Posts

TIPS RECRUIT NEW DEALER TUPPERWARE MALAYSIA

Image
Assalam.
hari ini KP terkejut i datang awal.. KP tu ketua program.. tapi seminggu jer..
namanya Esta.. nasib dia bagi i nasi lemak.. dalam hujan hujan.. confirm nak tidur punya.. boleh lawan jiran sebelah..

KP tu.. dah pergi kursus.. semua pergi kursus dan cuti.. apa lah diorang nie..
kak ita sebelah aku.. tak nak EL.. laki dia dah merajuk..

inilah rutin aku kat opis..
hari hari datang kerja. dan kerja sama je..
tak akan abis kerje..

ohh ya.. selepas 2 hari puas mengular
hari ini kena jaga exam.. tak leh mengular/... tapi tak pe
mengular je bilik exam

ohh ya..

nak cakap pasal recruit.. nak share tips..
siapa nak tahu??..

baiklah.. inilah TIPS yang saya boleh share.. nanti u olz share lah ngan orang lain..
kalau u olz nak join TEAM POWER.. i share lagi meletops yer..

TIPS RECRUIT AHLI BARU
----------------------------------------------------

1. BAGITAHU KEPADA SEMUA ANDA AGEN JUALAN
 Paling POKOK dalam nak recruit adalah kena bagitahu semua orang u olz agen jualan tupperware.. kasi satu dunia tahu.. su…

TIPS NIAGA TUPPERWARE : Soal Anak Anda !! Online lah sekarang !!

Image
Assalammualaikum..
apa khabar semua pembaca blog saya..
esok nak merdeka..


agak agak.. ada rasa merdeka tak dapat diri.. tengok orang lain.. dan BERJAYA.. kita masih ditakut lama.. masih mengendong katalog sana sini dan jual eco botol sebijik sebijik.. kita sebenarnya tak berkembang lagi.. kita mungkin bertahan dan orang yang baru join dah mencanak rank up..
semuanye.. sebab

PERASAAN --> NAK atau TAK NAK..

hati kata nakkkkkk.. tapi action kita tak mencerminkan nak..
update facebook seminggu sekali..
katalog x nak beli..
mulot senyap..
dan asyik menunggu downline beli barang dan kita marah marah sebab downline tidur..
downline adalah cerminan kita.. 
kalau kita pun suam suam.. mereka lagi tak semangat
peluang dah ada depan mata..
tapi kita masa berlengah lengah

tu lah dia.. kita masih tak KUAT dari segi NIAT dan matlamat..
baiklah.. saya nak ungkit tentang sebab "KENAPA KITA NAK NIAGA?"
... nak kaya?..
sebab apa nak kaya.. nak enjoy sana sini.. melancong?..
atau nak tabur duit tepi jala…

CARA MEMULAKAN BUSINESS TUPPERWARE ONLINE : jom baca

Image
Inilah kerja harian saya.. sebagai tenaga pengajar di KKTM Petaling Jaya. inilah sumber pendapatan saya.. alhamdulillah.. saya sayang profesyen yang tak boleh dijual beli nikmatnyer.. mendidik anak bangsa saya sendiri..

Ramai yang bertanya kepada saya "LAMA DAH ENCIK BUAT TUPPERWARE INI FULL TIME?" saya menjawab "SAYA BUAT TUPPERWARE PART TIME SAHAJA.. HUJUNG MINGGU SAHAJA dan SEBELAH MALAM SAHAJA" ... orang itu terus Krik krik krik.. ... Saya nak beritahu anda semua.. saya dah sejak tahun 2010 dan saya menjalankan perniagaan ini secara ONLINE 100% dan juga secara Part Time 100%.. saya cuba ada masa 1-2 jam pada sebelah malam sebelum tidur dan juga ada 4-5 jam pada hari sabtu dan ahad.. .... saya juga ingin seperti orang lain.. hidup berniaga dan hidup berseronok tidak ditinggalkan.. malah saya nak buktikan.. berniaga ONLINE dan duduk dimana sahaja boleh mencipta kejayaan.. ... saya juga nak BUKTIKAN. ------------------------------------------------------ 1. Downli…