita tak tengok masa depan anak kita..

TERGAMAK ker kita nak tengok anak kita masih jadi KULI .. bekerja dan diperah keringat untuk gaji yang ciput.. minta maaf lah kalau saya lantang sangat..

bapak saya sendiri seorang PAK GUARD..
ayah saya cakap " kalau nak jadi macam ayah.. TAK YAH belajar..."
dan ayah saya sanggup sambung kerje kontrak selama 5 tahun sampai umur dia 60 tahun sebab nak duit .. supaya boleh bayar duit makan saya di UNIVERSITI dulu.. kudrat dia pun dah tak larat.. tapi dia nak jugak keje sampai 60 tahun..

kita yang masih muda.. tak nak kerja kuat pun.. kita masih teragak agak.. sebab kita penuh alasan !!

jadi.. ayuhlah kita sama sama start untuk bertindak !!

 Inilah promo saya.. untuk bulan ogos 2016. jom sahut cabaran



 inilah mak dan ayah saya.. yang banyak berkorban dan saya akhirnya.. dapat juga mengakhiri pengajian saya...


inilah Team saya.. TEAM POWER yang sangat sangat POWER jiwa dan minda..


jadi.. saya nak share sikit tips.. untuk lebarkan rangkaian..

tipsnyer..
"jangan sibuk menjual aja"..

- boleh share tips..
- boleh share kejayaan 
- kita educate orang dengan asas asas kehidupan..


ini saya nak share yer..
harap bermanfaat yer..


TIPS : 5 Sifat Mereka bertahan dalam bisness Tupperware


1.       Semangat buka Biznet
Jika anda seorang yang kemaruk nak buat biznet setiap hari dan paling best.. menunggu pukul 9 pagi bagaikan menanti berbuka puasa.. dan jika anda hari hari nak buka twbiznet tak henti henti.. dalam sehari asyik nak buat biznet dan asyik tengok team sales dan komisen.. anda adalah seorang yang ada keinginan dan bakal Berjaya. Semangat nak buka biznet ini adalah nadi kita setiap hari dan kita akan kenal pasti siapa yang berpotensi dan benar benar nak buat bisness.. dan seorang director.. kena selalu dan kerap bukak twbiznet ini sebab nak tengok account atau sales yang dibuat.. paid atau UNPAID.. dan bile kita rajin bukak biznet.. kita akan boleh tahu siapa yang akan dapat hamper dan kita pun kenalah hargai mereka.. yang sales sikit atau ciput.. jangan terus dilupakan.. kena lah juga bagi galakkan.. sebab dia pun berhak utk maju.. cume perlu bimbingan kita..

2.       Beli Katalog 200 keping
Katalog adalah “kedai bergerak” yang boleh dibawa kemana mana.. tak perlu nak sewa mahal mahal kedai.. dan hanya bawa katalog yang berharga RM1 itu sahaja kemana mana.. kalau kita beli 200 unit.. kita hanya beli ngan RM0.60 sahaja.. dan kalau beli 200 unit.. hanya RM120 dan dapat beli level gift dengan harga 11.80 dan 15.90.. sangat berbaloi.. dan kalau kita jual.. boleh cover kos katalog tu.. berbandingan beli 50 unit je.. ala ala tak berapa berbaloi.. kita boleh kongsi.. kalau banyak sangat… pakat share ngan kawan kawan.. ala alas orang 50.. dan share 4 orang.. katalog yang bebanyak dulu kalau tak abis.. jangan terus dibuang.. buat edaran dan bagi je sapa sapa kat mana mana yang u olz nak.. rajin dan tidak sahaja..


3.       Kemaruk Level gift
Jika anda jenis yang menjerit bila buka katalog baru.. anda jenis yang positif… semalam saya ke stokes.. seorang director.. dia kata kat kawan dia.. katalog kali ini macam tak best la.. katalog kali ini tak hot la.. saya dengar je dan beristifar.. setiap katalog yang Tupperware keluarkan.. memang aka nada kehebatannyer.. kalau barang tu tak berapa nak laku.. dia akan keluarga leaflet dan promosi sehari dan macam macam lagi.. memang sebenarnyer Tupperware nak bantu juga director dan consultant untuk dapat komisen.. seperti katalog oktober 2013, punyalah best set botol susu dan macam macam lagi yang best.. kita kena fikir positif.. kalau asyik dok mengharap barang yang kita nak.. terpaksa lah kita bukak kedai Tupperware sendiri dan buat katalog sendiri yang kita suke nak jual.. so.. anggaplah itu cabaran pada kita..   jadi kalau anda jenis yang kemaruk nak buat koleksi level gift.. anda akan bertahan dalam duania Tupperware.


4.       Update facebook dan ada blog
Nak tahu dia nie serius niaga.. dia kena ada facebook dan juga start ada blog.. sebab kalau dia nak jadi macam dulu dulu.. bawak Tupperware dan jual dari rumah ke rumah.. boleh jer.. tapi larat ker,. Kita kena gunakan medium internet dan kemudahan dunia tanpa sempadan.. sebab dimana mana orang berada.. kita just duduk dirumah pun kita masih boleh business.. kekadang saya sedih tengok kebanyakkan orang yang pandai guna facebook.. tak nak menggunakan medium tu sebagai salunan perniagaan.. alas an “tak pandai bercakap” .. “tak pandai nak niaga”.. tapi kalau dah hutang keliling pinggang.. yang tak pandai pun jadi pandai.. yang tak tahu jadi tahu.. memang nak memulakan sesuatu agak susah dan payah.. tapi itulah resam nak Berjaya.. ada susah dan payah.. halangan itu jadi kekutan kita.. dan orang yang Berjaya.. bukan sahaja mengatasi masalah.. tapi Berjaya menukar masalah kepada nilai positif..


5.       Kit Beg, Reben dan Gift jadi bantal tidur
Reben, gunting dan hadiah adalah 3 perkara yang perlu disediakan didalam kereta..  bukan saja saja.. bile kebetulan jumpa prospek yang jadi ahli secara terus.. kit beg dah ada kat kete dan terus amek reben dan balut hadiah. Sememang nak membezakan kita dengan orang lain adalah branding diri kita.. kita perlu lebih sedikit bukan sebab hadiah tapi cara kita memberikan service.. info dan strategi kena cepat dan kita harus berjuang untuk mencari sesuatu yang dirasakan mustahil.. Jom menghargai downline… hadiah yang kecil pun mereka suke.. betul tak?




















Pengorbanan adalah harga yang dibayar untuk mendapatkan kejayaan

Wednesday, August 17, 2016

CARA MEMULAKAN BUSINESS TUPPERWARE ONLINE : jom baca



Inilah kerja harian saya.. sebagai tenaga pengajar di KKTM Petaling Jaya. inilah sumber pendapatan saya.. alhamdulillah.. saya sayang profesyen yang tak boleh dijual beli nikmatnyer.. mendidik anak bangsa saya sendiri..


Ramai yang bertanya kepada saya
"LAMA DAH ENCIK BUAT TUPPERWARE INI FULL TIME?"
saya menjawab
"SAYA BUAT TUPPERWARE PART TIME SAHAJA.. HUJUNG MINGGU SAHAJA dan SEBELAH MALAM SAHAJA"
...
orang itu terus Krik krik krik..
...
Saya nak beritahu anda semua.. saya dah sejak tahun 2010 dan saya menjalankan perniagaan ini secara ONLINE 100% dan juga secara Part Time 100%.. saya cuba ada masa 1-2 jam pada sebelah malam sebelum tidur dan juga ada 4-5 jam pada hari sabtu dan ahad..
....
saya juga ingin seperti orang lain.. hidup berniaga dan hidup berseronok tidak ditinggalkan.. malah saya nak buktikan.. berniaga ONLINE dan duduk dimana sahaja boleh mencipta kejayaan..
...
saya juga nak BUKTIKAN.
------------------------------------------------------
1. Downline saya dimana sahaja.. namun mereka boleh berdikari dan berjaya.. downline tidak semestinya duduk dibawah ketiak upline tetapi berusaha dengan lebih smart untuk mencipta kejayaan
2.. Online business adalah cara paling mudah untuk mendapat sales yang berlori lori.. asalkan kita rajin..
3. Sales yang banyak tidak semestinya menjamin kita boleh kekal.. dan sebenarnya.. seimbang dengan pembinaan rangkaian niaga..
4. Saya nak buktikan.. lelaki juga punya nafsu untuk berjaya macam perempuan.. dan lelaki juga ada hak untuk berjaya.. sama dengan wanita walaupun business ini 90% dimonopoli oleh orang perempuan.
5. Saya nak buktikan.. SAYA YANG TIDAK PUNYA STOKIS.. mampu bersaing dengan orang yang ada stokis..


...
oleh yang demikian..saya menyeru anda yang nak menjalankan SIDE INCOME dan nak buat secara PART TIME dahulu..
saya nak share dan beritahu rahsia yang saya guna sehingga mendapat tahap sekarang ini..
...
Tips ini.. untuk anda yang benar - benar serius sahaja.. untuk join TEAM POWER..
....
ayuh !!
hubungi saya sekarang
012-3993947
saya memburu anda untuk membimbing anda menjana pendapatan..




saya tak pernah terfikir untuk on stage award yang cukup banyak ini dan saya bersyukur kepada Allah kerana memberi saya nikmat dalam mendapat kejayaan ini.. alhamdulillah..











jom la.. hari ini.. saya share dari artikel yang saya baca untuk kita dan manfaat bersama..

Sejak kos sara hidup semakin meningkat, ramai yang mula mencari cara untuk mulakan perniagaan sambilan tanpa kos ataupun dengan modal yang minima.
Alhamduluillah, beberapa minggu lepas saya ada terima emel daripada Tuan Irfan Khairi yang berkongsi satu formula mudah untuk anda yang nak mulakan bisnes secara part time di Internet.
Formula tersebut diberi nama Langkah 3P.

Formula Mulakan Perniagaan Internet Dengan Mudah

Ini adalah 3P yang terkandung dalam Langkah 3P.

P – Produk

P yang pertama semestinya adalah produk atau perkhidmatan yang kita nak jual.
Kalau takde produk, macam mana nak buat bisnes kan?
Untuk perniagaan sambilan, Tuan Irfan Khairi galakkan cari satu produk berdasarkan minat ataupun hobi kita.
Bila kita jual sesuatu yang kita minat, yang kita ada passion, biasanya kita akan lebih bersemangat and seronok.
Jangan terlalu mudah terikut-ikut dengan bisnes yang orang lain buat.
Contoh:
Kita nampak orang jual simkad macam best jer.
Macam senang jer dia dapat ratus-ratus atau ribu-ribu sebulan.
Itu dia…
Kita belum tentu.
Lagi satu cabaran kalau jual produk yang kita tak minat dan kadang-kadang tak pernah cuba pun adalah kita akan mudah putus asa bila gagal dapatkan jualan.
Saya sendiri pernah hadapi masalah yang sama dulu (2 bisnes tutup kedai tak sampai 3 bulan).

P – Platform

Bila anda dah tentukan apa produk atau perkhidmatan yang anda nak jual, tibalah masa untuk anda pilih apa platform yang anda nak guna.
Contoh platform (ataupun bahasa lain – channel pemasaran) adalah:
  1. Facebook
  2. Instagram
  3. Twitter
  4. Blog
  5. Email
  6. Minisite
  7. Dan banyak lagi…
Tuan Irfan Khairi nasihatkan supaya kita mula dengan platform yang kita dah biasa guna.
Contohnya kalau kita dah memang familiar dengan Facebook & Instagram, guna jelah 2 platform tersebut dulu.
Tak perlu bazir masa nak cuba buat website, blog, shopping segala bagai yang kita memang tak pernah cuba pun sebelum ini.
Bila dah maju dan nak berkembang, barulah kita explore platform-platform lain yang dirasakan sesuai untuk bisnes kita.

P – Pemasaran

Produk dah ada…
Platform pun kita dah pilih.
Sekarang masanya untuk kita mula mempromosikan produk kita.
Setiap platform ada teknik promosi yang tersendiri.
Cara promosi di Facebook, tak sama dengan cara di Instagram.
Kalau guna Blog, lagilah berbeza berbanding dengan media sosial.
Jadi pastikan anda belajar cara promosi yang betul untuk setiap platform supaya anda tidak membazir masa mencuba macam-macam teknik secara semberono.

3 Fasa Penting Dalam Pemasaran

Bila sebut tentang pemasaran ataupun Marketing, saya rasa tak lengkap kalau saya tak kongsikan ilmu yang saya belajar daripada mentor saya, Dr Azizan Osman.
Kata beliau, bila kita buat Marketing, ada 3 fasa penting yang perlu kita lalui.

Fasa #1 – Buat Orang Tahu @ Kenal

Fasa pertama dalam pemasaran adalah untuk buat orang tau tentang produk atau servis kita.
Kalau orang tak tau, memang confirmlah mereka tak akan beli daripada kita.
Jadi kena sentiasa fikir macam mana nak orang tau yang kita jual produk sekian sekian.

Fasa #2 – Buat Orang Ingat

Kalau orang sekadar kenal kita, belum cukup bagus.
Sebab apa?
Sebab manusia ni cepat lupa!
Jadi kita kena buat pemasaran secara konsisten supaya orang sentiasa ingat kita.
Antara contoh yang bagus:
  1. Colgate – Sebut jer ubat gigi, mesti orang akan cakap Colgate
  2. Maggi – Walaupun ada banyak jenama mee segera di pasaran, Maggi adalah yang sentiasa menjadi sebutan
  3. Pampers – Kalau nak beli diapers jer, orang akan sebut ‘Pampers’
Itu antara contoh hebatnya strategi pemasaran yang mereka guna pakai sampai dah jadi sebati dalam minda pengguna.
Kalau untuk produk kosmetik pula, boleh tengok contoh teknik pemasaran produk Qu Puteh Pamoga dan juga brand D’Herbs.

Fasa #3 – Buat Orang Suka

Kalau orang kenal & ingat jer belum cukup untuk buatkan mereka membeli.
Sebab…
Kajian membuktikan manusia membeli disebabkan emosi.
Kalau orang tu benci & menyampah dengan kita, macam mana kita nak harapkan dia beli dengan kita?
Sebab itulah dalam fasa yang ke-3 ini, kita kena buatkan orang suka dengan kita.

Macam Mana Nak Buat Orang Suka?

Antara kesilapan yang biasa dibuat oleh ramai usahawan adalah terlalu asyik menjual ataupun hard selling.
Kalau kita asyik nak jual dan suruh orang beli, orang akan menyampah & bosan.
Strategi yang betul bila nak menjual (dan nak kekal lama dalam pasaran) adalah dengan berkongsi.
“Never Sell, Always Share.”
Strategi Mulakan Bisnes Tanpa Kos
Anda boleh berkongsi…
  1. Tips-tips percuma untuk selesaikan masalah prospek
  2. Manfaat dan juga kelebihan produk yang boleh membantu prospek
  3. Testimoni & feedback pelanggan anda
  4. Aktiviti bisnes anda
    • Tengah packing & hantar barang (tak kisah banyak ke sikit)
    • Tengah layan soalan-soalan prospek (sambil anda kongsikan jawapan)
    • Baru dapat Whatsapp dari customer cakap barang dah sampai (dan customer happy sangat)
Bila anda kerap berkongsi dan kurang menjual, orang bukan setakat kenal & ingat anda sebagai penjual produk sekian sekian…
Tapi kredibiliti anda akan meningkat dan orang juga akan suka dan tak sabar nak baca perkongsian anda yang seterusnya.
Dengan erti kata lain, secara tidak langsung, anda akan mula mempunyai peminat.
Senang ke senang nak jual sesuatu pada orang yang dah minat anda?
Kalau tak percaya, cuba tengok betapa mudahnya artis-artis mulakan bisnes dan sekejap jer dah berjaya buat sales ratus ribu malah ada yang jutaan ringgit sebab mereka dah ada peminat.

Langkah 3P + 3 Fasa Marketing = POWER !!

Sebagai kesimpulan, saya ulang semula apa isi penting dalam artikel kali ini.
Langkah 3P untuk mulakan bisnes online:
  • Produk
  • Platform
  • Promosi
3 Fasa Marketing:
  1. Kenal
  2. Ingat
  3. Suka
Dan matlamat utama bila buat marketing adalah untuk mendapatkan fans ataupun follower.
Bila dah ramai fans, kita tak perlu jual pun orang nak beli.

Nak Lebih Banyak Ilmu Untuk Mulakan Bisnes?

Kalau anda rasa anda perlukan lebih banyak ilmu sebegini untuk mulakan bisnes anda, ini adalah beberapa program yang saya berani rekeman.

Kelas Facebook Marketing for Newbies

Hampir setiap bulan saya akan adakan kelas praktikal selama 2 hari, khas untuk siapa yang baru nak belajar buat bisnes di Facebook.

012-3993947 Syamputra Razali

Rahsia Niaga Tupperware Berjaya : Syamputra Razali buat pendedahan

Assalammualaikum.. apa khabar anda yang sedang baca
saya menulis kali ini setelah saya bangun awal dan terdetik nak menceritakan kisah saya yang mungkin u olz yang baca boleh mengambil sebagai pedoman dan sebagai motivasi untuk berjaya..
insyallah.. saya sedang juga belajar dan mengorak langkah mencipta kejayaan.. jadi cerita saya ini.. adalah cerita seorang yang sedang bergelumang yang mencari cahaya kejayaan..

baiklah ..
sebelum tu saya nak ucapkan terima kasih kepada anda yang membaca blog saya ini setelah blog lama saya pihak HQ meminta untuk menggunakan addres blog itu sebagai web mereka.. saya terpaksa melepaskannya .. di situ telah berjuta orang review dan masuk.. namun.. saya akur dengan keputusan hq untuk menyuruh saya menutup blog itu.. lalu saya menubuhkan blog ini...
ini addres yang lama.. kalau boleh buka.. alhamdulillah...

www.tupperwarebrandsmalaysia.blogspot.com

apa apa pun.. seseorang yang hidup pasti kena berwaspada dengan apa juga rintangan.. dan saya kena prepare benda yang suprise ini dengan awal agar tak terkejut beruk..

oklah u olz.. saya bagi balik dari Jubilee dengan 20 orang sahaja geng team power yang join dan saya hanya dapat sikit sahaja allocation kerana tiket memang sikit.. tapi tak pe.. sikit sikit pun berkualiti..

memang sangat sangat mengujakan.. bile tahun ini dapat on stage award COC dalam tupperware kategori ED.. memang sangat sangat seronok..

memang sesuatu yang sangat membanggakan bile on stage bagi menerima award yang betul betul berprestij... alhamdulillah/..



ini antara motivasi yang saya bina untuk diri sendiri dan saya nak ramai downline dalam team power akan pergi ke Bandung.. insyallah
 

 saya pun dah mula nak berikan training kepada new consultant saya untuk terus tahu mengira duit hasil dari tupperware... syukur mendapat sambutan..

 saya juga memang nak cari lebih ramai irang untuk terus bersama saya pandai melihat dari mana duit itu datang dan bagaimana nak menambah angka 0 pada jumlah komisen.

 saya juga cube berikan yang terbaik.. dan semua idea tu adalah dari ilham saya mengelamun,. hahahahha

 minggu ini adalah focus saya kepada genggeng yang duduk dikawasan kediaman saya dahulu,, insyallah akan terus mendapat potensi yang sebenar..
 antara poster yang saya suke adalah poster berfikiran positif ini.. memang sangat sangat baik nilainyer.. kita kena selalu berfikiran positif.. dan kita akan focus pada orang yang nak focus..
 inilah ganjaran yang saya janjikan untuk mereka yang lepas untuk ke bandung trip tupperware percuma.. insyallah.. sasaran 20 orang akan menjadi kenyataan..




  
niat saya.. kalau top 5.. nak hitamkan rambut.. dan nampak lain sikit kan.. tok uban dan muda sikit..


 ini gambar cari makan saya dengan honda civic yang saya sayangi.. sesungguhnya.. saya bersyukur menerimanyer...
 untuk yang belum yakin dan nak tanya macam mana saya dapat komisen yang lebat setiap bulan,.. boleh tanya.. saya jawab dengan sebaik mungkin


sasaran 1 bas.. inilah target saya untuk mereka yang ke bandung nanti.. insyallah.. mesti ramai yang akan berjaya,.,,




inilah product hot kat katalog bulan ini dan jom.. kita promote dan kita sendiri beli untuk kegunaan kite.. kalau anda nak tengok full katalog.. saya post kan yer.. boleh send alamat kat whats app saya
012-3993947

----------------------------------------------------------------------------------
oklah.. jenuh saya nak cerita tentang jubile.. now nak cerita rahsia berjaya dalam bisness ini.. dari hati ke hati..
saya bagi 5 TIPS kejayaan..

1.Motivasi setiap hati
 Perkara paling penting dalam perniagaan adalah motivasi.. sangat sangat penting.. semalam pergi jubile.. rasa semangat.. bangun tido hari ini jadi malas sikit.. dan seterusnya kita down dan bile ada bisness baru terus kita tukar bisness dan kata " buat tupperware susah".
abis berbakul alasan digunakan.. dan last last orang lain dah berjaya.. dia masih nak mematangkan product baru.. kita dah kepuncak..
apa yang saya buat.. adalah.. merenung tentang kejayaan yang kita dah buat dulu dulu.. kita boleh come back.. dan kalau tak ada kejayaan.. kita ingat org yang kita sayang dan kita nak dia selesa dengan apa yang kita berikan..
impian saya yang terdekat nak bawak mak ayah saya jalan jalan la... hujung minggu ini... ingat macam nak bawak jalan ke sungai congkak..



2. Rumah jadi stokis sementara
 .. memang takut kan kalau umah bersepah.. saya juga umah tak terurus sebab kotak tupperware sana sini.. tapi tak per.. kotak tu lah yang membantu kita buat umah baru.. syukur dengan berniaga tupperware saya dah berjaya beli 3 biji rumah dalam masa 2 tahun. tahun 2015 saya beli di ampang dan tahun 2016, saya beli di taman medan dan di ukay perdana.. memang umah kita kecik.. tapi untuk orang yang berniaga.. stok mesti ada.. dan kita kena alocatekan 1 bilik untuk stok sahaja.. kini saya dah ada 1 kedai untuk letak stok dan senang downline atau customer nak beli tupperware..
jadi.. para suami.. jangan marah kalau umah penuh tupperware.. tupperware tu lah harta kita dan itulah yang akan memberi kita kekayaan.. insyallah..



3. Ajak suami buat bisness sekali
 .. ramai juga orang antara kita cakap " suami tak izinkan".. bagi saya.. suami memang tak izinkan kalau kita abaikan tanggungjawab kepada dia.. kita tak masak.. anak bertempiaran.. dan kalau kita elok je jalan kewajipan.. suami mana tak suke bini kaya.. dia lagi lah suka.. pendapatan keluarga bertambah.. jadi... untuk solution.. ajak suami juga join bisness.. ajak dia pergi asembly dan jubile.. lepas tu memang dia akan teruja dan insyallah.. dia yang akan excited untuk buat bisness ini seab bisness ini bukan bisness makcik makcik lagi..
untuk suami yang bekerja.. u olz isteri.. belikan lah stokin ke.. baju ke.. apa sahaja yang suami suke.. dengan duit komisen.. supaya berkat sikit.. sedikit sebanyak suami nampak u olz dah berjaya.. dan satu lagi.. buktikam sesuatu itu dengan betul betul..  supaya nanti suami tak cakap " semalam tupperware.. hari nie binaware plak.. esok?.." bisness macam tukar baju je.. awas !!!


4. Rajin gile gile (terlajak teruja)
 .. saya percaya,, kalau kita rajin dan tingkatkan action kita 100%.. result yang dapatkan 100% meningkat dan kita akan rasa heppy.. macam mendulang emas... kalau dah dapat 1 tempat tu emas.. takkan kita nak berlengah.. mesti tak cukup tangan nak mendulang.. silap hari bulan.. kita tak tido malam nak mendulang je.. sebab tahu.. kawasan itu ada emas.. dan kalau kita tak mendulang.. orang lain akan mendulang emas disitu..
ayuh.. terlajak untuk lebih sedikit rajin yer.. dan tengok hasilnya..


5.Try and Adjust
 .. Paling penting dalam perniagaan adalah try and asjust.. setiap percubaan kita harus kita tambah baik dan adjust supaya kita dapat formula yang kita nak.. kita juga kena mahirkan diri supaya membuat sesuatu dengan cekap dan pantas.. macam buat kek..
hari pertama kek bantat.. kita pun adjust tepung dan adunan pukul kuat sikit.. esok buat.. dah tak bantat.. tapi warna kek hangit dan agak rentung.. kita adjust plak apinya.. dan lusa masak.. kita rasa dah tak bantat dan warna cantik.. rasa plak manis sangat.. kita adjust plak gula.. dan akhirnya.. kita akan mendapat FORMULA kejayaan itu dengan terbaik.. masa tu.. kita share ngan downline supaya mereka lebih senang dan short cut untuk berjaya,,



semoga dengan perkongsian ini akan memanfaatkan semua..









Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang