Jom Click Iklan Ini. TQ

Nuffnang

Tawaran Hebat

Tawaran Hebat
Pertama DI Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Team Power Tupperware Brands Malaysia

Tuesday, September 6, 2016

TIPS RECRUIT NEW DEALER TUPPERWARE MALAYSIA

Assalam.
hari ini KP terkejut i datang awal.. KP tu ketua program.. tapi seminggu jer..
namanya Esta.. nasib dia bagi i nasi lemak.. dalam hujan hujan.. confirm nak tidur punya.. boleh lawan jiran sebelah..

KP tu.. dah pergi kursus.. semua pergi kursus dan cuti.. apa lah diorang nie..
kak ita sebelah aku.. tak nak EL.. laki dia dah merajuk..

inilah rutin aku kat opis..
hari hari datang kerja. dan kerja sama je..
tak akan abis kerje..

ohh ya.. selepas 2 hari puas mengular
hari ini kena jaga exam.. tak leh mengular/... tapi tak pe
mengular je bilik exam

ohh ya..

nak cakap pasal recruit.. nak share tips..
siapa nak tahu??..

baiklah.. inilah TIPS yang saya boleh share.. nanti u olz share lah ngan orang lain..
kalau u olz nak join TEAM POWER.. i share lagi meletops yer..

TIPS RECRUIT AHLI BARU
----------------------------------------------------

1. BAGITAHU KEPADA SEMUA ANDA AGEN JUALAN
 Paling POKOK dalam nak recruit adalah kena bagitahu semua orang u olz agen jualan tupperware.. kasi satu dunia tahu.. supaya bile orang ingat tupperware.. terbayang muka u olz.. paling tidak pun.. diorang boleh rekemen kat kawan..
"ko nak beli tupperware ker?.. hah.. si syam yang gemok gemok tu ada jual.. comel pun orangnyer.. katanya.. kalau beli dengan dia dapat special price.. ntah lah.. ko call lah dia yer.. ini taliponnyer.."

2. SIAPKAN AYAT POWER
Ayat power serta gambar kit beg memang kena ready.. mudahkan mereka nak tengok apa pakej mereka.. bagi yang mudah.. pakej ada 2 je.. walaupun ada banyak pakej.. pastu.. bile dah macam 50-50.. terus letak ayat pelaris (nak belajar ayat pelaris.. kena datang class saya).. pakai ayat ini.. confirm dengan terus dia akan sign up sebagai ahli..
 


3. CARI KELAINAN DIRI - UNIKKAN DIRI
Yang ini selalu saya ceritakan kat semua.. semua kat Malaysia nie ahli tupperware.. dan apa kelaian kita untuk menjadi daya penarik kepada orang lain.. orang suke kelaianan tetapi yang tak memalukan lah.. contoh berbogel dengan tupperware.. itu bukan kelainan yang baik.. contoh kelainan adalah.. bile masuk under u olz.. u olz akan siapkan poster untuk mereka dan siapkan macam macam utk mereka start bisness.
 

4. ULANG TAYANG IKLAN SAMPAI NAK MUNTAH
 Paling penting masa dah iklankan diri adalah iklankan promosi keahlian sampai orang muntah.. lama lama dia tak nak muntah lagi.. dia akan masuk juga jadi ahli.. itu je caranya.. kasi orang tengok dan lama lama secara sendiri hati dia akan terbuka.. macam kita melamar orang.. hari hari melamar secara tak sengaja.. contoh bagi bunga.. lama lama berhasil juga..


5. CERITA FAEDAH YANG TAK MEMENINGKAN
Ini memang tak boleh fail.. kena tahu sikit sikit tentang faedah jadi ahli.. kita kena tahu yang basic dan mengujakan.. contoh dapat diskaun 25%, dapat peluang melancong dan dapat cabaran dari tupperware macam cabaran hamper dan cabaran kereta percuma.. kasi yang ringan kepala.. pastu baru masuk jarum sikit sikit cerita pasal komisen .. nanti mereka akan tak pening kepala..

oklah u olz.. selamat mencuba..
semoga TEAM POWER akan terus power..

tq so much kepada anda yang membaca..
nanti saya share topic yang lain.. u olz boleh sugestkan..

wassalam















Monday, August 29, 2016

TIPS NIAGA TUPPERWARE : Soal Anak Anda !! Online lah sekarang !!

Assalammualaikum..
apa khabar semua pembaca blog saya..
esok nak merdeka..


agak agak.. ada rasa merdeka tak dapat diri.. tengok orang lain.. dan BERJAYA.. kita masih ditakut lama.. masih mengendong katalog sana sini dan jual eco botol sebijik sebijik.. kita sebenarnya tak berkembang lagi.. kita mungkin bertahan dan orang yang baru join dah mencanak rank up..
semuanye.. sebab

PERASAAN --> NAK atau TAK NAK..

hati kata nakkkkkk.. tapi action kita tak mencerminkan nak..
update facebook seminggu sekali..
katalog x nak beli..
mulot senyap..
dan asyik menunggu downline beli barang dan kita marah marah sebab downline tidur..
downline adalah cerminan kita.. 
kalau kita pun suam suam.. mereka lagi tak semangat
peluang dah ada depan mata..
tapi kita masa berlengah lengah

tu lah dia.. kita masih tak KUAT dari segi NIAT dan matlamat..
baiklah.. saya nak ungkit tentang sebab "KENAPA KITA NAK NIAGA?"
... nak kaya?..
sebab apa nak kaya.. nak enjoy sana sini.. melancong?..
atau nak tabur duit tepi jalan begitu sahaja..

baiklah..
CUBA BAYANGKAN..


Image result for anak kecil
"anak anak u olz berjaya dalam SPM dan layak ditawarkan ke UNIVERSITI dan anak u olz suke giler.. tetibe bile tengok yuran pengajian.. terus rasa down.. pinjam sana sini kat saudara mara .. semua tak dapat.. duit saving langsung tak ada.. nak pinjam along pun.. along tak bagi.. sebab tak ada benda nak cagar..

akhirnya.. anak u olz tak dapat daftar ke universiti sebab u olz ingat dapat PTPN dan bantuan MARA lagi.. padahal sekarang semua kena sendiri dan tak ada bantuan dah..

u olz sebagai ibu bapa mesti buntu.. sebab tak tahu lubang apa lagi nak dapat duit.. nak cagar umah pun.. umah sewa.. 10 tahun lepas.. buat bisness.. melompat lompat.. buat bisness jual tupperware dah okays.. tapi malas.. dan sana sini nak buat bisness.. akhirnya.. u olz kais pagi makan pagi.. dulu meniaga.. semua malu.. malu nak all out.. malu dan semua serba alasan.. tak pandai lah.. tak tahu cakap la.. dan akhirnya.. tak ada pun dapat apa apa.. bertahun tahun niaga tapi tak nak hasil.. "

Jadi.. kalau anak anda tak dapat sambung belajar.. ITU salah siapa??

TAK KESIAN KER ANAK ANAK kalau mereka tak dapat sambung pengajian.. sebab salah kita yang tak sediakan keperluan untuk sambung belajar..

TAK KAN kita nak jawab kat anak " Tak ada reseki nak.."
dah bertahun anak u olz terbongkok bongkok.. last last u olz jawab macam tu je..

memang kita layak ke bergelar IBU??
kita tak cuba habis baik dan kita tak tengok masa depan anak kita..

TERGAMAK ker kita nak tengok anak kita masih jadi KULI .. bekerja dan diperah keringat untuk gaji yang ciput.. minta maaf lah kalau saya lantang sangat..

bapak saya sendiri seorang PAK GUARD..
ayah saya cakap " kalau nak jadi macam ayah.. TAK YAH belajar..."
dan ayah saya sanggup sambung kerje kontrak selama 5 tahun sampai umur dia 60 tahun sebab nak duit .. supaya boleh bayar duit makan saya di UNIVERSITI dulu.. kudrat dia pun dah tak larat.. tapi dia nak jugak keje sampai 60 tahun..

kita yang masih muda.. tak nak kerja kuat pun.. kita masih teragak agak.. sebab kita penuh alasan !!

jadi.. ayuhlah kita sama sama start untuk bertindak !!

 Inilah promo saya.. untuk bulan ogos 2016. jom sahut cabaran



 inilah mak dan ayah saya.. yang banyak berkorban dan saya akhirnya.. dapat juga mengakhiri pengajian saya...


inilah Team saya.. TEAM POWER yang sangat sangat POWER jiwa dan minda..


jadi.. saya nak share sikit tips.. untuk lebarkan rangkaian..

tipsnyer..
"jangan sibuk menjual aja"..

- boleh share tips..
- boleh share kejayaan 
- kita educate orang dengan asas asas kehidupan..


ini saya nak share yer..
harap bermanfaat yer..


TIPS : 5 Sifat Mereka bertahan dalam bisness Tupperware


1.       Semangat buka Biznet
Jika anda seorang yang kemaruk nak buat biznet setiap hari dan paling best.. menunggu pukul 9 pagi bagaikan menanti berbuka puasa.. dan jika anda hari hari nak buka twbiznet tak henti henti.. dalam sehari asyik nak buat biznet dan asyik tengok team sales dan komisen.. anda adalah seorang yang ada keinginan dan bakal Berjaya. Semangat nak buka biznet ini adalah nadi kita setiap hari dan kita akan kenal pasti siapa yang berpotensi dan benar benar nak buat bisness.. dan seorang director.. kena selalu dan kerap bukak twbiznet ini sebab nak tengok account atau sales yang dibuat.. paid atau UNPAID.. dan bile kita rajin bukak biznet.. kita akan boleh tahu siapa yang akan dapat hamper dan kita pun kenalah hargai mereka.. yang sales sikit atau ciput.. jangan terus dilupakan.. kena lah juga bagi galakkan.. sebab dia pun berhak utk maju.. cume perlu bimbingan kita..

2.       Beli Katalog 200 keping
Katalog adalah “kedai bergerak” yang boleh dibawa kemana mana.. tak perlu nak sewa mahal mahal kedai.. dan hanya bawa katalog yang berharga RM1 itu sahaja kemana mana.. kalau kita beli 200 unit.. kita hanya beli ngan RM0.60 sahaja.. dan kalau beli 200 unit.. hanya RM120 dan dapat beli level gift dengan harga 11.80 dan 15.90.. sangat berbaloi.. dan kalau kita jual.. boleh cover kos katalog tu.. berbandingan beli 50 unit je.. ala ala tak berapa berbaloi.. kita boleh kongsi.. kalau banyak sangat… pakat share ngan kawan kawan.. ala alas orang 50.. dan share 4 orang.. katalog yang bebanyak dulu kalau tak abis.. jangan terus dibuang.. buat edaran dan bagi je sapa sapa kat mana mana yang u olz nak.. rajin dan tidak sahaja..


3.       Kemaruk Level gift
Jika anda jenis yang menjerit bila buka katalog baru.. anda jenis yang positif… semalam saya ke stokes.. seorang director.. dia kata kat kawan dia.. katalog kali ini macam tak best la.. katalog kali ini tak hot la.. saya dengar je dan beristifar.. setiap katalog yang Tupperware keluarkan.. memang aka nada kehebatannyer.. kalau barang tu tak berapa nak laku.. dia akan keluarga leaflet dan promosi sehari dan macam macam lagi.. memang sebenarnyer Tupperware nak bantu juga director dan consultant untuk dapat komisen.. seperti katalog oktober 2013, punyalah best set botol susu dan macam macam lagi yang best.. kita kena fikir positif.. kalau asyik dok mengharap barang yang kita nak.. terpaksa lah kita bukak kedai Tupperware sendiri dan buat katalog sendiri yang kita suke nak jual.. so.. anggaplah itu cabaran pada kita..   jadi kalau anda jenis yang kemaruk nak buat koleksi level gift.. anda akan bertahan dalam duania Tupperware.


4.       Update facebook dan ada blog
Nak tahu dia nie serius niaga.. dia kena ada facebook dan juga start ada blog.. sebab kalau dia nak jadi macam dulu dulu.. bawak Tupperware dan jual dari rumah ke rumah.. boleh jer.. tapi larat ker,. Kita kena gunakan medium internet dan kemudahan dunia tanpa sempadan.. sebab dimana mana orang berada.. kita just duduk dirumah pun kita masih boleh business.. kekadang saya sedih tengok kebanyakkan orang yang pandai guna facebook.. tak nak menggunakan medium tu sebagai salunan perniagaan.. alas an “tak pandai bercakap” .. “tak pandai nak niaga”.. tapi kalau dah hutang keliling pinggang.. yang tak pandai pun jadi pandai.. yang tak tahu jadi tahu.. memang nak memulakan sesuatu agak susah dan payah.. tapi itulah resam nak Berjaya.. ada susah dan payah.. halangan itu jadi kekutan kita.. dan orang yang Berjaya.. bukan sahaja mengatasi masalah.. tapi Berjaya menukar masalah kepada nilai positif..


5.       Kit Beg, Reben dan Gift jadi bantal tidur
Reben, gunting dan hadiah adalah 3 perkara yang perlu disediakan didalam kereta..  bukan saja saja.. bile kebetulan jumpa prospek yang jadi ahli secara terus.. kit beg dah ada kat kete dan terus amek reben dan balut hadiah. Sememang nak membezakan kita dengan orang lain adalah branding diri kita.. kita perlu lebih sedikit bukan sebab hadiah tapi cara kita memberikan service.. info dan strategi kena cepat dan kita harus berjuang untuk mencari sesuatu yang dirasakan mustahil.. Jom menghargai downline… hadiah yang kecil pun mereka suke.. betul tak?




















Pengorbanan adalah harga yang dibayar untuk mendapatkan kejayaan

Wednesday, August 17, 2016

CARA MEMULAKAN BUSINESS TUPPERWARE ONLINE : jom baca



Inilah kerja harian saya.. sebagai tenaga pengajar di KKTM Petaling Jaya. inilah sumber pendapatan saya.. alhamdulillah.. saya sayang profesyen yang tak boleh dijual beli nikmatnyer.. mendidik anak bangsa saya sendiri..


Ramai yang bertanya kepada saya
"LAMA DAH ENCIK BUAT TUPPERWARE INI FULL TIME?"
saya menjawab
"SAYA BUAT TUPPERWARE PART TIME SAHAJA.. HUJUNG MINGGU SAHAJA dan SEBELAH MALAM SAHAJA"
...
orang itu terus Krik krik krik..
...
Saya nak beritahu anda semua.. saya dah sejak tahun 2010 dan saya menjalankan perniagaan ini secara ONLINE 100% dan juga secara Part Time 100%.. saya cuba ada masa 1-2 jam pada sebelah malam sebelum tidur dan juga ada 4-5 jam pada hari sabtu dan ahad..
....
saya juga ingin seperti orang lain.. hidup berniaga dan hidup berseronok tidak ditinggalkan.. malah saya nak buktikan.. berniaga ONLINE dan duduk dimana sahaja boleh mencipta kejayaan..
...
saya juga nak BUKTIKAN.
------------------------------------------------------
1. Downline saya dimana sahaja.. namun mereka boleh berdikari dan berjaya.. downline tidak semestinya duduk dibawah ketiak upline tetapi berusaha dengan lebih smart untuk mencipta kejayaan
2.. Online business adalah cara paling mudah untuk mendapat sales yang berlori lori.. asalkan kita rajin..
3. Sales yang banyak tidak semestinya menjamin kita boleh kekal.. dan sebenarnya.. seimbang dengan pembinaan rangkaian niaga..
4. Saya nak buktikan.. lelaki juga punya nafsu untuk berjaya macam perempuan.. dan lelaki juga ada hak untuk berjaya.. sama dengan wanita walaupun business ini 90% dimonopoli oleh orang perempuan.
5. Saya nak buktikan.. SAYA YANG TIDAK PUNYA STOKIS.. mampu bersaing dengan orang yang ada stokis..


...
oleh yang demikian..saya menyeru anda yang nak menjalankan SIDE INCOME dan nak buat secara PART TIME dahulu..
saya nak share dan beritahu rahsia yang saya guna sehingga mendapat tahap sekarang ini..
...
Tips ini.. untuk anda yang benar - benar serius sahaja.. untuk join TEAM POWER..
....
ayuh !!
hubungi saya sekarang
012-3993947
saya memburu anda untuk membimbing anda menjana pendapatan..




saya tak pernah terfikir untuk on stage award yang cukup banyak ini dan saya bersyukur kepada Allah kerana memberi saya nikmat dalam mendapat kejayaan ini.. alhamdulillah..











jom la.. hari ini.. saya share dari artikel yang saya baca untuk kita dan manfaat bersama..

Sejak kos sara hidup semakin meningkat, ramai yang mula mencari cara untuk mulakan perniagaan sambilan tanpa kos ataupun dengan modal yang minima.
Alhamduluillah, beberapa minggu lepas saya ada terima emel daripada Tuan Irfan Khairi yang berkongsi satu formula mudah untuk anda yang nak mulakan bisnes secara part time di Internet.
Formula tersebut diberi nama Langkah 3P.

Formula Mulakan Perniagaan Internet Dengan Mudah

Ini adalah 3P yang terkandung dalam Langkah 3P.

P – Produk

P yang pertama semestinya adalah produk atau perkhidmatan yang kita nak jual.
Kalau takde produk, macam mana nak buat bisnes kan?
Untuk perniagaan sambilan, Tuan Irfan Khairi galakkan cari satu produk berdasarkan minat ataupun hobi kita.
Bila kita jual sesuatu yang kita minat, yang kita ada passion, biasanya kita akan lebih bersemangat and seronok.
Jangan terlalu mudah terikut-ikut dengan bisnes yang orang lain buat.
Contoh:
Kita nampak orang jual simkad macam best jer.
Macam senang jer dia dapat ratus-ratus atau ribu-ribu sebulan.
Itu dia…
Kita belum tentu.
Lagi satu cabaran kalau jual produk yang kita tak minat dan kadang-kadang tak pernah cuba pun adalah kita akan mudah putus asa bila gagal dapatkan jualan.
Saya sendiri pernah hadapi masalah yang sama dulu (2 bisnes tutup kedai tak sampai 3 bulan).

P – Platform

Bila anda dah tentukan apa produk atau perkhidmatan yang anda nak jual, tibalah masa untuk anda pilih apa platform yang anda nak guna.
Contoh platform (ataupun bahasa lain – channel pemasaran) adalah:
  1. Facebook
  2. Instagram
  3. Twitter
  4. Blog
  5. Email
  6. Minisite
  7. Dan banyak lagi…
Tuan Irfan Khairi nasihatkan supaya kita mula dengan platform yang kita dah biasa guna.
Contohnya kalau kita dah memang familiar dengan Facebook & Instagram, guna jelah 2 platform tersebut dulu.
Tak perlu bazir masa nak cuba buat website, blog, shopping segala bagai yang kita memang tak pernah cuba pun sebelum ini.
Bila dah maju dan nak berkembang, barulah kita explore platform-platform lain yang dirasakan sesuai untuk bisnes kita.

P – Pemasaran

Produk dah ada…
Platform pun kita dah pilih.
Sekarang masanya untuk kita mula mempromosikan produk kita.
Setiap platform ada teknik promosi yang tersendiri.
Cara promosi di Facebook, tak sama dengan cara di Instagram.
Kalau guna Blog, lagilah berbeza berbanding dengan media sosial.
Jadi pastikan anda belajar cara promosi yang betul untuk setiap platform supaya anda tidak membazir masa mencuba macam-macam teknik secara semberono.

3 Fasa Penting Dalam Pemasaran

Bila sebut tentang pemasaran ataupun Marketing, saya rasa tak lengkap kalau saya tak kongsikan ilmu yang saya belajar daripada mentor saya, Dr Azizan Osman.
Kata beliau, bila kita buat Marketing, ada 3 fasa penting yang perlu kita lalui.

Fasa #1 – Buat Orang Tahu @ Kenal

Fasa pertama dalam pemasaran adalah untuk buat orang tau tentang produk atau servis kita.
Kalau orang tak tau, memang confirmlah mereka tak akan beli daripada kita.
Jadi kena sentiasa fikir macam mana nak orang tau yang kita jual produk sekian sekian.

Fasa #2 – Buat Orang Ingat

Kalau orang sekadar kenal kita, belum cukup bagus.
Sebab apa?
Sebab manusia ni cepat lupa!
Jadi kita kena buat pemasaran secara konsisten supaya orang sentiasa ingat kita.
Antara contoh yang bagus:
  1. Colgate – Sebut jer ubat gigi, mesti orang akan cakap Colgate
  2. Maggi – Walaupun ada banyak jenama mee segera di pasaran, Maggi adalah yang sentiasa menjadi sebutan
  3. Pampers – Kalau nak beli diapers jer, orang akan sebut ‘Pampers’
Itu antara contoh hebatnya strategi pemasaran yang mereka guna pakai sampai dah jadi sebati dalam minda pengguna.
Kalau untuk produk kosmetik pula, boleh tengok contoh teknik pemasaran produk Qu Puteh Pamoga dan juga brand D’Herbs.

Fasa #3 – Buat Orang Suka

Kalau orang kenal & ingat jer belum cukup untuk buatkan mereka membeli.
Sebab…
Kajian membuktikan manusia membeli disebabkan emosi.
Kalau orang tu benci & menyampah dengan kita, macam mana kita nak harapkan dia beli dengan kita?
Sebab itulah dalam fasa yang ke-3 ini, kita kena buatkan orang suka dengan kita.

Macam Mana Nak Buat Orang Suka?

Antara kesilapan yang biasa dibuat oleh ramai usahawan adalah terlalu asyik menjual ataupun hard selling.
Kalau kita asyik nak jual dan suruh orang beli, orang akan menyampah & bosan.
Strategi yang betul bila nak menjual (dan nak kekal lama dalam pasaran) adalah dengan berkongsi.
“Never Sell, Always Share.”
Strategi Mulakan Bisnes Tanpa Kos
Anda boleh berkongsi…
  1. Tips-tips percuma untuk selesaikan masalah prospek
  2. Manfaat dan juga kelebihan produk yang boleh membantu prospek
  3. Testimoni & feedback pelanggan anda
  4. Aktiviti bisnes anda
    • Tengah packing & hantar barang (tak kisah banyak ke sikit)
    • Tengah layan soalan-soalan prospek (sambil anda kongsikan jawapan)
    • Baru dapat Whatsapp dari customer cakap barang dah sampai (dan customer happy sangat)
Bila anda kerap berkongsi dan kurang menjual, orang bukan setakat kenal & ingat anda sebagai penjual produk sekian sekian…
Tapi kredibiliti anda akan meningkat dan orang juga akan suka dan tak sabar nak baca perkongsian anda yang seterusnya.
Dengan erti kata lain, secara tidak langsung, anda akan mula mempunyai peminat.
Senang ke senang nak jual sesuatu pada orang yang dah minat anda?
Kalau tak percaya, cuba tengok betapa mudahnya artis-artis mulakan bisnes dan sekejap jer dah berjaya buat sales ratus ribu malah ada yang jutaan ringgit sebab mereka dah ada peminat.

Langkah 3P + 3 Fasa Marketing = POWER !!

Sebagai kesimpulan, saya ulang semula apa isi penting dalam artikel kali ini.
Langkah 3P untuk mulakan bisnes online:
  • Produk
  • Platform
  • Promosi
3 Fasa Marketing:
  1. Kenal
  2. Ingat
  3. Suka
Dan matlamat utama bila buat marketing adalah untuk mendapatkan fans ataupun follower.
Bila dah ramai fans, kita tak perlu jual pun orang nak beli.

Nak Lebih Banyak Ilmu Untuk Mulakan Bisnes?

Kalau anda rasa anda perlukan lebih banyak ilmu sebegini untuk mulakan bisnes anda, ini adalah beberapa program yang saya berani rekeman.

Kelas Facebook Marketing for Newbies

Hampir setiap bulan saya akan adakan kelas praktikal selama 2 hari, khas untuk siapa yang baru nak belajar buat bisnes di Facebook.

012-3993947 Syamputra Razali

Jana Pendapatan Anda

Jana Pendapatan Anda
Tips & Strategi

Sembang - Sembang Tupperware

Google+ Followers

Komen Terkini

Get widget here

Follow lah SAYA

Iklan Nuff Nang